10 Νοε 2016

Απουσίες και άτυχες στιγμές έφεραν την ήττα

  Την ήττα με σκορ 4-2 από τους Τιφόζι και πρώτη του μέσα στην αγωνιστική περίοδο γνώρισε το βράδυ της Τετάρτης ο Παναιγειρατικός. Η ομάδα κατέβηκε στου Ρέντη με απουσίες βασικών παικτών σε θέσεις κλειδιά, ωστόσο οι 8 που αγωνίστηκαν σε καμμία περίπτωση δε μπορούν να κατηγορηθούν για κάτι.
   Όπως προμήνυε η βαθμολογική θέση των αντιπάλων, το πλάνο του coach Παπανικολάου είχε καθαρά αμυντικό προσανατολισμό. Ο Φώτης Τριβιζάς πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια με αμυντική τριπλέτα μπροστά του τους Βαρδή, Ντοά και Τόλια ελλείψη Πάτση. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής σε ρόλο κεντρικού χαφ έπαιξε ο Κρεκούκιας με τους Μαρούδα και Βίντο να τοποθετούνται εκατέρωθεν του. Στη κορυφή έπαιξε ο Πατερομιχελάκης, θέλοντας ο "Παπ" να εκμεταλευτεί τη ταχύτητα του και τον "ποδοσφαιρικό τσαμπουκά του".
   Τα πρώτα λεπτά κύλησαν ιδανικά για τον Παναιγειρατικό καλύπτωντας τους χώρους και κρατώντας μακρία από την εστία τους αντιπάλους. Ευτύχισαν κιόλας να προηγηθούν όταν σε αντεπίθεση από διώξιμο του Ντοά, ο Βίντο γέμισε στη περιοχή και ο Μαρούδας με σουτ στη κίνηση έκανε το 1-0. Οι αντίπαλοι πίεσαν πιο ψηλά και λίγα λεπτά αργότερα ισοφάρισαν από κακό διώξιμο του Βαρδή και λίγα λεπτά αργότερα αυτή τη φορά σε λάθος εκτίμηση σε κόρνερ οι Τιφόζι πήραν το προβάδισμα. Σκορ ημιχρόνου 1-2.
   Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της "Μαύρης Αρμάδας" παίρνοντας ανάσες μπήκαν πιο αποφασισμένοι και είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με μακρινό σουτ του Μαρούδα. 'Έχοντας πλέον τον έλεγχο του αγώνα και το momentum, οι Τιφόζι παίρνουν ως εκ θαύματος εκ νέου το προβάδισμα όταν σε αντίπαλο κόρνερ και κακό στήσιμο στο σύνολό τους της ομάδας, η μπάλα κατέληξε απευθείας γκολ. Εκεί κάπου κόπηκαν τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας και η κούραση άρχισε να γίνεται αισθητή. Ωστόσο οι "μελανόλευκοι" δε τα παράτησαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, όπως και έκαναν, αλλά τα σουτ μας είτε κατέληγαν άουτ ή τα απέκρουε ο αντίπαλος πορτιέρο. Το ματς τελείωσε 6 λεπτά πριν το τέλος όταν σε αντίπαλη αντεπίθεση και ενώ οι παίκτες μας είχαν βγει μπροστά με τον Ντοά και τον Βαρδή να έχουν μείνει τελευταίοι, διαμορφώθηκε το τελικό 2-4.
  Ωστόσο παρά την ήττα τα κεφάλια δεν ήταν κατεβασμένα, γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και υπάρχει χρόνος για να ανακάμψει η ομάδα αρχής γεννομένης από την άλλη Τετάρτη 16/9 με αντίπαλο τον Πήγασο.