3 Δεκ 2010

Από "μέταλλο" αχαϊκό

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη του σπουδαίου αγώνα κόντρα στην πρωτοπόρο και παντοδύναμη Ατλέτικο και όλοι στον Παναιγειρατικό μετρούν αντίστροφα το χρόνο με αγωνία και προσμονή. Η αποψινή αναμέτρηση έχει έναν αδιαφιλονίκητο "Γολιάθ", τους ασταμάτητους φέτος "ροχιμπλάνκος" των Πετραλώνων, αλλά και έναν τολμηρό... "Δαβίδ", τον ΑΟΠ και τη μαχητική του φιλοσοφία.
Οι Αχαιοί έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι αυτά είναι τα ματς που τους ταιριάζουν. Παιχνίδια χαμένα "στα χαρτιά", αγώνες που ρίχνουν τους "μελανόλευκους" με την πλάτη στον τοίχο είναι αυτά που δένουν αρμονικά με τη νοοτροπία αυτής της ομάδας και την αγωνιστική της φιλοσοφία. Αν κάτι ξεχωρίζει τον Παναιγειρατικό, όλα αυτά τα χρόνια, από τους περισσότερους αντιπάλους του, είναι η ομαδικότητα και η συλλογική προσπάθεια. Και αυτά τα "χαμένα" ματς είναι -συνήθως- εκείνα που ενεργοποιούν αυτά τα σπουδαία ανακλαστικά της "Αρμάδας". Η σκληρή άμυνα, η απαραβίαστη εστία, το συνεχές τρέξιμο, η πίεση, οι κοφτερές αντεπιθέσεις, στοιχεία που "βγαίνουν" πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά απέναντι σε θεωρητικά πιο δυνατούς και επιθετικογενείς αντιπάλους. Αρκεί κανείς να θυμηθεί το "έπος" του 2008 απέναντι στον ανίκητο Νείλο, το περυσινό πάρτι κόντρα στους "φραπέδες" αλλά και τις πρόσφατες "φιλικές" επιτυχίες επί των Μυρωδιάδων.
Χωρίς τον "πολύ" Φίλιππο Κρεκούκια στη διάθεσή του, ο Πέτρος Παπανικολάου σίγουρα δεν μπορεί να αισθάνεται ήσυχος εν όψει του σημαντικού "ραντεβού", την ώρα που δίπλα του με πολιτικά θα βρίσκεται ο "λαβωμένος" Μάριος Μάντζος, "ψυχή του ΑΟΠ" τα τελευταία χρόνια. Οι Αιγειράτες δίνουν "μάχη" για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή των Φιριππή, Μοτσάκου, ενώ τα χαμόγελα επόστρεψαν από χθες το απόγευμα με τη διάψευση της απουσίας του Κώστα Πάτση. Στον ΑΟΠ έχει κηρυχθεί -κυριολεκτική- επιστράτευση, με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη, λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του στη Θήβα, να βγάζει την "παραλλαγή" του για να φορέσει για πρώτη φορά φέτος την ιστορική μαύρη φανέλα. Το όνομα του αντιπάλου δεν προκαλεί φόβο αλλά ενθουσιασμό, και αρκετοί φίλοι του Παναί αναμένονται το βράδυ στον Ελαιώνα.
Ένδεκα ώρες πριν όλα είναι έτοιμα. Και ο Παναιγειρατικός το ίδιο.