15 Νοε 2008

Αυτός ήταν ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ!

Σαρωτική εμφάνιση και ευρύτατη νίκη με σκορ 4-1 πέτυχε απόψε ο ΑΟΠ για την τέταρτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος απέναντι στην αδύναμη Rosenbeer. Με πειστική απόδοση και πάθος για τη νίκη, οι "μελανόλευκοι" κατάφεραν από την αρχή να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι, "στέλνοντας το μήνυμα" στους αντιπάλους ότι το αποψινό ματς δεν θα μπορούσε να χαθεί για κανέναν λόγο!
Το πρώτο ευχάριστο νέο της σημερινής αναμέτρησης ήρθε λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξή της! Το γκολ του Λουκά Λαζαρίδη με κοντινό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναιγειρατικό, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα! Οι φωνές των ανθρώπων της ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας φαίνεται πως είχαν "πιάσει τόπο"! Οι παίκτες του ΑΟΠ μπήκαν με ιδιαίτερη όρεξη στο παιχνίδι, αποφασισμένοι να μην αφήσουν το παιχνίδι να φύγει από τον έλεγχό τους. Το γκολ του Λαζαρίδη που επέστρεψε στις επιτυχίες, επισφράγισε την ανωτερότητα του Παναιγειρατικού. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, ωστόσο ήρθε γρήγορα η ισοφάριση, από κόντρα της μπάλας ύστερα από ξαφνική αντεπίθεση των παικτών της Rosenbeer. Οι "μελανόλευκοι" ύστερα από την απρόσμενη τροπή του παιχνιδιού, έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση ώστε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Το αποτέλεσμα της παρατεταμένης πίεσης στα καρέ των αντιπάλων ήταν ένα μπαράζ κλασικών ευκαιριών από πλευράς Παναιγειρατικού, με πολλά σουτ (άλλη μια βελτίωση στο παιχνίδι του ΑΟΠ) και έξοχους συνδυασμούς. Το δεύτερο τέρμα του Λουκά Λαζαρίδη με δύκολο σουτ από πλάγια θέση έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Αιγειράτες, οι οποίοι δεν έμελλε να το χάσουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το 2-1 υπέρ του ΑΟΠ ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου, καί, όπως είχε γίνει και στο ματς της πρώτης αγωνιστικής, αυτό ήταν ένας πολύ καλός οιωνός για την τελική εξέλιξη του παιχνιδιού.
Η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του ΑΟΠ αλλά και στον τεχνικό τους, Πέτρο Παπανικολάου. Ο "Παπ" με μαεστρικές κινήσεις διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το έμψυχο υλικό του, διατηρώντας τα "κεκτημένα" του α΄ μέρους, ενώ συγχρόνως φρόντισε για τη διεύρυνση του σκορ, καθώς το "εύθραυστο" 2-1 κρατούσε ακόμη τους αντιπάλους "εντός παιχνιδιού". Η εκρηκτικότητα των παικτών του ΑΟΠ, ιδιαίτερα του αμυντικού "τείχους" που ορθώθηκε απόψε μπροστά από την εστία του άριστου (και πάλι) Διονύση Μάντζου, έδωσε την απαιτούμενη ώθηση. Τα γκολ και η νίκη ήταν πλέον απλώς θέμα χρόνου. Η εκπληκτική επέμβαση του τερματοφύλακα του ΑΟΠ σε τετ-α-τετ αντίπαλου επιθετικού ήταν ουσιαστικά η καθοριστική φάση που "τελείωσε" το παιχνίδι. Η Rosenbeer, κουρασμένη λόγω έλλειψης πάγκου (!), σάστισε μπροστά στις συνεχείς επιθέσεις του Παναιγειρατικού. Λίγο αργότερα, ο Ανδρέας Καραμπάσης φρόντισε να "σκοτώσει" τους "γαλάζιους", σκοράροντας το πρώτο του φετινό τέρμα, γράφοντας ταυτόχρονα το 3-1, που "έλυσε" τα πόδια των συμπαικτών του από το άγχος. Το ρεσιτάλ άμυνας συνεχίστηκε, με τους εξαιρετικούς Ντοά και Σαραντουλάκη να παραδίδουν "δωρεάν μαθήματα" καθαρής και αποτελεσματικής αμυντικής τέχνης, το κέντρο δεν "άδειασε" λεπτό, η μπάλα παίχτηκε αρκετά λεπτά κάτω, κυρίως από τα άκρα, και το 4-1 μετά από επίμονη προσπάθεια (και δοκάρι...) του Μοτσάκου ήρθε σαν "κερασάκι στην τούρτα" της όλης προσπάθειας. Η συνέχεια για τη Rosenbeer ήταν... "κατάμαυρη", καθώς, από εκείνο το σημείο και μετά, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή φορούσε μαύρα! Οι ευκαιρίες των παικτών του ΑΟΠ να προσδώσουν στο θρίαμβό του διαστάσεις ρεκόρ ήταν πολλές και κλασικές. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του άριστου διαιτητή της αναμέτρησης, κανένας σοβαρός κίνδυνος δεν δημιουργήθηκε για την εστία του Παναιγειρατικού, και το παιχνίδι, που θα μπορούσε να λήξει με πολύ μεγαλύτερο σκορ, πέρασε στην Ιστορία ως η δεύτερη (και μάλιστα η ευρύτερη...) νίκη της ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα.
