1 Νοε 2008

Οι... επτά πληγές του Φαραώ

Οδυνηρή ήττα με σκορ 7-2 γνώρισε ο Παναιγειρατικός στον αγώνα για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος απέναντι στη σκληροτράχηλη ομάδα των Πυραμίδων. Ο ΑΟΠ εμφανίστηκε ανέτοιμος να διαχειριστεί τις σημαντικές απουσίες του και πολύ φυσιολογικά ηττήθηκε από τους Αιγύπτιους αντιπάλους του χωρίς ποτέ να καταφέρει να μπει στο παιχνίδι.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και δυστυχώς αυτός ο κανόνας επαληθεύτηκε και σήμερα. Το λάθος του Διονύση Μάντζου στο 0-1 ήρθε να "επιβραβεύσει" το άνευρο και νωχελικό ξεκίνημα των ¨μελανόλευκων". Η συνέχεια δυστυχώς έμελλε να είναι ακόμη χειρότερη. Η εκτελεστική δεινότητα των επιθετικών των Πυραμίδων, σε συνδυασμό με την "τρικυμία" στα μετόπισθεν του Παναιγειρατικού οδήγησαν γρήγορα στο 0-4, σκορ με το οποίο έληξε το α΄ ημίχρονο. Την ίδια ώρα, η ανύπαρκτη ανάπτυξη του ΑΟΠ δημιουργούσε μεγάλα κενά στο χώρο του κέντρου, ενώ όσες φορές έφτανε η μπάλα στην επίθεση, οι ευκαιρίες πήγαιναν χαμένες η μία μετά την άλλη. Το σκληρό και αντιαθλητικό σε κάποιο βαθμό παιχνίδι των αντιπάλων αμυντικών "έπνιξε" τις όποιες προσπάθειες αντίδρασης της Αρμάδας.
Στο β΄ μέρος, μετά από συνεχείς αλλαγές προσώπων αλλά και τακτικής, ο Παναιγειρατικός κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του, κερδίζοντας την κατοχή της μπάλας αλλά και τη "μάχη του κέντρου". Έστω και με ανορθόδοξο τρόπο σε πολλές φάσεις, οι παίκτες του ΑΟΠ έβγαιναν συχνά μπροστά στα καρέ των Πυραμίδων, όπου όμως "έπεφταν" πάνω στα κλειστά ρολά του εκπληκτικού Αιγύπτιου τερματοφύλακα. Ο εκνευρισμός από τα συνεχή φάουλ των Πυραμίδων αλλά και η επιθετική δυστοκία. σε συνδυασμό με τα κενά που δημιουργούνταν αναπόφευκτα στην άμυνα, μετά το "ανέβασμα" της ομάδας στην επίθεση, δεν επέτρεψαν στον ΑΟΠ να πλησιάσει έστω το βαθμό της ισοπαλίας. Τα δύο γκολ των Σαραντουλάκη και Λαζαρίδη δεν στάθηκαν ικανά να ανατρέψουν το δυσμενές σκηνικό για τον Παναιγειρατικό.
Στο αποψινό ματς για τον ΑΟΠ αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Θανάσης Θωμάς, Δημήτρης Μοτσάκος, Μάριος Μάντζος, Λουκάς Λαζαρίδης, Άρης Μπούρας, Ανδρέας Καραμπάσης, Πέτρος Κατσούρης, Χάρης Πλούμης.
Τα δύο τέρματα πέτυχαν οι Σαραντουλάκης και Λαζαρίδης, ενώ την κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης αντίκρισε ο Λουκάς Λαζαρίδης.