22 Νοε 2008

Μία είναι η ΑΡΜΑΔΑ!

Όσοι έζησαν από κοντά την αποψινή αναμέτρηση του Παναιγειρατικού με το κακέκτυπο της... "Αρμάδας", ξυπνώντας αύριο το πρωί, θα νιώθουν ότι όσα αντίκρισαν το προηγούμενο βράδυ στο Ρέντη έχουν βγει απλώς από κάποιον εφιάλτη τους. Δυστυχώς για όλους η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η φαρσοκωμωδία του σημερινού ισόπαλου αγώνα (1-1) ήταν πέρα ως πέρα αληθινή...
Το... "κακό" άρχισε μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν γνωστοποιήθηκε από τους διοργανωτές ότι αντίπαλος του ΑΟΠ δεν θα ήταν η Μικτή ΣΕΦ, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά, κατόπιν απροειδοποίητης μετατροπής του προγράμματος, η νεοεισελθούσα στον Β΄ όμιλο ομάδα της... "Αρμάδας". Την αρχική έκπληξη και την αλγεινή εντύπωση στο άκουσμα του ονόματος της αντιπάλου ήρθε να διαδεχθεί η επιφυλακτικότητα απέναντι στο άγνωστο. Τα αγωνιστικά πλάνα ωστόσο δεν άλλαξαν ούτε κατ' ελάχιστον και το ηθικό πριν τη σέντρα παρέμενε ιδιαίτερα υψηλό.
Από την αρχή του αγώνα ο Παναιγειρατικός απέκτησε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό η ομάδα του Π. Παπανικολάου προσπάθησε να πετύχει πρώτη το γκολ που θα "έλυνε" το "γόρδιο δεσμό" της κλειστής άμυνας της "Αρμάδας". Η πρωτοβουλία κινήσεων του ΑΟΠ τον οδήγησε σε αρκετές περιπτώσεις μπροστά από τα "καρέ" των αντιπάλων και όλοι ένιωθαν πως το γκολ ήταν απλώς θέμα χρόνου. Με αιχμές του δόρατος τον Λαζαρίδη και τους Δημ. Μάντζο και Καραμπάση, ο Παναιγειρατικός δημιούργησε πολλές καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ χωρίς επιτυχία. Χαρακτηριστικότερη αυτών, η απώλεια του πέναλτι που καταλόγισε ο πολύ καλός διαιτητής σε αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Λαζαρίδη. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και, μετά από επανάληψη που προκάλεσε μεγάλη σύγχυση, έστειλε την μπάλα άουτ! Λίγα λεπτά αργότερα, το παιχνίδι θα έπαιρνε για τα καλά "φωτιά"! Σε βολέ που επιχείρησε ο Διονύσης Μάντζος για να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο αντίπαλου επιθετικού και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του ΑΟΠ! Σε μια εντελώς ανύποπτη φάση κι ενώ το γήπεδο "έγερνε" προς το αντίθετο τέρμα, ο Παναιγειρατικός βρέθηκε για άλλη μια φορά φέτος πίσω στο σκορ, αντικρίζοντας και πάλι την... πλάτη της θεάς Τύχης. Το υπόλοιπο του α΄ ημιχρόνου δεν επεφύλασσε κάτι περισσότερο. Η αμηχανία και το σοκ από τον τρόπο και το χρονικό σημείο που δέχτηκε το γκολ, δεν επέτρεψε στη Μαύρη Αρμάδα να επιστρέψει στο παιχνίδι μέχρι την ανάπαυλα.
Στο β΄ μέρος η είσοδος του ηρωικού Κρεκούκια (επανεμφάνιση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του) στη θέση του απογοητευμένου από την απώλεια του πέναλτι Λαζαρίδη ανανέωσε την επιθετική γραμμή του ΑΟΠ. Οι εύστοχες αλλαγές του coach Παπανικολάου φρέσκαραν την ομάδα, με αποτέλεσμα η πίεση να ενταθεί. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, καθ' όλη τη διάρκεια του β΄ ημχρόνου ο Παναιγειρατικός κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την εντύπωση ότι έπαιζε σχεδόν μόνος. Η άριστη αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να φτάσουν ούτε μία φορά (!) στην περιοχή του Διον. Μάντζου. Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτική υπέρ του ΑΟΠ, η "Αρμάδα" υποχώρησε μπροστά από την εστία της, οι "μελανόλευκες" επιθέσεις αναπτύσσονταν κατά κύματα, όμως το γκολ δεν έμπαινε. Ο Παπανικολάου επέλεξε να ρισκάρει με αμιγώς επιθετικό σχήμα, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο τους εξαιρετικούς Ντοά - Λάμπρου να αποκρούουν τυχόν αντεπιθέσεις και να τροφοδοτούν με πάσες τους συμπαίκτες τους. Το σκληρό παιχνίδι των παικτών της "Αρμάδας" (ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτιρνη κάρτα αντίπαλο αμυντικό που καθ' όλη τη διάρκεια του ματς μάρκαρε αντικανονικά και διαμρτυρόταν), που αμύνονταν μαζικά πίσω από το κέντρο, δεν επέτρεπε στους "μελανόλευκους" να αναπτυχθούν ψύχραιμα και με ορθόδοξο τρόπο. Το άγχος και ο εκνευρισμός μεγάλωναν, το καθαρό μυαλό έλειψε σε πολλές φάσεις, και πολλές εύκολες επιλογές σπαταλήθηκαν. Ωστόσο, επειδή εκτός από τη θεά Τύχη υπάρχει και η θεία Δίκη, η λύτρωση γα τον ΑΟΠ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και "μύριζε" έντονα Αιγείρα: ο αρχηγός Δημ. Μάντζος εκτέλεσε με αριστοτεχνικό τρόπο κόρνερ από τα δεξιά μέσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο επερχόμενος Ντοάς έπιασε την "καρφωτή" κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 ήταν γεγονός και ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά στο αποψινό επεισοδιακό ματς. Το ξέσπασμα και τα έντονα πανηγύρια των παικτών του Παναιγειρατικού στο γκολ του κεντρικού αμυντικού φυσικά δεν αρμόζουν σε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στη χειρότερη ομάδα που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα η "Μαύρη Αρμάδα" τη φετινή σεζόν. Αντανακλούν όμως πλήρως τα συναισθήματα δικαίωσης των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ και τη θέληση που είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να διορθώσουν ένα αποτέλεσμα κατάφωρα άδικο και πλασματικό.
