10 Ιαν 2014

Ώρα στέψης για Τσιμπούρ!

Τα γαλόνια τα είχε. Τώρα παίρνει και το παράσημο… Ο Δημήτρης Τσιμπούρης ετοιμάζεται να πατήσει γήπεδο για 100στή φορά με τον Παναιγειρατικό σε επίσημα παιχνίδια στην Αθήνα και να μπει στο «κλειστό κλαμπ» των λεγεωνάριων της μαύρης Αρμάδας.
Ήταν 29 Νοεμβρίου του 2008 όταν κλήθηκε να ντεμπουτάρει με τα μελανόλευκα και να προσφέρει για πρώτη φορά τις υπηρεσίες του στον μεγάλο σύλλογο της Αιγείρας. Τα λόγια του απλά και γεμάτα νόημα: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι αξίζω να αγωνίζομαι στην ομάδα». Και έκτοτε δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ένα από τα ωραιότερα παραμύθια στην περιπέτεια του ΑΟΠ στην Αττική ξεκίνησε με αφετηρία αυτές τις λιγοστές λέξεις. Ο «μαέστρος» ντύθηκε στα μελανόλευκα και απέδειξε, όχι μόνο ότι αξίζει να παίζει στην ομάδα αλλά και ότι μπορεί να γίνει μια από τις ηγετικότερες μορφές που φόρεσαν ποτέ την φανέλα της. Οι 100 εμφανίσεις του, οι οποίες συμπληρώνονται απόψε, ήρθαν απλώς να το επισφραγίσουν. Τώρα πλέον μπορούμε να το πούμε ξεκάθαρα. ΑΟΠ δίχως Τσιμπούρη δεν νοείται!
Τα παιχνίδια της μοίρας
Καμιά φορά η μοίρα παίζει τον πιο καταλυτικό ρόλο στην ζωή και αυτό μάλλον ίσχυσε και σε αυτή την περίπτωση. Πράγματι, είναι αλήθεια ότι σήμερα ίσως να μην μιλούσαμε για Δημήτρη Τσιμπούρη αν στο παρελθόν ο πολύπαθος Πέτρος Παπανικολάου δεν ταλαιπωρούνταν από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς και εν συνεχεία δεν εγκατέλειπε οριστικά την ενεργό δράση. Οι φρουροί της Ανατολικής Αιγιαλείας έχαναν τον «πρίγκιπα» με τα γυάλινα πόδια» από τους αγωνιστικούς χώρους, όμως στο πρόσωπο του Τσιμπούρ βρήκαν από το πουθενά την μετενσάρκωση του. Το ντεμπούτο του με τον ΑΟΠ σημαδιακό. Δεν συνδυάστηκε με νίκη. Αντιθέτως 3-0 και δίχως να χρίζει την παραμικρή ανάλυση. Έγινε όμως απέναντι στον Πανφραπεδαϊκό, την ομάδα με την οποία ο Τσιμπούρ αλλά και οι άλλοι μελανόλευκοι πανηγύρισαν μερικούς από τους μεγαλύτερους θριάμβους τους στην Αθήνα. Το πρώτο του γκολ λίγο καιρό αργότερα με αντίπαλο την Μεικτή ΣΕΦ. Ο σκληροτράχηλος νεαρός μέσος που μόλις είχε αποκτήσει ο ΑΟΠ άρχιζε να διαγράφει την δική του πορεία.
Απαράμιλλο μελανόλευκο πάθος
Αν ένα στοιχείο χαρακτήριζε οπωσδήποτε τον Δημήτρη Τσιμπούρη όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, αυτό δεν ήταν άλλο από το απαράμιλλο πάθος και την τάση αυτοθυσίας που τον διέκρινε. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή ακριβώς η νοοτροπία τον έκανε να βαδίσει σε τεντωμένο σκοινί με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό και την διακομιδή του στο νοσοκομείο στις 24 Ιανουαρίου 2009 έπειτα από γροθιά που δέχθηκε σε προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα σε διαπληκτισμό συμπαίκτη του με αντιπάλους. Αλλά και αργότερα, όταν αψηφώντας τον κίνδυνο πατούσε γήπεδο… σχεδόν «κουτσός» απέναντι στους πανίσχυρους Μεϊβάντ στο ιστορικό 2-2 της 31ης Μαρτίου 2012. Αυτός όμως είναι ο Τσιμπούρ και ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν.
