8 Νοε 2008

3-3 και... τρεις φορές κρίμα!..

Ισόπαλος με σκορ 3-3 έμεινε τελικά ο Παναιγειρατικός στο αποψινό αγώνα για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος κόντρα στην Piaston Villa. Σε ένα παιχνίδι που δεν δρέπει δάφνες ποιότητας αλλά χαρακτηρίστηκε από την υπερβολική ένταση και τα νεύρα, ο ΑΟΠ, "πληγωμένος" από τις σημαντικές γι' άλλη μια φορά απουσίες του, υποχρεώθηκε να "πετάξει" έναν πολύτιμο βαθμό, χαρίζοντας ταυτόχρονα στην αντίπαλη ομάδα την πρώτη φετινή επιτυχία της.
Μετά από ένα ακόμη νωθρό ξεκίνημα (ο ΑΟΠ βρέθηκε για τρίτη φορά σε τρία παιχνίδια πίσω στο σκορ 0-1), ο Παναιγειρατικός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να κερδίσει σταδιακά την κατοχή της μπάλας. Η αύξηση της πίεσης στην άμυνα της Piaston Villa οδήγησε τους αντιπάλους σε ολέθρια λάθη, ένα εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκε ο δαιμόνιος Μάριος Μάντζος, γράφοντας το 1-1 με κοντινό σουτ, ύστερα από ολιγωρία του τερματοφύλακα. Η μέτρια ανάπτυξη του παιχνιδιού των "μελανόλευκων" που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απέναντι στο πολυπρόσωπο αντίπαλο κέντρο, δεν διορθώθηκε και ένα λάθος της άμυνας των παικτών της Αρμάδας στοίχισε το δεύτερο παθητικό γκολ για την ομάδα μας που πήγε στο ημίχρονο με εις βάρος της σκορ (1-2).
Οι "φωνές" του Παπανικολάου στην ανάπαυλα φαίνεται πως αφύπνισαν τους παίκτες του ΑΟΠ που εμφανίστηκαν στο β΄ μέρος ανανεωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουν το ματς. Η μαζική επίθεση των Αιγειρατών απέδωσε καρπούς καθώς το κοντινό σουτ του Μοτσάκου μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια του Δημήτρη Μάντζου βρήκε δίχτυα γράφοντας το 2-2. Ο Καραμπάσης έχασε "χρυσή" ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ με κοντινό σουτ μετά από μπαλιά - "διαβήτη" του "αρχηγού" Μάντζου. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα, η ολική ανατροπή έπαιρνε "σάρκα και οστά" με τον κινητικό Ζαχαρία Σαραντουλάκη να πετυχαίνει γκολ σε τρίτο συνεχόμενο ματς κάνοντας το 3-2. Τα πανηγύρια στον πάγκο και την εξέδρα ήταν πολύ έντονα με τους ίδιους τους παίκτες να αγκαλιάζονται και να φωνάζουν σαν μικρά παιδιά. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΑΟΠ θα έπαιρνε την πολυπόθητη νίκη που φάνταζε ως το ΜΟΝΟ δίκαιο αποτέλεσμα, ήρθε η σειρά του ανεκδιήγητου διαιτητή της αναμέτρησης να αλλάξει τον ρου του παιχνιδιού. Με μια σειρά από λανθασμένα σφυρίγματα (απλά και μόνο επειδή οι αντίπαλοι φώναζαν μετά από κάθε μαρκάρισμα!), κατάφερε να κλείσει τον ΑΟΠ στα καρέ του, παρά το γεγονός ότι οι "μελανόλευκοι" δεν έδειχναν τη διάθεση να οπισθοχωρήσουν, έχοντας χάσει μάλιστα και τεράστια ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι με το εκπληκτικό εκτός περιοχής σουτ του Λάμπρου να φεύγει σε κόρνερ μετά από απόκρουση με υπερένταση του γκολκίπερ της Villa. Το "τελειωτικό χτύπημα" ήρθε δέκα λεπτά πριν το φινάλε με τον καταλογισμό ανύπαρκτου φάουλ λίγο πριν τη γραμμή της περιοχής σε καθαρό μαρκάρισμα του Γ. Ντοά. Η αριστοτεχνική εκτέλεση κατέληξε στα δίχτυα του άριστου Διονύση Μάντζου, που μέχρι τότε είχε κατεβάσει τα ρολά αρνούμενος πεισματικά και σε πάμπολλες κλασικές περιπτώσεις να δεχτεί τέρμα. Το 3-3 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους μισούς παίκτες του ΑΟΠ σκυμμένους στο χορτάρι να μην μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε ένα παιχνίδι "δικό τους" και τους υπόλοιπους να διαμαρτύρονται στον απαράδεκτο διαιτητή.