Σε επίπεδο ατομικών επιδόσεων, ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη ανήκει δίχως καμία αμφισβήτηση στον Γιώργο Ντοά. Αδιαπέραστος, κυρίαρχος των αιθέρων, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι αλλά και με τη μπάλα κάτω, ο κεντρικός αμυντικός - "θρύλος" του Παναιγειρατικού επεφύλασσε το δικό του "δώρο" στους φίλους της ομάδας, το πρώτο φετινό του τέρμα, για το κρισιμότερο χρονικό σημείο του αγώνα, στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του. Η "φονική" κεφαλιά του (δικό του "σήμα κατατεθέν" από την εποχή του Δημοτικού) ήρθε χθες σαν "κορωνίδα" σε μια άριστη εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στα αριστερά του, ο άψογος Σαραντουλάκης επιβεβαιώνει τις προβλέψεις όλων ότι θα αφήσει εποχή στον ΑΟΠ. Με δύναμη και πάθος, ήταν άριστος στις τοποθετήσεις του ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και τις γνωστές επελάσεις του, μόνιμες "εστίες κινδύνου" για την αντίπαλη διάταξη. Εξαιρετικός ο Λάμπρου, πραγματικό "πολυ-εργαλείο" σε ολόκληρο το γήπεδο, απέδωσε τα μέγιστα όπου κι αν του ζητήθηκε να βοηθήσει, αναμισβήτητα από τους καλύτερους του παιχνιδιού. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Δημ. Μάντζο που κατάφερε να ξεπεράσει τον αδικαιολόγητο αρχικό εκνευρισμό του, έτρεξε, μπήκε στις φάσεις και τελικά δημιούργησε το γκολ του Ντοά με την αριστοτεχνική εκτέλεση κόρνερ ακριβείας στην τελευταία φάση του αγώνα. Ορεξάτος και δυνατός επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Κρεκούκιας, πεισμωμένος να γυρίσει το ματς στο β΄ μέρος ακόμη και... "με ένα πόδι", σούταρε, απείλησε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Μακριά από τον καλό ευατό του ο Λαζαρίδης, ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα, αλλά μετά την απώλεια του πέναλτι απογοητεύτηκε και απογοήτευσε με αρκετές λανθασμένες επιλογές και αψυχολόγητες ενέργειες. Προσπάθησε ο Καραμπάσης, έτρεξε, έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να αποδώσει πλήρως όσα του ζητήθηκαν κυρίως στη νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ. Θετικός ο Μ. Μάντζος, έτρεξε, μάρκαρε, ωστόσο χωρίς ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, ενώ ο νεαρός Πατερομιχελάκης, δεν κατάφερε να βοηθήσει πολύ στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε. Πολύ καλή απόδοση από τον Χάρη Πλούμη, που κράτησε τη θέση του, μάρκαρε και έκοψε, βοηθώντας στην άριστη αμυντική λειτουργία του ΑΟΠ. Δεν χρειάστηκε σχεδόν σε καμία φάση του παιχνιδιού ο Διονύσης Μάντζος απέναντι σε μια ανύπαρκτη επιθετικά "Αρμάδα". Το γκολ που δέχθηκε προέρχεται από δική του ενέργεια, χωρίς ωστόσο να μπορεί να του καταλογισθεί κάποιο χονδροειδές σφάλμα.
Για το αρχείο, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της γνήσιας "Μάυρης Αρμάδας" στο αποψινό ματς ήταν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Χάρης Πλούμης, Δημήτρης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Ανδρέας Καραμπάσης, Λουκάς Λαζαρίδης, Φαίδων Πατερομιχελάκης, Μάριος Μάντζος, Φίλιππος Κρεκούκιας.
Το γκολ του Παναιγειρατικού σημείωσε ο Γ. Ντοάς με την απίστευτη κεφαλιά του στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ενώ την κίτρινη κάρτα του πολύ καλού διαιτητή αντίκρισε ο Φ. Κρεκούκιας για επεισόδιο που είχε με δύο από τους εριστικούς αντίπαλους ποδοσφαιριστές.
Το χθεσινό ματς, παρουσία της προέδρου του Ομίλου κ. Τζωρτζίνας Μπουρίκα, παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του ΑΟΠ, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε ο Τάσος Οικονόμου από το αδελφό σωματείο της Παρτουζάν αλλά και ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Τσιμπούρης που δοκιμαζόταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα από τον Παναιγειρατικό.