18 Ιαν 2014

ΜΠΗΚΕ “ΦΡΕΝΟ” ΣΤΟΝ ΑΟΠ…

Την φόρα που είχε πάρει ο Παναιγειρατικός, μετά τις δύο τελευταίες του νίκες στο πρωτάθλημα, φρόντισε να σταματήσει η φιλόδοξη Ρόμα που κατέβαλλε χθες βράδυ τους αχαιούς στο γήπεδο 1 του Ελαιώνα με 5-2. Παρά την προσπάθεια του ΑΟΠ και το γεγονός ότι αντιμετώπισε στα ίσια την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στον Β’ Όμιλο της Παρασκευής δεν ήρθε τελικά κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα. Οι μελανόλευκοι «πλήρωσαν» ορισμένα λάθη αλλά και την φανερή έλλειψη αποφασιστικότητας τους εκεί που μπορούσαν να «χτυπήσουν» τον αγώνα και γνώρισαν την οριστική κατάρρευση λίγο πριν το τέλος με την διαφορά του σκορ να μην αντικατοπτρίζει πάντως την εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο. Από την πλευρά της, η Ρόμα συνεχίζει να διατηρεί το αήττητο στο πρωτάθλημα κάνοντας το 7 στα 7 στις νίκες και δεν βρίσκεται στην κορυφή μόνο λόγω της καθυστερημένης εισόδου της στο πρωτάθλημα και του γεγονότος ότι έχει δώσει λιγότερα ματς συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες. Τα τέρματα του ΑΟΠ σημείωσαν ο Δημήτρης Μοτσάκος (που έφτασε τα 8 γκολ στη διοργάνωση) και ο Τάκης Φιριππής (με το πρώτο του γκολ στη σεζόν).

Η αρχική 8άδα
Σ’ ένα ντέρμπι, όπως αυτό με την Ρόμα, χρειάζεσαι όλα τα όπλα σου για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να διεκδικήσεις κάτι καλό. Ωστόσο, οι μελανόλευκοι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους καθώς παρατάχθηκαν στο γήπεδο με σοβαρές ελλείψεις και δίχως εναλλακτικές λύσεις. Εκτός αποστολής βρίσκονταν τόσο ο Γιάννης Λάμπρου που είχε γνωστοποιήσει την απουσία του εδώ και μέρες καθώς και ο εορτάζων Αντώνης Φουσέκης ενώ ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία προσθήκη σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας έναντι των Dopa Juniors. Ως εκ τούτου, κάτω από τα γκολποστ παρουσιάστηκε ο Φώτης Τριβιζάς έχοντας μπροστά του, από αριστερά προς τα δεξιά στην τριάδα της οπισθοφυλάκης, τους Πάτση, Ντοά και Φιριππή (ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του Λάμπρου). Θέση στον χώρο της μεσαίας γραμμής πήραν ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Φίλιππος Κρεκούκιας στην δεξιά πτέρυγα με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη να κινείται στην αριστερή και τον Τσιμπούρη να «φτιάχνει» παιχνίδι στον άξονα. Αιχμή του δόρατος για τους αιγειράτες αποτέλεσε ο Μοτσάκος. Μοναδική επιλογή από τον πάγκο έδινε ο έτερος παίκτης-προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μάντζος ο οποίος, παρά το ότι δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής στην φετινή σεζόν, όφειλε να συμπεριλάβει τον εαυτό του στην αποστολή.

Σφιχτό α’ μέρος – όλα ανοιχτά για την συνέχεια
Οι αχαιοί μπήκαν στο γήπεδο με κύριο μέλημα να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα και εάν και εφόσον το επέτρεπαν οι περιστάσεις να έβγαιναν μπροστά με σκοπό να γίνουν απειλητικοί. Γρήγορα, λοιπόν, απέκτησαν παθητικό ρόλο βλέποντας την Ρόμα να κυκλοφορεί την μπάλα και να επιδίδεται ως επί το πλείστον σε μακρινά σουτ. Τελικά η πίεση της Ρόμα οδήγησε στο να βρεθεί το ρήγμα στην μελανόλευκη άμυνα και να γίνει το 1-0 λίγο μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Με το σκορ σε βάρος του ο Παναιγειρατικός έπρεπε να βγει απ’ το καβούκι του και να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες. Και η τύχη δεν άργησε να του χαμογελάσει. Έπειτα από βαθύ γέμισμα του Τριβιζά από την μια περιοχή στην άλλη, ο Μοτσάκος θα παραλάβει την μπάλα και με δυνατό σουτ θα τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Το τέρμα του 21χρόνου φορ, μάλιστα, έμοιαζε αρκετά μ’ εκείνο που πέτυχε κόντρα στην Dopa Juniors, με την διαφορά ότι τώρα η μπάλα έφτασε από τον τερματοφύλακα του ΑΟΠ στα πόδια του απευθείας χωρίς άλλη παρεμβολή. 1-1 και όλα έμεναν ανοιχτά για το β’ μέρος.