Ατομικά, ο Διονύσης Μάντζος κερδίζει αβίαστα τον τίτλο του MVP και αυτής της αναμέτρησης. Σταθερός και σίγουρος, κατηύθυνε την άμυνά του και αποσόβησε σε πολλές περιπτώσεις τα δυσάρεστα για τον ΑΟΠ. Περιττό να λεχθεί πως δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τρία τέρματα που δέχθηκε. Σταθερός και αποτελεσματικός ο Γιώργος Ντοάς στο κέντρο της άμυνας, βρήκε άξιους συμπαραστάτες στα πρόσωπα του γρήγορου Σαραντουλάκη και του ψύχραιμου Κατσούρη, οι οποίοι κάλυψαν με αρκετή επιτυχία τα άκρα. Ιδιαίτερα θετικός ο αεικίνητος Μάριος Μάντζος, "έσπασε το ρόδι" σκοράροντας για πρώτη φορά φέτος. Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος σε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, με πολλές επιτυχείς μεταβιβάσεις. Πάλεψε στο χώρο του κέντρου ο φιλότιμος Γιάννης Λάμπρου, ιδιαίτερα θετικός κυρίως στα ανασταλτικά του καθήκοντα με κάποια προβλήματα ωστόσο στον δημιουργικό τομέα (οι απουσίες "Παπ" και Κρεκούκια παραμένουν "ανοικτές πληγές" για τον Παναιγειρατικό). Κατακόρυφη βελτίωση στην απόδοση του Χάρη Πλούμη που έπαιξε μετά από καιρό ως κλασικός ακραίος μπακ και δεν διέψευσε την επιλογή του προπονητή του. Έτρεξε, σκόραρε και αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα ο Δημήτρης Μοτσάκος, με το περίσσιο θράσος και τα νεύρα του να ξεπερνούν σε μερικές περιπτώσεις τα όρια, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα του ρέφερι. Ορεξάτος στα αριστερά του γηπέδου ο Ανδρέας Καραμπάσης, χωρίς όμως να αποφύγει κάποια λάθη, "άσφαιρος" για πρώτη φορά μετά από ένα σερί γκολ σε φιλικούς και επίσημους αγώνες ο "πολυβολητής" Λουκάς Λαζαρίδης, ταλαιπωρήθηκε σε όλο το ματς από τράβηγμα που ένιωσε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης.
Ας σημειωθεί πως ο αποψινός αγώνας ήταν ο τελευταίος του Πέτρου Κατσούρη πριν την έναρξη της στρατιωτικής του θητείας την ερχόμενη Τρίτη. Σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού για την πολυετή προσφορά του, αποφασίστηκε να φέρει αυτός το περιβραχιόνιο του αρχηγού για ολόκληρο το α΄ μέρος του παιχνιδιού. Στον πάγκο της ομάδας, εκτός του τραυματία παίκτη- προπονητή Πέτρου Παπανικολάου, βρέθηκε και ο Φίλιππος Κρεκούκιας. Ο ηρωικός "Κρεκ" καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο κατά την είσοδό του με πατερίτσες, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε κάθε φίλο του Παναιγειρατικού.
Ο αποψινός αγώνας διεξήχθη παρουσία του Πρόεδρου του ΑΟΠ Γ.Σ. Παπαδόπουλου, της Αντιπροέδρου Τζ. Μπουρίκα αλλά και -για πρώτη φορά επί αθηναϊκού εδάφους- του επίτιμου Προέδρου του Ομίλου Χρήστου Κατσούρη, στον οποίο μάλιστα οι παίκτες της ομάδας προσέφεραν ως δώρο μια φανέλα του ΑΟΠ με τον αριθμό "10".
Για την ιστορία, στο πρώτο ισόπαλο παιχνίδι του Παναιγειρατικού, αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Πέτρος Κατσούρης, Χάρης Πλούμης, Δημήτρης Μάντζος, Μάριος Μάντζος, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Λουκάς Λαζαρίδης, Δημήτρης Μοτσάκος και Ανδρέας Καραμπάσης.
Τα τρία τέρματα για τους Πρωταθλητές Αιγείρας σημείωσαν οι Μάριος Μάντζος, Δημήτρης Μοτσάκος και Ζαχαρίας Σαραντουλάκης,