29 Νοε 2008

Πικρός καφές...

Απογοητευτική σε γενικές γραμμές εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναιγειρατικός στο «ντέρμπι» της 6ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος κόντρα στην πολύ δυνατή ομάδα του Πανφραπεδαϊκού. Οι «μελανόλευκοι» έχασαν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να ξαναμπούν στο κλίμα του αγώνα. Το τελικό 3-0 υπέρ των «κόκκινων» είναι δίκαιο και αντανακλά πλήρως την εικόνα του ματς. Ο ΑΟΠ για δέυτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε έντονα συμπτώματα επιθετικής «αφλογιστίας».

Ο ΑΟΠ ξεκίνησε πολύ ορεξάτος το α΄ μέρος του ματς, δείχνοντας ότι μπορεί να κερδίσει κάτι από ένα παιχνίδι εκ προοιμίου δύσκολο, απέναντι στην καλύτερη άμυνα του ομίλου. Με πίεση ψηλά στα μετόπισθεν της αντιπάλου, αλλά και με σχετικά κοντρολαρισμένο παιχνίδι, ο Παναιγειρατικός βρέθηκε κοντά στο γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ δεν απειλήθηκε σε γενικές γραμμές μέχρι το 20΄. Οι τελικές προσπάθειες των Λαζαρίδη, Δημ. Μάντζου και Μοτσάκου δεν βρήκαν στόχο και το 0-0 παρέμενε. Στο σημείο εκείνο ωστόσο το παιχνίδι άλλαξε δραμτικά όψη. Σε μια στιγμή γενικευμένης σύγχυσης στην άμυνα των «μελανόλευκων» η μπάλα στρώθηκε ιδανικά σε αντίπαλο παίκτη ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1 για τον Πανφραπεδαϊκό. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, καθώς μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Γ. Ντοά (σουτ εξ επαφής αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή) ήρθε το 0-2 ύστερα από λάθος του Χ. Πλούμη που είχε προωθηθεί μέχρι το κέντρο, όντας τελευταίος παίκτης της ομάδας, γεγονός που δεν του επέτρεψε να αποσοβήσει τη «μοιραία» αντεπίθεση των «κόκκινων».

Το 0-2 ήταν πολύ βαρό σαν σκορ ημιχρόνου, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις του Παναιγειρατικού. Ο Π. Παπανικολάου προσπάθησε να ανατρέψει το σκηνικό, πραγματοποιώντας συνεχείς αλλαγές σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Οι Αιγειράτες εμφανίστηκαν πιο επιθετικοί στο β΄ μέρος, με αποτέλεσμα να φτάσουν αρκετές φορές μπροστά στην εστία του πολύ καλού τερματοφύλακα του Πανφραπεδαϊκού. Οι πολλές τελικές προσπάθειες ωστόσο δεν έφεραν και το πολυπόθητο γκολ. Οι αντίπαλοι, παίζοντας έξυπνα και ώριμα, «εγκλώβισαν» τους «μελανόλευκους» που προσπαθούσαν με άναρχο τρόπο να επανέλθουν στο παιχνίδι. Το τρίτο γκολ με έξοχο «τακουνάκι» μετά από εκτέλεση κόρνερ (!) «επισφράγισε» το... χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου» για τον ΑΟΠ στο αποψινό ματς. Οι όποιες προσπάθειες των παικτών του Παναιγειρατικού για να πετύχουν το γκολ «της τιμής» δεν ευδοκίμησαν και το άδοξο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι πέρασε στην Ιστορία.

Σε ατομικό επίπεδο, οι περισσότεροι των παικτών του ΑΟΠ έπιασαν μέτρια επίπεδα απόδοσης, χωρίς να μπορούν ωστόσο να χαρακτηριστούν κακοί. Διακρίθηκε ο μαχητικός Γιάννης Λάμπρου στη θέση του δεξιού μπακ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ και ο Ντοάς ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, έχασε ωστόσο δύο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Σε φόρμα ήταν ο τερματοφύλακας Διονύσης Μάντζος, όπως έδειξε σε πολλά σημεία του αγώνα, χωρίς να φέρει ευθύνη για κανένα από τα τέρματα που δέχθηκε, ενώ και ο Χάρης Πλούμης είχε σχετικά ικανοποιητική απόδοση, χωρίς να μπορέσει να αποφύγει ορισμένα μοιραία λάθη. Απογοητευτικοί οι «παλιοί» Δημήτρης Μάντζος και Φίλιππος Κρεκούκιας, δεν έδειξαν να έχουν μπει στο κλίμα ενός αγώνα - ντέρμπι, «όαση» στην προβληματική ανάπτυξη του Παναιγειρατικού ο νεαρός Τσιμπούρης που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του ματς, είχε πάθος και έδειξε αρκετές αρετές στο παιχνίδι του. Μακριά από τον καλό ευατό του ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, δεν έπεισε στη θέση του αριστερού εξτρέμ, προβλήματα αντιμετώπισε ο Λαζαρίδης, έτρεξε, αντικαταστάθηκε, δημιούργησε φάσεις αλλά και πάλι δεν βοήθησε στο σκοράρισμα. Αντίθετα, δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ ο ορεξάτος Μοτσάκος, ενώ για πολύ μικρό διάστημα αγωνίστηκαν οι «μικροί» Μ. Μάντζος και Καραμπάσης.
Για την ιστορία, για λογαριασμό του Παναιγειρατικού στο αποτυχημένο ντέρμπι κόντρα στον Πανφραπεδαϊκό αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Χάρης Πλούμης, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Δημήτρης Μοτσάκος, Λουκάς Λαζαρίδης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Ανδρέας Καραμπάσης και Μάριος Μάντζος, ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς να αγωνιστεί ο Άρης Μπούρας.
Το ματς διεξήχθη υπό το βλέμμα της Προέδρου του Παναιγειρατικού κ. Μπουρίκα, η οποία, αμέσως μετά τη λήξη του ματς, δεν παρέλειψε να εκφράσει την απογοήτευσή της από την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας, δίνοντάς τους παράλληλα κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια.