12 Ιαν 2014

Μελανόλευκος τυφώνας..!



Σαν σίφουνας πέρασε από το γήπεδο 1 των εγκαταστάσεων της οδού Μακρυγιάννη ο Παναιγειρατικός, παρασύροντας στο πέρασμα του τους Dopa Juniors και συντρίβοντας τους με το εντυπωσιακό 7-3. Σαρωτικοί οι μελανόλευκοι είδαν τον Δημήτρη Τσιμπούρη, σε μια βραδιά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, να «γαζώνει» τέσσερις φορές(!)  την αντίπαλη εστία και να γιορτάζει με τον ιδανικότερο τρόπο την 100στή του εμφάνιση με τον ΑΟΠ. Οι Dopa Juniors δεν πρόβαλλαν καμία αντίσταση σ’ ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μόνο κατ’ ευφημισμόν και δέχτηκαν στωικά την ανωτερότητα της μαύρης Αρμάδας. Τα υπόλοιπα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι Σαραντουλάκης, Φουσέκης και Μοτσάκος. Χαμόγελα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για έναν Παναιγειρατικό που μπήκε με φόρα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς και δείχνει πιο φορμαρισμένος από ποτέ αλλά και ικανός να ανταπεξέλθει στο ανταγωνιστικό επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος. Οι μελανόλευκοι πλέον προσηλώνονται στους τρεις επόμενους αγώνες (με Ρόμα, Κόπερφιλντ και Παρτουζάν) θέλοντας να αποκομίσουν ότι καλύτερο μπορούν από το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι το κλείσιμο του α’ γύρου. 

Η αρχική 8άδα
Παρόντος τόσο του Φίλιππου Κρεκούκια όσο και του Δημήτρη Μάντζου που παρευρέθηκαν αμφότεροι στο πρώτο επίσημο ραντεβού του νέου έτους, οι μελανόλευκοι κατέβασαν δυνατή αποστολή στο γήπεδο και διέθεταν υπεροπλία. Κάτω από τα γκολποστ ήταν ο Φώτης Τριβιζάς με τους Γιάννη Λάμπρου, Γιώργο Ντοά και Κώστα Πάτση να παίρνουν θέση στην άμυνα από δεξιά προς τ’ αριστερά δίχως να υπάρχει κάποια έκπληξη. Στο χώρο του κέντρου, ρόλο κουμανταδόρου στον άξονα ανέλαβε ο Δημήτρης Τσιμπούρης σε μια ειδική περίσταση για τον ίδιο καθώς συμπλήρωνε 100 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια στα γήπεδα της Αττικής. Αριστερά του βρέθηκε ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης ενώ δεξιά πήρε θέση ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Φίλιππος Κρεκούκιας που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος βασικός. Στην γραμμή κρούσης των αχαιών ήταν για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Μοτσάκος ενώ λύσεις από τον πάγκο έδιναν οι Αντώνης Φουσέκης και Τάκης Φιριππής. Εκτός αποστολής έμεινε ουσιαστικά ο Δημήτρης Μάντζος ο οποίος εμφανίστηκε στου Ρέντη με πολιτικά.

Τσιμπουρ-ιάδα
Το α’ ημίχρονο ανήκε εξολοκλήρου στον Παναιγειρατικό που πίεσε τον αντίπαλο ψηλά από το πρώτο δευτερόλεπτο, αιφνιδίασε, έκλεψε μπάλες και πέτυχε σημαντικά πράγματα με κυριότερο εκφραστή τον Τσιμπούρη. Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά, ο «τιμώμενος» της βραδιάς είχε ανοίξει τον προσωπικό του λογαριασμό με συρτό σουτ που έφυγε από τον έλεγχο του τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα. Οι Dopa Juniors, παρά την ψυχρολουσία, προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και τα κατάφεραν όταν επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής τους ξέφυγε από την επιτήρηση του Ντοά και με μακρινό σουτ ξάφνιασε τον Τριβιζά για το 1-1. Για τους αχαιούς, όμως αυτό ήταν απλώς η αρχή. Ο Τσιμπούρ ξαναπήρε τ’ όπλο του και εκμεταλλευόμενος τα απέραντα κενά στον άξονα των αντιπάλων θα δοκιμάσει νέο σουτ που θα καταλήξει στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στον ΑΟΠ με 2-1. Δίχως να αντιληφθούν τι τους συνέβη, οι αντίπαλοι θα υποπέσουν σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή τους στην εκτέλεση του οποίου πήγε..ποιος άλλος; Ο Τσιμπούρης. Ο 24χρονος μέσος, που έμοιαζε αφιονισμένος, σούταρε απευθείας και δικαιώθηκε στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό για 3η φορά μέσα σε λίγα λεπτά, πετυχαίνοντας παράλληλα ένα ακόμη γρηγορότερο χατ-τρικ από εκείνο που είχε πετύχει απέναντι στους Ροζ Πάνθηρες. 3-1 λοιπόν και οι Dopa Juniors έπρεπε να αντιδράσουν άμεσα ώστε να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι. Προς στιγμήν φάνηκαν τυχεροί καθώς βρήκαν τα απαραίτητα κενά μειώνοντας σε 3-2 έπειτα από διαγώνιο σουτ. Κι εκεί που θα περίμενε κανείς ο ΑΟΠ να κατεβάσει στροφές και να προσπαθήσει να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, συνέχισε με ακόμη περισσότερο πάθος πετυχαίνοντας ένα τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Σαραντουλάκη. Ο 26χρονος αριστερός χαφ ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας διευρύνοντας και πάλι το προβάδισμα της ομάδας του. Το τελικό 5-2 για το α’ μέρος σημείωσε ο Αντώνης Φουσέκης, με το δεύτερο φετινό του τέρμα, ύστερα από ασίστ του Τσιμπούρ που φρόντισε να δείξει και τις δημιουργικές ικανότητες του.

