4 Δεκ 2010

Ανακοίνωση του Α.Ο. Παναιγειρατικού

To Δ.Σ. του Α.Ο. Παναιγειρατικού και κατ' επέκταση το σύνολο της παναιγειρατικής οικογένειας καταδικάζει δίχως δεύτερη σκέψη τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα στο γήπεδο του Ελαιώνα. Πρόκειται για άνανδρη επίθεση εναντίον του ποδοσφαιριστή μας, Κώστα Πάτση με αποτέλεσμα να σπάσει ο αντίχειρας του, καθώς αμυνόταν. Ολόκληρο το σωματείο εύχεται ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Κώστα.
Ο Παναιγειρατικός το χθεσινό βράδυ απέδειξε τοις πάσι την ποιότητα και την ανωτερώτητα του σε επίπεδο αγωνιστικό και φυσικά ηθικό. Αγωνίστηκαμε για 41 λεπτά απέναντι στους πρωτοπόρους με περίσσιο (αγωνιστικό πάντα) πάθος. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δε συμμετείχαμε σε αυτή τη παρωδία. Δείγμα του αντίπαλου ήθους που διακατέχει την ομάδα της "Τραμπουκ-ατλέτικο" (γιατί μονό αθλητικό δε φαίνεται να είναι το ιδεώδες τους) είναι το γεγονός ότι στον Πάτση επιτέθηκαν τουλάχιστον 7-8 άτομα ταυτόχρονα με πολλούς από αυτούς να προέρχονται εκτός αγωνιστικού χώρου καθώς φόραγαν πολιτικά ρούχα. Οι παίκτες του Παναιγειρατικού συμμετείχαν στην ένταση για να ηρεμήσουν τη κατάσταση και μόνο. Οι αντίπαλες προκλήσεις συνεχίστηκαν με προσβολές και απειλές από τη "ποδοσφαιρική ομάδα" της Ατλέτικο με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναιγειρατικού, δείχνοντας τη ποιότητα που τους διακρίνει, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και να μη διεξαχθούν τα τελευταία 9 λεπτά της αναμέτρησης με γνώμονα φυσικά τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών του και των ανθρώπων του, παρά το γεγονός ότι ο διατητής της αναμέτρησης θα απέβαλε δύο "ποδοσφαιριστές" της αντίπαλης ομάδας με συνέπεια να αγωνιστεί ο Παναιγειρατικός το τελευταίο διάστημα με δύο παίκτες παραπάνω. Ο Παναιγειρατικός θα είχε τις αξιώσεις όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά και να γυρίσει το παιχνίδι.
Κύριοι της Ατλετικο, δεχόμαστε τις ψεύτικες συγνώμες σας, και προς κάθε ενδιαφερόμενο: Ο Παναιγειρατικός εκφράζει εδώ και 14 χρόνια, από την εποχή που έπαιζε στο Γυμνάσιο Αιγείρας, το ευ αγωνίζεσθαι και υποστηρίζει το αγωνιστικό πάθος και τη θέληση για νίκη. Ωστόσο, οι ολόχρυσες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου δε θα επιτρέψουμε να αμαυρωθούν με τη παρουσία τέτοιων γεγονότων. Έτσι, ο Παναιγειρατικός δε θα αγωνιστεί στα υπόλοιπα 9 λεπτά, αν ορίσει η διοργανώτρια αρχή τη συνέχιση του αγώνα, προστατέυοντας τους ποδοσφαιριστές του και το όνομά του.
Ως ΔΣ και εκφράζοντας ολόκληρη την παναιγειρατική οικογένεια:
- Ζητάμε την αποβολή της ομάδας εν ονόματι "Ατλέτικο Πετραλώνων" από το πρωτάθλημα του Eleonas FC. Πρόκειται για μια ομάδα που συμμετείχε σε μεγάλης έκτασης γεγονότα και την αμέσως προήγουμενη αγωνιστική με αντίπαλο την ομάδα του Πόρτο Χάλι.
- Οποιάδηποτε άλλη λύση αποφασιστεί πλην της αποβολής, όπως οριζουν οι κανονισμοί του club (6-Δ στο αντίστοιχο έντυπο κανονισμών περί βάναυσης συμπεριφοράς και βιοπραγίας κατά αντιπάλου) για τον Παναιγειρατικό δεν αποτελεί ικανοποιιτική λύση, ωστόσο θα σεβαστούμε την απόφαση του club.
- Σε περίπτωση όμως που αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα ο Παναιγειρατικός δε θα συμμετάσχει προστατεύοντας το ονομά του και κυρίως τους ποδοσφαιριστές του, από πιθανές νέες απάνθρωπες ενέργειες κι απειλές, γνωρίζοντας τις συνέπειες αυτής της ενέργειας.

Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο να λέμε ευτυχώς που έσπασε τον αντίχειρα του ο Πάτσης και όχι κάτι χειρότερο. Αν κάποιοι δείχνουν ικανοποιημένοι τότε έχουν πρόβλημα και θα μας βρουν απεναντί τους. Την παναιγειρατική οικογένεια όμως τη θλίβει και δε θα γίνει μάρτυρας και κομπάρσος ψεύτικης μεταμέλειας και αερολογιών.
Οφείλουμε να ζητήσουμε και μία συγνώμη από τους πιστούς φίλους της ομάδας για το μερίδιο που μας αναλογεί. Η κατάσταση δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί περαιτέρω. Ας συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα με τη Virus και την συνέχιση των θετικών εμφανίσεων.