6 Δεκ 2010

Αφιέρωμα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ

Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2008, λίγες ώρες πριν η Αθήνα παραδοθεί στις φλόγες εξαιτίας της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο "Γήπεδο 1" στον αγώνα του Παναιγειρατικού με τη Μεικτή ΣΕΦ, ο νεοαποκτηθείς τότε Δημήτρης Τσιμπούρης πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ, το πρώτο του με τη "μελανόλευκη". Το ξερό, συρτό εκείνο σουτ εκτός περιοχής έμελλε να είναι η αρχή της τεράστιας προσφοράς του μεγάλου αυτού ποδοσφαιριστή στην αιγειράτικη ομάδα, η οποία συνεχίζεται ακάθεκτη έως και σήμερα. Ένα αφιέρωμα, που του το χρωστούσαμε.




Ανάγκη για έναν Τσιμπούρη

Οι αντιδράσεις του οπαδού Δημήτρη Τσιμπούρη στις αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ στον αγώνα του α' γύρου κόντρα στην Armada FC στις 22 Νοεμβρίου 2008 φανέρωναν το πάθος που γεννιόταν στην ψυχή του "Τσιμπούρ" για την ομάδα. Αδελφικός φίλος του Φίλιππου Κρεκούκια, εξαιρετικός ως ποδοσφαιριστής στη μεσαία γραμμή, με φαρμακερό σουτ και ικανότητα στην οργάνωση επιθέσεων, όπως τον παρουσίαζε ο "Krek10". Ο σοβαρός τραυματισμός του Πέτρου Παπανικολάου άφησε κενό στη μεσαία γραμμή λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα κι έκανε επιτακτική την ανάγκη για απόκτηση αμυντικού χαφ, καθώς έως τότε χρησιμοποιούταν ως λύση ανάγκης το δεξί μπακ Γιάννης Λάμπρου. Στις 24 Νοεμβρίου, λοιπόν, ανακοινώνεται επίσημα η απόκτηση του Δημήτρη Τσιμπούρη από τους Αχαιούς, κι εκείνος δηλώνει έτοιμος.

Το ντεμπούτο

"Φοβήθηκα ότι δε θα με εμπιστεύονται", αποκάλυψε μερικούς μήνες μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Πανφραπεδαϊκό στις 29/11/08. Σε εκείνη την ήττα με 0-3, ο Δημήτρης Τσιμπούρης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναιγειρατικού κι έδειξε να χάνεται στη γενική απογοητευτική εικόνα ολόκληρης της ομάδας. Παρόλα αυτά, οι ποδοσφαιρικές του αρετές δε θα μπορούσαν να μη γίνουν φανερές ούτε στο ελάχιστο, με τον Πέτρο Παπανικολάου να εκφράζει σε συνομιλίες με παίκτες του την ικανοποίησή του με τα προσόντα του νέου παίκτη.

Το πρώτο γκολ

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Παναιγειρατικό, ο Δημήτρης Τσιμπούρης στη δεύτερη συμμετοχή του, πήρε από το χέρι την ομάδα και την οδήγησε σε θρίαμβο με 5-2 κόντρα στη Μεικτή ΣΕΦ. Ο Περιστεριώτης άσος αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της συνάντησης ενώ, όχι μόνο ήταν άρχοντας στο κέντρο, αλλά σκόραρε κιόλας για πρώτη φορά με τη μελανόλευκη φανέλα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-2 με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρο, μπροστά στα μάτια του περήφανου αδερφού του, Βαγγέλη.

"Πυροσβέστης" στο νοσοκομείο!!!

Ένα από τα πιο "καυτά" ντέρμπυ στην ιστορία των πρωταθλημάτων του Ελαιώνα, εκείνο του Παναιγειρατικού με την Armada FC οδεύει προς το τέλος με τις δύο ομάδες να παλεύουν με "νύχια και με δόντια" να σκοράρουν για πέμπτη φορά και να πάρουν τη νίκη. Το 4-4, σε συνδυασμό με συνεχείς αντεγκλήσεις των αντιπάλων κατά τη διάρκεια του αγώνα έχουν βάλει "λάδι στη φωτιά" και τρία λεπτά πριν το τέλος γίνεται η "έκρηξη" του Φίλιππου Κρεκούκια που διαπληκτίζεται με τον αρχηγό των αντιπάλων. Ο Δημήτρης Τσιμπούρης σπεύδει επί τόπου να τους χωρίσει και δέχεται αδικαιολόγητα ένα άνανδρο γρονθοκόπημα στο μέτωπο, που έγινε αιτία για να καλυφθεί το πρόσωπό του με αίμα και να διακομισθεί ο παίκτης για πέντε ράμματα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Το πρώτο χατ-τρικ