Ο "πολύς" Διονύσης Μάντζος απέδειξε ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και καλά θα κάνουν οι αντίπαλοι επιθετικοί να προπονηθούν επί ώρες προκειμένου να τον νικήσουν... Εκπληκτικές επεμβάσεις, έξοχες εκτινάξεις στη γωνία του τέρματός του, κυρίαρχος της περιοχής του, ενέπνευσε εμπιστοσύνη ξανά στους συμπαίκτες του. Super εμφάνιση του Γιώργου Ντοά, εκ των κορυφαίων του γηπέδου. Αλάνθαστο μαρκάρισμα, ανίκητος στον αέρα, ο "φυσικός ηγέτης" στα μετόπισθεν της ομάδας, όρθωσε πραγματικό "τείχος" στο οποίο προσέκρουαν όλες οι προσπάθειες της Rosenbeer για κάτι καλό. Από τους πολυτιμότερους παίκτες του ΑΟΠ ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, έκανε κυριολεκτικά τα πάντα στο αποψινό παιχνίδι: έκοψε, έτρεξε, δημιούργησε, ένω έχασε και μοναδική ευκαιρία να σκοράρει σε τέταρτο συνεχόμενο ματς με το εκπληκτικό σουτ με το αριστερό να καταλήγει εκατοστά μόλις άουτ. Άξιος συμπαραστάτης στην "τριπλέτα της Δάφνης" ο Άρης Μπούρας, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όλων για ψύχραιμο, μυαλωμένο και σταθερό παιχνίδι στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην ίδια θέση αγωνίστηκε εξάλλου ο Χάρης Πλούμης που ήταν πολύ θετικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, στα ανασταλτικά του καθήκοντα και όχι μόνο. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος, με πάθος και τη γνώριμη μαχητικότητά του ως δεξί εξτρέμ (καθιερώνεται ξανά στη φυσική του θέση) και τις μεταβιβάσεις του να δημιουργούν μονίμως "εστίες κινδύνου" για την αντιπάλη άμυνα. "Γέμισε" το κέντρο ο υπερκινητικός Γιάννης Λάμπρου, κάλυψε με επάρκεια το μεγάλο χώρο ευθύνης του, γυρνώντας ακόμη και στο κέντρο της άμυνας για να βοηθήσει την οπισθοφυλακή της ομάδας. Το αποτελεσματικό παιχνίδι του και το αδιάκοπο τρέξιμό του δεν άφησαν τις απουσίες Παπανικολάου και Κρεκούκια να γίνουν αισθητές σε κανένα σημείο του ματς. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο κινητικός και ταχύς Ανδρέας Καραμπάσης στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, συνοδεύοντας την άψογη απόδοσή του με το πρώτο φετινό του τέρμα, ενώ ικανοποίησε και ως αμυντικό χαφ (!) όταν κλήθηκε να καλύψει το "νευραλγικό" αυτό τομέα. Ιδαίτερα θετικός και με πολλή όρεξη ο Μάριος Μάντζος, δημιούργησε σοβαρούς κινδύνους στην άμυνα της Rosenbeer, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ την ίδια ώρα ο Φαίδων Πατερομιχελάκης, στο φετινό του "ντεμπούτο" πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, θέτοντας "υποθήκη" για το μέλλον του στον ΑΟΠ. "Φονικό όπλο" ο Λουκάς Λαζαρίδης, ψύχραιμος και αποτελεσματικός στο παιχνίδι του, ηγήθηκε της επίθεσης του Παναιγειρατικού στο α΄ ημίχρονο, σκοράροντας δύο τέρματα. Άριστος ο Δημήτρης Μοτσάκος, με "όπλα" το αγωνιστικό θράσος και το δυνατό παιχνίδι του κατάφερε να σκοράρει ξανά και να "σμπαραλιάσει" την αμυντική διάταξη των αντιπάλων, είτε ως εξτρέμ, είτε ως κεντρικός επιθετικός στο β΄ μέρος.
Στην αποψινή εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη του ΑΟΠ αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Άρης Μπούρας, Χάρης Πλούμης, Ανδρέας Καραμπάσης, Δημήτρης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Λουκάς Λαζαρίδης, Δημήτρης Μοτσάκος, Μάριος Μάντζος και Φαίδων Πατερομιχελάκης.
Τα τέσσερα τέρματα του ΑΟΠ πέτυχαν οι: Λ. Λαζαρίδης (2), Α. Καραμπάσης και Δ. Μοτσάκος.
Την κίτρινη κάρτα του άριστου διαιτητή της αναμέτρησης αντίκρισε ο Δ. Μοτσάκος για διαμαρτυρία.
Στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε ο coach και gentleman Πέτρος Παπανικολάου, αλλά και ο Φίλιππος Κρεκούκιας, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται ακόμη πατερίτσες για να περπατήσει, δεν άντεξε να μείνει μακριά από τις προσπάθειες των συμπαικτών του και τους ακολούθησε στου Ρέντη.
Εξάλλου, το αποψινό νικηφόρο αποτέλεσμα του Παναιγειρατικού παρακολούθησαν από κοντά η νέα πρόεδρος του Ομίλου κ. Τζωρτζίνα Μπουρίκα, ο γιατρός της ομάδας Χρήστος Παπαγεωργίου, η οικονομική διεθύντρια κ. Ιρρόη Κατσούρη με την αδελφή της Βάσια, καθώς και ο αδελφός του μεγαλομετόχου της αδελφοποιημένης και φίλης Partusan, κ. Παπαντωνάκης. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!