11 Νοε 2008

Ανακοίνωση του Προέδρου του Α.Ο.Π. Γ.Σ. Παπαδόπουλου

Ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις οφείλω, πριν ανακοινώσω την τελική απόφασή μου και σε αποκατάσταση της πραγματικότητας, η οποία αλλοιώθηκε κατά συρροήν την τελευταία εβδομάδα, να τονίσω τα εξής:
· Ουδέποτε ανακοίνωσα τελεσιγραφικά την απομάκρυνση του Δημήτρη Μάντζου από τη θέση του προπονητή. Αντιθέτως, ρωτήθηκε, αναλύσαμε μαζί τη λύση Παπανικολάου και συμφώνησε απόλυτα με την πρότασή μου. Φυσικά, του είπα ότι θα ψηφιστεί στα πλαίσια του Δ.Σ. κάτι το οποίο και έγινε.
· Ουδέποτε ο Διονύσης Μάντζος κι η Τζωρτζίνα Μπουρίκα υπήρξαν "απλοί επικροτητές χωρίς δικαίωμα αντιλόγου" εγκλωβισμένοι σε μία "στείρα παραταξιακή πειθαρχία". ΠΑΝΤΟΤΕ πριν από οποιαδήποτε απόφαση, το Δ.Σ. συζητούσε, ψήφιζε και αποφάσιζε επί των προτάσεων κατά πλειοψηφία. Τόσο η Αντιπρόεδρος όσο κι ο Γ.Γ. το γνωρίζουν πολύ καλά.
· Παραπέμπομαι στους παίκτες για την πραγματικότητα ή όχι των δηλώσεων που φέρονται να έκαναν. Υπογραμμίζω για πολλοστή φορά ότι οι παίκτες του Α.Ο.Π. που ρώτησα με διαβεβαίωσαν ότι ουδέποτε απείλησαν να μην κατέβουν ή να προβούν σε "αντάρτικο". Μάλιστα ένας εξ’αυτών με ενημέρωσε χωρίς καν να τον ρωτήσω. Και προφανώς δεν τους έβαλα το πιστόλι στον κρόταφο για να πουν κάτι τέτοιο.
· Κατηγορούμαι για επέμβαση στο έργο τον προπονητών με τον Γαλάνη. Ο Γαλάνης προτάθηκε από εμένα ως παίκτης αλλά διαβεβαίωσα ότι οι προπονητές θα αποφάσιζαν αν θα έμενε ή όχι. Βλέπει κανείς κάποιον Γαλάνη στο ρόστερ; Επέμβαση θα υπήρχε εάν τον επέβαλλα στην ομάδα κι όχι αν απλώς τον πρότεινα, όπως κι έκανα.
· Ως προς το Μητρώο μελών και Φίλων, είχα κατ’επανάληψιν πιέσει για τη δημιουργία του ώστε να υπάρχει κι ένας σταθερός κατάλογος εκλεκτόρων για την εκλογή του εκάστοτε Προέδρου. Προφανώς όμως, η σύνταξή του εξαρτάτο και εξαρτάται από τον νομικά κατηρτισμένο του Ομίλου, που είναι ο Δημήτρης Μάντζος κι όχι από εμένα. Τί άλλο να έκανα για να τον πείσω να το συντάξει;
· Για όσους έχουν κουραστεί από "μία ακόμη προεδρική ανακοίνωση", προτείνω να ανατρέξουν στο αρχείο του ιστότοπου και να δουν οι ίδιοι πότε και για ποιους λόγους έβγαλα ανακοινώσεις καθ’όλη τη διάρκεια της προεδρίας μου.
· Πράγματι, μου ζητήθηκε να συναντηθώ προς επίλυση της κρίσης με τα άλλα μέλη της ομάδας στην Ομόνοια λίγο πριν τον αγώνα. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θεωρεί ότι τέτοια ζητήματα λύνονται "στα όρθια" μέσα σε ένα λεωφορείο στα πλαίσια μίας συζήτησης του "τετάρτου". Σημειωτέον, ότι ο Γιώργος Ντοάς στην ανακοίνωσή του αναφερόταν προκλητικά υποτιμητικά στο πρόσωπό μου ενώ εγώ στην ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ανακοίνωση που εξέδωσα τον καλούσα χωρίς όρους και με τιμητικώτατους επιθετικούς προσδιορισμούς να γυρίσει πίσω.
