25 Ιαν 2014

«Μάγεψε» και τον Copperfield…

Μόνο για λίγο έμεινε μακριά από τις νίκες ο Παναιγειρατικός. Στο γήπεδο 1 του Ελαιώνα χθες βράδυ άλλος είχε το όνομα και άλλος την χάρη… Οι μελανόλευκοι επικράτησαν με 8-2 των Copperfield και μπήκαν δυναμικά πλέον στην διεκδίκηση μιας θέσης στην προνομιούχο τελική τετράδα του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είχε από την αρχή ξεκάθαρο φαβορί με την Μαύρη Αρμάδα να μην αφήνει ούτε λεπτό τον αντίπαλο της να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από την εν λόγω αναμέτρηση. Η φτωχή αποστολή της ομάδας των Copperfield είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο μερικά λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου και από ‘κει και πέρα άρχισε το πάρτι για τους αχαιούς. Οι παίκτες του ΑΟΠ μετέτρεψαν ένα θεωρητικά αμφίρροπο παιχνίδι σε υγιεινό περίπατο και κατάφεραν να δώσουν ένα αίσθημα ικανοποίησης τόσο στους εαυτούς τους όσο και στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο υποστηρίζοντας την προσπάθεια τους. Από δύο τέρματα σημείωσαν τόσο ο Δημήτρης Μοτσάκος όσο και ο Κώστας Πάτσης ενώ στους σκόρερς έγραψαν το όνομα τους επίσης οι Τσιμπούρης, Λάμπρου και Κρεκούκιας που πέτυχαν από ένα. Το άλλο τέρμα που σημειώθηκε ήταν αυτογκόλ. Οι αχαιοί φτάνουν και επίσημα πλέον στο μέσον της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με πέντε νίκες και πρωταρχικό μέλημα τους είναι να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.

Η αρχική 8άδα
Από 10 ποδοσφαιριστές απαρτίζονταν η αποστολή των μελανόλευκων. Σημαντική ενίσχυση έδιναν οι επιστροφές των Φουσέκη και Λάμπρου που έδωσαν ξανά το παρόν μετά από μια βδομάδα απουσίας και έδιναν ελευθερία κινήσεων στον Φίλιππο Κρεκούκια ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον καταρτισμό της βασικής 8άδας. Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Φώτης Τριβιζάς με τον Γιώργο Ντοά να παίρνει θέση μπροστά του ως κεντρικός οπισθοφύλακας. Στο αριστερό άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Τάκης Φιριππής με τον Γιάννη Λάμπρου να καλύπτει το γνώριμο για τον ίδιο δεξί άκρο. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Τσιμπούρης ως ανασταλτικός και δημιουργικός μέσος παράλληλα, με την έκπληξη να σημειώνεται στα αριστερά όπου ρόλο χαφ ανέλαβε ο αρχηγός Κώστας Πάτσης. Θέση στην απέναντι πλευρά πήρε ο Αντώνης Φουσέκης και τέλος την κορυφή της επίθεσης συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μοτσάκος. Στον πάγκο βρέθηκε ο ίδιος ο Κρεκούκιας αλλά και ο Σαραντουλάκης ο οποίος δεν πήρε θέση στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά φέτος. Με πολιτικά βρέθηκε στον πάγκο ο Δημήτρης Μάντζος που ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός αποστολής.

Στρίμωξε τον αντίπαλο στον τοίχο…
Τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση έδωσαν γρήγορα θέση στο παιχνίδι κυριαρχίας που επέβαλλε ο ΑΟΠ καθώς δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία των Copperfield. Από αυτές προέκυψε και το πρώτο γκολ το οποίο σημείωσε ο Δημήτρης Μοτσάκος. Ο «βομβιστής» των μελανόλευκων βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 που έλυσε και τα πόδια των συμπαικτών του. Το προβάδισμα, πάντως, δεν πτόησε τους Copperfield που κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με σουτ που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Τριβιζάς. Η ισοφάριση πείσμωσε την αχαϊκή πλευρά και σύντομα άρχισε ένα κλιμακωτό σφυροκόπημα προς την αντίπαλη εστία. Αυτός που ανέλαβε να αποκαταστήσει την τάξη ήταν  τελικά ο Τσιμπούρης που δοκίμασε την τύχη του με σουτ εκτός περιοχής και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1. Με το σκορ και πάλι υπέρ του, ήταν θέμα χρόνου για τον ΑΟΠ να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα αφού πατούσε πολύ καλύτερα σο γήπεδο από τον αντίπαλο του. Και έτσι κι έγινε. Ο Κώστας Πάτσης, που έριχνε αδιάκοπο τρέξιμο από αριστερά, πήρε μπάλα λίγο μπροστά από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και σούταρε με το φαρμακερό αριστερό του για να δει την «στρογγυλή θεά» να αναπαύεται στη γωνία του εμβρόντητου πορτιέρο. 3-1 και ένα εξαιρετικό γκολ από τον αρχηγό. Το μελανόλευκο κρεσέντο όμως δεν είχε τελειώσει. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα ο Γιάννης Λάμπρου θα κινηθεί από τα δεξιά σε μια από τις γνωστές επελάσεις του και πλησιάζοντας προς την αντίπαλη περιοχή θα εξαπολύσει μια περίεργη σέντρα-σουτ που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των Copperfield και κατέληξε ξανά στα δίχτυα. Τέταρτο γκολ για τους αιγειράτες και παρθενικό στην σεζόν για τον 23χρονο μπακ μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Οι αντίπαλοι δεν ήθελαν να ολοκληρώσουν το α’ μέρος με το βαρύ 4-1 και λίγο πριν σφυρίξει για την ανάπαυλα ο ρέφερι εξορθολόγισαν κάπως την διαφορά μειώνοντας σε 4-2.