Η νέα σεζόν ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου 2009 και ο Δημήτρης Τσιμπούρης είναι πρωταγωνιστής της ομάδας για ακόμη ένα ματς. Με τρία φανταστικά τέρματα -δύο εκτελέσεις φάουλ κι ένα φανταστικό σουτ- ο "Τσιμπούρ" πέτυχε για πρώτη φορά χατ-τρικ με τον Παναιγειρατικό και οδήγησε την ομάδα του σε εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με νίκη 6-1 κόντρα στους φιναλίστ του Summer Cup, τον Μαύρο Αετό.

Η επιστροφή του για την ξέφρενη πορεία

Ένα τράβηγμα στο δικέφαλο τον άφησε για παραπάνω από ενάμιση μήνα μακριά από τα γήπεδα. Διάστημα στο οποίο παρουσιάστηκε μία αγωνιστική "κοιλιά" για τον Παναιγειρατικό που σίγουρα δεν αποτελεί σύμπτωση. Η απουσία των πρωτοβουλιών και των αρετών του Τσιμπούρη ήταν φανερή και η ανάγκη για επιστροφή του στη δράση ήταν άμεση. Στον αγώνα με τα Ραγκούν (8-1) στις 6 Μαρτίου επέστρεψε με διάθεση για προσφορά κι αποτέλεσε, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του προτού τραυματιστεί, μία σημαντική αγωνιστική προσωπικότητα στην τεράστια πορεία του Παναιγειρατικού προς τον τελικό.

Το πείσμα από το πέναλτυ

Ο Κατσάς ισοφαρίζει το γκολ του Δημήτρη Μάντζου στις 26 Ιουνίου και Παναιγειρατικός και Deep Purple οδηγούνται στα πέναλτυ. Η πρώτη εκτέλεση είναι για τον ΑΟΠ, με τον Δημήτρη Τσιμπούρη να θέλει να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του πορτιέρο των "μοβ" αλλά παρακολουθεί τη "στρογγυλή θεά" να περνά ελάχιστα άουτ. Τα πέντε εύστοχα χτυπήματα των αντιπάλων στέλνουν την υπόθεση πρόκριση σε επαναληπτικό και "θρυμματίζουν" την ψυχολογία του "Τσιμπούρ".
Μέχρι το επόμενο Σάββατο, όμως. Εκεί, που ο Δημήτρης Τσιμπούρης το παίρνει πάνω του. Πεισμώνει τόσο από την κατάληξη του πρώτου ματς, όσο και από το γρήγορο γκολ των Deep Purple και πυροβολεί. Πετυχαίνει δύο γκολ και παίρνει το αίμα του πίσω στέλνοντας τον ΑΟΠ στα ημιτελικά, όπου ο Πανφραπεδαϊκός είπε "αντίο" στη διοργάνωση μετά τη νέα νίκη των Αχαιών.
Η απουσία του Τσιμπούρη στον τελικό 17ης Ιουλίου με τη Μεικτή ΣΕΦ στενοχώρησε και τον ίδιο και όλους.

Ο πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν

Όποια θετικά αποτελέσματα έχουν γραφεί στο ενεργητικό του Παναιγειρατικού κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οφείλονται κατά ένα τεράστιο ποσοστό στον Τσιμπούρη. Ο συντονιστής του κέντρου του ΑΟΠ εκτός της πολύτιμης δουλειάς του σε οργανωτικό, δημιουργικό αλλά και αμυντικό επίπεδο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ (παρέα με Μοτσάκο και Μαλιάκο) με 4 γκολ. "Έλυσε το γόρδιο δεσμό" με τους Shoot Child, πήρε μόνος του το ματς με τους Thundercats ενώ σκόραρε με φάουλ (το δεύτερο στη σεζόν) με αντίπαλο τον Κεραυνό.
Κι έπεται συνέχεια...

Στατιστικά Τσιμπούρη

Ο γεννημένος στις 30 Μαΐου του 1989 Δημήτρης Τσιμπούρης μετρά στα γήπεδα του Ελαιώνα με τη φανέλα του Παναιγειρατικού μετρά 39 εμφανίσεις από τις 6 Δεκεμβρίου έως και την περασμένη Παρασκευή, έχοντας πετύχει 15 τέρματα. Έχει αντικρίσει την κίτρινη κάρτα δύο φορές (όλες φέτος!).

ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΜΠΟΥΡΗ: