6 Δεκ 2008

ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΟΣ!

Εντυπωσιακός ο Παναιγειρατικός σκόρπισε στους... "πέντε ανέμους" τη Μικτή ΣΕΦ στον αποψινό αγώνα για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Με το επιβλητικό σκορ 5-2 οι "μελανόλευκοι" της Αιγείρας κατάφεραν να φτάσουν στην τρίτη φετινή τους επικράτηση ύστερα από εξαιρετική και πολύ ουσιαστική εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Παναιγειρατικού παρέμεινε στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι δίκαια ανήκει στις ομάδες της "πρώτης ταχύτητας" του ομίλου.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους "οιωνούς" για τον ΑΟΠ, καθώς ήδη από το 2΄ το σκορ άνοιξε με κοντινό σουτ του Καραμπάση ύστερα από ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το ιδανικό ξεκίνημα έδωσε φτερά στα πόδια των "μελανόλευκων" που συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο μάλιστα δεν άργησε να έρθει. Ο Κρεκούκιας δέχτηκε την πάσα από την άμυνα, κατέβασε με έξοχο τρόπο την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της Μικτής. Οι "Αιγειράτες" ήταν φανερό πως ήταν τα μόνα "αφεντικά" στο ματς, με καταφανή υπεροχή σε κρίσιμους τομείς όπως η κατοχή της μπάλας και ο αριθμός τελικών προσπαθειών. Η ανωτερότητα των παικτών του Παναιγειρατικού συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του α΄ μέρους με το σκορ να εκτινάσσεται στο εμφατικό 3-0 ύστερα από κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Μοτσάκου. Το γκολ των "γαλάζιων", λίγο πριν την ανάπαυλα, δεν στάθηκε αρκετό ώστε να αλλάξει την εικόνα ενός α΄ ημιχρόνου που σημαδεύτηκε από την απόλυτη κυριαρχία του Παναιγειρατικού αλλά και την πολύ καλή λειτουργία όλων των γραμμών του.

Το β΄ μέρος έφερε αλλαγές στα πρόσωπα αλλά όχι και στην εικόνα του ΑΟΠ. Ο Παναιγειρατικός συνέχισε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο κρατώντας μακριά από την εστία του τους επιθετικούς της Μικτής. Το 4-1 επιτεύχθηκε στη συνέχεια με κοντινό σουτ του Λαζαρίδη ύστερα από όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσιμπούρη. Ως το σημείο εκείνο ο Διονύσης Μάντζος είχε επιστρατεύσει τα αντανακλαστικά του ουκ ολίγες φορές σε κλασικές ευκαιρίες της Μικτής, αποσοβώντας τα χειρότερα για την ομάδα του. Δεν έγινε ωστόσο το ίδιο όταν, μετά από ολιγωρία των αμυντικών του Παναιγειρατικού, το δυνατό σουτ αντίπαλου ποδοσφαιριστή έγραψε το 4-2. Αυτή ήταν η τελευταία "λέξη" των "γαλάζιων" στο ματς, καθώς η επιθετική πρωτοβουλία του ΑΟΠ συνεχίστηκε μέχρι τη λήξη του αγώνα, με αποτέλεσμα οι πολλές ευκαιρίες να οδηγήσουν "μοιραία" στο τελικό 5-2 με ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής του Τσιμπούρη.

Κορυφαίος του αγώνα ο Δημήτρης Τσιμπούρης, που βρέθηκε μέσα σε όλες τις φάσεις, σκόραρε, δημιούργησε κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα και κάλυψε με επάρκεια το δημιουργικό τμήμα της ανάπτυξης του Παναιγειρατικού. Εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια ο Διονύσης Μάντζος, αδικείται από τα δύο τέρματα που δέχθηκε, έδειξε φοβερά αντανακλαστικά σε πολλές δύσκολες φάσεις και ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Ορεξάτος και εντυπωσιακά μεταμορφωμένος προς το καλύτερο ο Φίλιππος Κρεκούκιας, σημείωσε ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα, έτρεξε και βοήθησε ακόμη και ως αριστερό εξτρέμ. Σε μεγάλη ημέρα ο Ανδρέας Καραμπάσης, άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης με πολλές θετικές ενέργειες. Μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα ο Δημήτρης Μοτσάκος που πίεσε, ακολούθησε κάθε φάση και σκόραρε, ιδιαίτερα κινητικός και ο Μάριος Μάντζος, έτρεξε πολύ, δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ. Το όγδοο φετινό του τέρμα πανηγύρισε ο Λουκάς Λαζαρίδης που αντεπεξήλθε με επιτυχία στην κορυφή της επίθεσης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πολύ σταθερός ο Γιώργος Ντοάς στην "καρδιά" της άμυνας, θετικός και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης στην αριστερή πτέρυγα της "μελανόλευκης" διάταξης, σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η απόδοση του Γιάννη Λάμπρου στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Καλή εμφάνιση από τον Χάρη Πλούμη που "ανέβαζε στροφές" καθώς περνούσε η ώρα, δεν απέφυγε τα λάθη ο "αρχηγός" Δημήτρης Μάντζος που μάλιστα "χρεώνεται" το δεύτερο γκολ της Μικτής, ενώ για λίγα μόλις λεπτά αγωνίστηκε ο ταχύς Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Για το αρχείο, στο θριαμβευτικό 5-2 του Παναιγειρατικού επί της Μικτής ΣΕΦ, με τη φανέλα του Πρωταθλητή Αιγείρας αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Χάρης Πλούμης, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Ανδρέας Καραμπάσης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μοτσάκος, Λουκάς Λαζαρίδης, Μάριος Μάντζος και Φαίδων Πατερομιχελάκης. Τα τέρματα του ΑΟΠ πέτυχαν οι: Α. Καραμπάσης, Φ. Κρεκούκιας, Δ. Μοτσάκος, Λ. Λαζαρίδης και Δ. Τσιμπούρης.

Το νικηφόρο ματς του Παναιγειρατικού παρακολούθησε από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου κ. Τζωρτζίνα Μπουρίκα με την αδελφή της Βανέσα. Το "παρών" έδωσαν και αρκετοί φίλοι της "Μαύρης Αρμάδας", ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισαν ο αδελφός του ποδοσφαιριστή της ομάδας Δ. Τσιμπούρη καθώς και οι Άννα Παναγιωτίδου, Βάσια Κατσούρη, Τάσος Οικονόμου και Μανώλης Παπαντωνάκης.