22 Δεκ 2010

Η διαδρομή ενός κορυφαίου Αοπτζή...


Ο Γιώργος Κεραμειδάς γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1981 στον Χολαργό. Ασχολήθηκε από την παιδική ηλικία με το μπάσκετ και αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες τόσο του Πειραιά όσο και της Αθήνας (Φάρος Κερατσινίου, Ιωνικός Νικαίας, νέοι Πανιωνίου). Στον Παναιγειρατικό εντάχθηκε από την πρώτη κιόλας συμμετοχή της ομάδας στα Τσαγκαμίλεια, άποτελώντας προσωπική επιλογή του Γ.Σ. Παπαδόπουλου.
Το ντεμπούτο του στους μελανόλευκους πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2009 και συνδυάστηκε με την πρώτη και ιστορική νίκη του Παναιγειρατικού στη διοργάνωση απέναντι στον Αίολο. Η αλτικότητα, η δύναμη και η χαρακτηριστική προσήλωσή του στην άμυνα τον καθιέρωσαν αμέσως στην βασική πεντάδα της ομάδας μας ενώ με το ήθος και την έμφυτη ευγένειά του κέρδισε γρήγορα περίοπτη θέση στις καρδιές όλων των μελανόλευκων φιλάθλων. Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς συντελεστές της εντυπωσιακής πορείας της Αρμάδας στο Χειμερινό πρωτάθλημα του 2009 όπου με 65 πόντους σε 7 αγώνες, αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας.
Στο Εαρινό πρωτάθλημα του 2010 κατάφερε να αγωνιστεί σε έναν μόλις αγώνα καθώς στη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στους Leaders υπέστη σοβαρό διάστρεμμα μένοντας εκτός παρκέ μέχρι και το τέλος της σαιζόν. Μία απουσία εξαιρετικά σημαντική, η οποία, μεταξύ άλλων παραγόντων, συνετέλεσε στην ατυχή πορεία της ομάδας μας στα γήπεδα του Αγίου Κοσμά εκείνη την περίοδο.
Το καλοκαίρι του 2010 ενημερώνει τη διοίκηση του τμήματος ότι σκοπεύει να επανέλθει στη δράση, αρχής γενομένης από το Χειμερινό πρωτάθλημα του 2010, υποβάλλοντας μάλιστα τον εαυτό του σε σκληρές ατομικές προπονήσεις ώστε να είναι έτοιμος από την πρώτη κιόλας αγωνιστική της νέας χρονιάς. Οι δε καίριες πρωτοβουλίες του στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της ομάδας μας, η επιβίωση της οποίας βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού εκείνη την εποχή, οδηγούν στον ορισμό του ως συναρχηγού με το Χ. Μαργαρίτη στις 17 Σεπτεμβρίου 2010. Πράγματι, από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος δείχνει μία εξαιρετικά ώριμη αγωνιστική συμπεριφορά, προπομπό για ακόμη καλύτερες μελλοντικες επιδόσεις. Όμως και πάλι η ατυχία είναι εκεί για να σταματήσει την προσπάθεια του αγαπημένου σε όλους ''GK'', ο οποίος στην τρίτη αγωνιστική απέναντι στον Αίολο τραυματίζεται ξανά, αυτή τη φορά όμως πολύ πιο σοβαρά: η διάγνωση είναι ρήξη εμπρόσθιου χιαστού και θα σημάνει το τέλος της ενεργού δράσης για τον πολυτάλαντο φόργουορντ καθώς, ακόμη και μετά από πλήρη ίαση, οποιαδήποτε περαιτέρω αγωνιστική δραστηριότητα θεωρείται παρακινδυνευμένη.
Παρ'όλα αυτά ο Γιώργος Κεραμειδάς, αποδεικνύοντας ότι παναιγειρατικός γεννιέσαι και δε γίνεσαι, ενημερώνει εκ νέου τη διοίκηση του τμήματος ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της ομάδας. Έτσι στις 21 Δεκεμβρίου 2010 το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο.Παναιγειρατικού ανακοινώνει επίσημα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον ''GK'', ανοίγοντας παράλληλα για τον έμπειρο Πειραιώτη μία νέα δίοδο στην αθλητική διαδρομή του. Και η ιστορία συνεχίζεται...