5 Νοε 2008

Προσωπική ανοικτή επιστολή Δημήτρη Μάντζου

Αυτή τη φορά δεν θα πω πολλά. Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα μας έχουν αφήσει πραγματικά άναυδους. Αναρωτιέμαι πόση χαρά ακόμη μπορούμε να δώσουμε σους εχθρούς μας, σε όσους επιβουλεύονται τη θέση μας και όσα έχουμε με τόσο κόπο χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.
Όλοι είδαμε και μάθαμε τι έγινε μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου. Η διοίκηση σε μια απόφαση άμεση, χωρίς πολλή περίσκεψη και ενδοιασμούς, αποφάσισε να αλλάξει πλήρως τη δομή και τη σύνθεση του τεχνικού επιτελείου. Η Ιστορία απομένει να δικαιώσει την επιλογή Παπανικολάου, την οποία όλοι στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε απερίφραστα.
Η παράλειψη προηγούμενης ενημέρωσης του συναδέλφου μου Γιώργου Ντοά από τους αρμόδιους διοικούντες του συλλόγου είναι για μένα όχι απλώς λανθασμένη αλλά "εγκληματική". Είναι αδικαιολόγητη και πλήρως ακατανόητη η διακριτική εις βάρος του πρώην προπονητή του Ομίλου συμπεριφορά που συνοδεύεται από πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο ενός από τα ιστορικότερα στελέχη του Παναιγειρατικού. Ο Γιώργος δεν είναι μόνο συνιδρυτής του ΑΟΠ, δεν είναι μόνο από το '96 κοντά στην ομάδα. Για εμάς που φοράμε τόσα χρόνια αυτή τη φανέλα η παρουσία του δίπλα μας έχει ανυπέρβλητη αξία τόσο από αγωνιστική όσο και από ψυχολογική άποψη. Όσο κι αν ενοχλεί, ο Γιώργος Ντοάς ήταν και είναι σημαντικός και αναντικατάστατος παράγοντας και πόλος επιρροής στο σύλλογό μας.
Η Διοίκηση έκανε τις κινήσεις της, "άνοιξε τα χαρτιά της". Αναγνώρισε τα λάθη της και υποχώρησε. Ο Γιώργος που μάθαμε και γνωρίζουμε τόσα χρόνια δεν θα κρατήσει ούτε για ένα λεπτό ακόμη τη σκληρή στάση του. Ο φίλος μας Γιώργος Ντοάς δεν θα μας εγκαταλείψει ούτε αυτή τη φορά.
Πριν λίγα μόλις λεπτά μάθαμε για τη νέα "μάχη" που θα δώσουμε το επόμενο Σάββατο. Ο Γιώργος πρέπει να είναι μαζί μας και σε αυτή τη δοκιμασία. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να μας αφήσει μόνους.
Προσωπικά, αισθάνομαι εκτεθειμένος μετά τα όσα έχουν γίνει. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ενδελεχώς πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση και ότι μου προσφέρθηκε η θέση του τεχνικού συμβούλου, ενδέχεται να δημιουργεί απατηλές εντυπώσεις. Για τον λόγο αυτό θέτω απόψε στη διάθεη της Διοίκησης την παραίτησή μου από τη θέση που που προσφέρθηκε, τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή του Γιώργου Ντοά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου.
Με τον συνάδλεφο Ντοά μας χώριζαν πολλά όλα αυτά τα χρόνια, είναι γνωστό. Με τον φίλο Γιώργο από την άλλη είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, δεκατρία ολόκληρα χρόνια, τα δώδεκα απ' αυτά μέσα στην παρέα, στην "οικογένεια" που μαζί με τον Σάκη χτίσαμε ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα στην Όττο Βάλτερ, στην Αιγείρα.
Γιώργο είμαι σίγουρος πως θα διαβάσεις αυτές τις γραμμές. Είμαι βέβαιος πως θα λάβεις το μήνυμά μου και θα ανταποκριθείς στο κάλεσμα όλων των συμπαικτών σου. Αυτής της μεγάλης και ενωμένης "παρέας" που ακούει στο όνομα "Παναιγειρατικός". Το Σάββατο το απόγευμα έχουμε αγώνα. Η θέση σου σε περιμένει. Μην τη διαψεύσεις.