· Το καταστατικό της ομάδας προβλέπει ότι οποιαδήποτε ενέργεια (πρόσληψη, λύση συνεργασίας κλπ) σε σχέση με τον προπονητή αναγάγεται στην αποκλειστική κι ανέλεγκτη αρμοδιότητα του Δ.Σ. Φυσικά, οι συνεργάτες του είναι δική του υπόθεση. Ο Γιώργος Ντοάς όμως δεν ήταν απλώς μέλος του τεχνικού επιτελείου ούτε και βοηθός προπονητή. Παρουσιαζόταν ως πρώτος προπονητής, μίας θέσης που κατείχε "με ίσους όρους με το Δημήτρη Μάντζο" άρα σαφέστατα και έπρεπε να υπάρχει σχετική απόφαση για αυτό και του Δ.Σ., άρα σαφέστατα και η πρόσληψη ή η απόλυσή του ήταν αρμοδιότητα του Δ.Σ. του ΑΟΠ. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος είχε την έγκριση του Δ.Σ. Ο ίδιος ο Δημήτρης Μάντζος μου είπε την ημέρα που συζητήσαμε για την αλλαγή, ότι δεν υπήρχε κανένα νομικό ή άλλο κώλυμα ως προς την αντικατάσταση και των δύο,συμφωνώντας κι επί της ουσίας με την κίνηση. Προφανώς τώρα το ξέχασε.
· Πράγματι εξέφρασα την άποψη ότι διαρκώς αισθάνομαι όμηρος συγκεκριμένων παικτών που δυσκολεύουν το έργο του Δ.Σ. Όντως ο Δ. Μάντζος μου απάντησε "αυτή είναι η μοίρα των προέδρων". Και ως παράδειγμα μου έφερε τον Ντέμη Νικολαίδη της ΑΕΚ, ο οποίος όχι μόνο δεν ηγείτο μίας παρέας αλλά μίας επαγγελματικής ομάδας (που ο ίδιος ο κ. Μάντζος διακηρύττει σωστά ότι ΔΕΝ είναι ο ΑΟΠ) αλλά είχε πρόσφατα παραιτηθεί από αυτήν. Τί είδους σύγκριση ήταν αυτή; Και μήπως έπρεπε να καταλάβω κάτι από αυτόν τον παραλληλισμό;
· Ως προς τη διαιτησία για την οποία πολύς λόγος γίνεται, είχα πει σε ανύποπτο χρόνο στο Δ. Μάντζο ότι οι "νέοι" σε τέτοιες διοργανώσεις δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε κι ότι όφειλε να είχε προετοιμάσει τους παίκτες για κάτι τέτοιο. Ειδικά ως προς το διαιτητή του Σαββάτου, ήταν όντως ένας Ντάφυ Ντακ, ένα κόμικ της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Θα μπορούσε όμως πολλές φορές να αποβάλλει συγκεκριμένους παίκτες του ΑΟΠ οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να διαμαρτύρονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η αυτοσυγκέντρωση και των υπολοίπων παικτών της ομάδας μας. Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι κι η συγκεκριμένη διαιτησία θα μπορούσαν να είχαν νικηθεί άνετα από τον ΑΟΠ. Κι αυτό είναι κάτι που το λένε όλοι ιδιωτικά αλλά ορισμένοι δημόσια,για δικούς τους λόγους, υποστηρίζουν το αντίθετο.Συμπερασματικά, το μόνο που επεδίωξα με την προηγούμενη ανακοίνωσή μου ήταν να ασκήσω το αναφαίρετο δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου όχι μόνο ως Πρόεδρος αλλά κυρίως ως άνθρωπος καθώς επί μία εβδομάδα λοιδορoύμαι και κατασυκοφαντούμαι χωρίς κανένα όριο και μάλιστα λόγω ενός γεγονότος ήσσονος σημασίας. Το ίδιο κάνω και τώρα με την παρούσα ανακοίνωση. Δυστυχώς, συγκεκριμένα άτομα πίστευαν και πιστεύουν ότι ούτε αυτό έπρεπε να κάνω. Ως Πρόεδρος του ΑΟΠ κατάφερα να συνεισφέρω σε αρκετά πράγματα άλλοτε με μεγαλύτερη κι άλλοτε με μικρότερη επιτυχία. Και μόνο το γεγονός όμως ότι η ομάδα μας παίζει στην Αθήνα με αυτές τις συνθήκες, αποτελεί τεράστιο άλμα. Κάθε κίνηση, βήμα και άποψή μου είχαν ως γνώμονα την νομιμότητα, την προσφορά και το γενικό συμφέρον του Ομίλου. Αυτά υπηρέτησα και αυτά υπηρετώ. Εκπτώσεις στις αρχές μου δεν έκανα ούτε και πρόκειται να κάνω ποτέ και για κανέναν. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω αλλά κι επειδή οι καρέκλες και τα officia δεν ήταν ποτέ για μένα αυτοσκοπός, δηλώνω με λύπη και βαθιά απογοήτευση ότι παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΑΟΠ. Μία θέση που υπηρέτησα όσο καλύτερα μπορούσα, σύμφωνα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκα να το κάνω.