Αιγειράτικο πάρτι…
Αυτό που θ’ ακολουθούσε, ωστόσο, στην επανάληψη σίγουρα δεν ήταν και η πιο ευχάριστη εμπειρία για τους παίκτες των Copperfield που προσπάθησαν να σταθούν με αξιοπρέπεια. Πόσο μάλλον όταν δικός τους ποδοσφαιριστής αναγκάζονταν να αποχωρήσει οριστικά από τον αγωνιστικό χώρο δίχως να υπάρχει αντικαταστάτης και έμεναν υποχρεωτικά στο γήπεδο με παίκτη λιγότερο. Ο ΑΟΠ έχοντας νέα πρόσωπα στην 8άδα του, τους Κρεκούκια και Σαραντουλάκη συνέχισε με αμείωτο ρυθμό και μερικά λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης του β’ ημιχρόνου κατάφεραν ν’ ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Δράστης ο Μοτσάκος με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στην βραδιά καθώς με σουτ εκτός περιοχής μπροστά από τους αμυνόμενους νίκησε τον τερματοφύλακα και έκανε το 5-2. Το γκολ του Μότσι διαδέχθηκε ένα ακόμα, αυτή τη φορά από τον Φίλιππο Κρεκούκια, καθαρά πάντως από πείσμα και προσπάθεια του Δημήτρη Τσιμπούρη. Ο μέσος του ΑΟΠ κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά προς το σημείο του κόρνερ καταφέρνοντας να κλέψει την μπάλα από τον αμυντικό που την είχε στην κατοχή του και να τροφοδοτήσει τον «ναύαρχο» που περίμενε οπλισμένος. Εκείνος απλά σημάδεψε και έγραψε με άνεση το 6-2. Το μαρτύριο των Copperfield έφτανε στο φινάλε με τον Παναιγειρατικό, παρ’ όλα αυτά, να μην έχει όρεξη να πατήσει φρένο. Έτσι, θα έρθει ένα ακόμη γκολ έπειτα από προσωπική ενέργεια του Πάτση ο οποίος κινήθηκε από αριστερά και επιχείρησε να βρει τον αμαρκάριστο Σαραντουλάκη, η μπάλα όμως ακούμπησε σε πόδι αμυντικού αλλάζοντας εντελώς πορεία και κατέληξε για έβδομη φορά στα δίχτυα. Αυτογκόλ και 7-2. Η όγδοη βολή των αχαιών προέκυψε έπειτα από συνεργασία Σαραντουλάκη, Κρεκούκια και Πάτση με τον τελευταίο να πλασάρει από κοντά και να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στο ματς.

Και ξανά προς την δόξα τραβά
Είναι αλήθεια ότι ο Παναιγειρατικός ήθελε πολύ την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τόσο για να ξορκίσει το αποτέλεσμα της περασμένης βδομάδας απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και υποψήφιες για τον τίτλο (την Ρόμα) όσο και για να δείξει ότι είναι ακόμη ικανός να πραγματοποιήσει σπουδαία πράγματα στην φετινή σεζόν. Κι αυτό φάνηκε. Οι αχαιοί έδωσαν την καλύτερη απάντηση στους αμφισβητίες και μπαίνουν πλέον στον β’ γύρο του πρωταθλήματος με αποκλειστικό στόχο να κυνηγήσουν μία θέση που οδηγεί με πλεονέκτημα στα play off του Ιουνίου. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι χρωστούν ακόμη αγώνα για τον α’ γύρο αφού δεν έχουν αντιμετωπίσει καθόλου την Παρτουζάν Βελιγραδίου που φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας και στο πρόγραμμα που ακολουθεί θα την βρουν δύο φορές στο δρόμο τους.

Για την ιστορία στην αναμέτρηση Παναιγειρατικού-Copperfield αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς, Φιριππής, Λάμπρου, Τσιμπούρης, Πάτσης (c), Φουσέκης, Μοτσάκος, Κρεκούκιας και Σαραντουλάκης. Εκτός αποστολής βρέθηκε ο έτερος παίκτης-προπονητής του Παναιγειρατικού Δημήτρης Μάντζος. Τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι: Μοτσάκος (2), Πάτσης (2), Τσιμπούρης, Κρεκούκιας, Λάμπρου, αυτογκόλ. Δυναμικό παρόν στο γήπεδο έδωσαν οι τραυματίες Μάριος Μάντζος και Κώστας Αλεξόπουλος, συνοδευόμενος από την φίλη του Δήμητρα, δηλώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πώς αποτελούν ακόμη και χωρίς συμμετοχή στο γήπεδο ενεργά μέλη της φετινής προσπάθειας του ΑΟΠ. Στο γήπεδο παρούσα ήταν και η σύντροφός του Γιώργου Ντοά και photo editor της ομάδας Ιωάννα Βίντο όπως επίσης και το μέλος του Δ.Σ.  Μανώλης Παπαντωνάκης που εκπροσώπησε την διοίκηση.

Ο επόμενος αγώνας του Παναιγειρατικού, για τον β’ γύρο, θα είναι με αντίπαλο την ομάδα των Άμπαλων την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 23:00 στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.