Κατέρρευσε στο φινάλε
Στην επανάληψη το θέαμα προμηνύονταν πολύ πιο πλούσιο.  Ο Παναιγειρατικός ξεκινούσε δίχως κάποια αλλαγή στη σύνθεση με τον Δημήτρη Μάντζο να μην ρισκάρει την είσοδο του στο γήπεδο. Η αντίπαλος του ΑΟΠ δεν άργησε και πάλι να πάρει την πρωτοβουλία και ν’ αρχίσει να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Τριβιζά ο οποίος ωστόσο δεν έδειχνε κάποιο σημάδι αδυναμίας. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να παραβιάσει την εστία του για το 2-1 όταν ο επιθετικός της ρίσκαρε το μακρινό σουτ μπροστά από τους αμυνόμενους του ΑΟΠ στέλνοντας την μπάλα στη αριστερή γωνία του 26χρονου πορτιέρο εκεί που δυστυχώς δεν πιανόταν. Οι μελανόλευκοι κυνηγούσαν ξανά το σκορ και προσπάθησαν να γίνουν πιο επικίνδυνοι μπροστά από την εστία της Ρόμα. Έτσι πίεσαν, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και εκτέλεσαν αρκετές στημένες μπάλες κοντά στα αντίπαλα καρέ. Σε μια απ’ αυτές, και για την ακρίβεια ύστερα από εκτέλεση κόρνερ που ανέλαβε ο Κρεκούκιας, ο ΑΟΠ πανηγύρισε την ισοφάριση καθώς ο Φιριππής έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα εκείνη προσέκρουσε σε σώμα αμυνομένου. 2-2 και το ματς ξεκινούσε ξανά από την αρχή. Έτσι, τουλάχιστον ήθελαν να πιστεύουν οι αχαιοί. Όπως όμως συμβαίνει πολύ συχνά στα φετινά τους παιχνίδια, η στιγμιαία χαλάρωση οδήγησε στο μοιραίο. Οι παίκτες της Ρόμα έστησαν την μπάλα στη σέντρα, δοκίμασαν το απευθείας σουτ, κι εκείνη αφού κόντραρε στα σώματα κατέληξε αναπηδώντας προς την μελανόλευκη άμυνα. Εκεί, ο Ντοάς χωρίς ορατότητα καθυστέρησε να την βγάλει από την «φλεγόμενη» ζώνη και για κακή του τύχη τον πρόλαβε αντίπαλος ποδοσφαιριστής κλέβοντας του την μπάλα και δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του μ’ έναν ομολογουμένως φθηνό τρόπο. Τα ψυχολογικά αποθέματα των παικτών της Μαύρης Αρμάδας είχαν αρχίσει πλέον να εξαντλούνται την ίδια στιγμή που ο Πάτσης έβλεπε το τεχνικά εκτελεσμένο του φάουλ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει μακριά από το τέρμα της Ρόμα. Πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι μελανόλευκοι βρίσκονταν πια με δύο γκολ πίσω στο σκορ, αυτή τη φορά σε αντεπίθεση που έβγαλαν οι αντίπαλοι, εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά. Παρά την ύστατη προσπάθεια επιστροφής στο ματς, λίγο πριν το φινάλε, ο επιθετικός της Ρόμα έβαλε οριστικά ταφόπλακα στα σχέδια του ΑΟΠ γράφοντας το τελικό 5-2 με κοντινή κεφαλιά.

"Έπεσε" αλλά πρέπει να "σηκωθεί"
Με την ήττα να είναι γεγονός οι αιγειράτες δεν έχουν χρόνο να μένουν στα όσα συνέβησαν. Εξάλλου, πραγματοποίησαν μια αξιόλογη προσπάθεια ενώ θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη αν διέθεταν μεγαλύτερη πληρότητα στο συγκεκριμένο ματς και  δεν έπεφταν βέβαια πάνω στο εξαιρετικό μομέντουμ της Ρόμα. Το ζητούμενο στο αχαϊκό στρατόπεδο για την ώρα είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και η κάλυψη των χαμένων βαθμών στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν με το ηθικό να παραμένει υψηλό. Υπενθυμίζεται ότι υπολείπονται μόλις δύο αγώνες για το κλείσιμο του α’ γύρου με την ομάδα να έχει δώσει ωστόσο πρόωρο ματς για τον β’ γύρο (4-4 κόντρα στην Προμηθευτική) και ήδη να βρίσκεται σχεδόν στα μισά της φετινής διαδρομής.

Για την στατιστική στην αναμέτρηση του Παναιγειρατικού κόντρα στην Ρόμα αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Πάτσης (C), Ντοάς, Φιριππής, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας, Μοτσάκος. Στον πάγκο έμεινε δίχως χρόνο συμμετοχής ο Δημήτρης Μάντζος. Τα δύο τέρματα του ΑΟΠ πέτυχαν οι Μοτσάκος και Φιριππής. Το παρόν στο γήπεδο έδωσε ο τραυματίας ποδοσφαιριστής των αχαιών Κώστας Αλεξόπουλος συνοδευόμενος από άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος, όπως φυσικά και η σύντροφος του Γιώργου Ντοά και θερμή υποστηρίκτρια της ομάδας Ιωάννα Βίντο. Όσον αφορά πάντως την πορεία της υγείας του ίδιου του Αλεξόπουλου, βδομάδα με την βδομάδα υπάρχει ορατή βελτίωση με το υπολειπόμενο διάστημα της αποθεραπείας του να εκτιμάται περίπου στους 4 μήνες.

Το επόμενο παιχνίδι του ΑΟΠ είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 22:00 με αντίπαλο την ομάδα των Copperfield στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα. Για τυχόν αλλαγές θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.