Ένας εγκέφαλος με μπόλικη φαιά ουσία
Μία λέξη μόνο μπορεί να χαρακτηρίσει το μέγεθος επιρροής του Τσιμπούρη στον τρόπο παιχνιδιού του ΑΟΠ. Εγκέφαλος. Πραγματικά από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε, η ομάδα έδειξε να επηρεάζεται σε τέτοιο βαθμό από τα κέφια του… και κυρίως από τα πόδια του που η σχέση τους έγινε σχεδόν μοιρολατρική. Καλός Τσιμπούρ; Καλός Παναιγειρατικός. Κακός Τσιμπούρ; Όλα αυτόματα γίνονταν από δύσκολα… έως ακατόρθωτα! Πέρα από οργανωτικές αρετές ωστόσο στην μέχρι τώρα παρουσία του στον ΑΟΠ έδειξε και ικανότητα στο σκοράρισμα με την μεγαλύτερη επιβράβευση να έρχεται πέρυσι. Τερμάτισε πρώτος σκόρερ της σεζόν (σε μια χρονιά που αποτέλεσε την κραυγαλέα περίπτωση θετικής απόδοσης) με 15 τέρματα σε 16 εμφανίσεις ενώ κράτησε χαρακτήρα παρά την αποχή του λόγω προβλήματος υγείας μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Έγινε έτσι ο μοναδικός μη επιθετικός ποδοσφαιριστής που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της ομάδας σε μία σεζόν. Είπαμε όμως. Ένας είναι ο Τσιμπούρ και αυτό αρκεί για να περιγράψει τα πάντα.
Τι λέει όμως ο ίδιος; Πώς αντιμετωπίζει την συμπλήρωση 100 συμμετοχών; «Δεν νιώθω ότι έκανα κάποιο επίτευγμα και για μένα αυτή η συμμετοχή δεν έχει κάποια ξεχωριστή σημασία. Αυτό που έχει σημασία και που είναι επίτευγμα για μένα είναι ότι ανέκαθεν ένιωθα μέλος της ομάδας».
Τι είδους προσδοκίες έχει από την ομάδα; Πώς βλέπει το μέλλον του σε αυτήν; «Όσο η ομάδα αντέχει να είναι ομάδα αντέχω κι εγώ(να την υπηρετώ). Οι προσωπικοί μου στόχοι ταυτίζονται με αυτούς της ομάδας και θέλω να τους μοιράζομαι. Ο στόχος δεν είναι η διάκριση αλλά να μοιραζόμαστε την κάθε αποτυχία και αποτυχία».
Όσον αφορά τον απολογισμό του:
«Ότι έχω ζήσει ως τώρα άξιζε. Δεν αφήνω τίποτα πίσω μου. Αντιθέτως, τα κρατάω όλα»
Δημήτρη Τσιμπούρη, από την πλευρά μας, ευχόμαστε να συνεχίσεις να υπηρετείς την ομάδα της καρδιάς σου με το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση και για τις επόμενες 100 συμμετοχές. Ο ΑΟΠ σ’ ευχαριστεί για την συνεισφορά σου!
Δημήτρης Τσιμπούρης (αριθμοί)
Συμμετοχές: 99 (4ος στη σχετική λίστα)
Τέρματα: 50 (3ος στη σχετική λίστα)
Ντεμπούτο: 29-11-08 με Πανφραπεδαϊκό(ήττα με 3-0)
Πρώτο γκολ: 6-12-08 με Μεικτή ΣΕΦ(νίκη με 5-2)

Πρώτο χατ-τρικ: 24-10-09 με Μαύρο Αετό (νίκη με 6-1)