Σταμάτησε τελικά στα εφτά…
Η εντολή που πήραν οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ από το προπονητικό δίδυμο Κρεκούκια-Μάντζου στην ανάπαυλα ήταν σαφής. Να συνεχίσουν να σφυροκοπούν την αντίπαλη εστία μέχρι θανάτου… έστω κι αν αυτό δεν έμοιαζε απόλυτα εφικτό έπειτα από μια σειρά αλλαγών στο αρχικό σχήμα. Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 6-2 όταν ο Μότσάκος παρέλαβε μακρινή μπαλιά, από την μια μεριά του γηπέδου στην άλλη, από τον Τριβιζά και με όμορφη προβολή πρόσθεσε τ’ όνομα του στον πίνακα των σκόρερς της βραδιάς. Οι Dopa Juniors, φανερά αποσβολωμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης, επιχείρησαν να ψαλιδίσουν κάπως την διαφορά και να την φέρουν σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα. Έτσι,  επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής τους θα εκμεταλλευτεί σέντρα από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά θα μειώσει προσωρινά σε 6-3. Το βάλσαμο, όμως, δεν ήταν αρκετό. Λίγο πριν το τέλος ο Φιριππής, που είχε σημαντική συμβολή στον αγωνιστικό χώρο, θα δοκιμάσει σέντρα από αριστερά και θα βρει τον Τσιμπούρη που υποδέχτηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή. Εκείνος χωρίς να το πολυσκεφτεί θα εξαπολύσει το δυνατό σουτ και θα σκοράρει για τέταρτη φορά στη βραδιά βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. 7-3 και ένα μαγικό ρεσιτάλ μόλις είχε ολοκληρωθεί. Η 100στή εμφάνιση του Τσιμπούρ ήταν και η πιο παραγωγική της θητείας του στον ΑΟΠ αφού σκόραρε για πρώτη φορά τέσσερα τέρματα με την αρμάδα στο στήθος.

Δηλώνει έτοιμος για τα δύσκολα…
Κι όλα αυτά, λίγο πριν ο Παναιγειρατικος μπει στην κρισιμότερη καμπή του α’ γύρου με τρία-ματς φωτιά να περιμένουν στην γωνία. Το σημαντικότερο, πάντως, είναι ότι οι αχαιοί έδειξαν ανεπηρέαστοι από την διακοπή των εορτών και τις τρεις βδομάδες αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους, παίρνοντας μια πανάξια νίκη έναντι ενός από τους βασικούς διεκδικητές της τελικής τετράδας και σαφώς αυτό είναι ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να υποβαθμιστεί. Σιγουριά και αυτοπεποίθηση ήταν τα στοιχεία που ξεχείλιζαν από τους παίκτες της μαύρης αρμάδας, τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος του και αυτό θα αποτελέσει και την συνταγή για την πολύ δύσκολη συνέχεια. Στο φινάλε, οι άνθρωποι του ΑΟΠ συζήτησαν  για ώρα ορισμένα θέματα που απασχολούν την ομάδα και φυσικά έδωσαν υπόσχεση να μην εφησυχάσουν ούτε για αστείο από’ δω και πέρα.

Στην νίκη του Παναιγειρατικού απέναντι στους Dopa Juniors, στον πρώτο επίσημο αγώνα της καινούριας χρονιάς αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Λάμπρου, Πάτσης (c), Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας, Μοτσάκος, Φουσέκης, Φιριππής ενώ το παιχνίδι παρακολούθησε με πολιτικά ο παίκτης-προπονητής των αχαιών Δημήτρης Μάντζος. Στο πλευρό των παικτών του ΑΟΠ ήταν φυσικά η photo-editor της ομάδας και σύντροφος του Γιώργου Ντοά Ιωάννα Βίντο καθώς και πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος του Γιάννη Λάμπρου.

Για την ώρα διεξαγωγής καθώς και τον αντίπαλο του επόμενου αγώνα, οι ιθύνοντες του αιγειράτικου στρατοπέδου θα έχουν ενημέρωση εντός της ερχόμενης εβδομάδος.