14 Ιαν 2014

"ΑΝΟΙΞΕ" ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ Ο JSP



Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε πριν από λίγες ώρες στο επίσημο ιστολόγιο του Παναιγειρατικού ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας, κατόπιν αιτήματος πολλών μηνών, «άνοιξε» επιτέλους τα χαρτιά του και μίλησε για πρόσωπα και καταστάσεις στον ΑΟΠ σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί. Τόνισε πώς οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν πρέπει να παρατήσουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει και πως πρέπει να δείξουν πίστη στις δυνάμεις τους για να μετατρέψουν το 2014 σε μια μελανόλευκη χρονιά. Εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του προς το προπονητικό δίδυμο του ΑΟΠ ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Διαβάστε αναλυτικά την αποκλειστική αλλά και ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κ.Παπαδόπουλου.


-Κύριε Πρόεδρε καλησπέρα σας! Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τις δηλώσεις σας μέσω του επίσημου ιστολόγιου του Παναιγειρατικού. Το γεγονός ότι «σπάτε» την σιωπή σας μετά από τόσο καιρό σε συνδυασμό με την άφιξη της νέας χρονιάς να μας προδιαθέτει για αλλαγές? Υπάρχουν εξελίξεις από πλευράς διοίκησης?
Γ.Σ.Π.:"Κατ’ αρχάς θα ήθελα μέσω του επίσημου ιστολογίου του Συλλόγου μας να ευχηθώ σε όλους τους φίλους της ομάδας μας και όχι μόνο, καλή χρονιά! Σε επίπεδο διοίκησης, μετά και τις διαδικασίες που έλαβαν χώρα τον περασμένο Μάιο, δε θεωρώ ότι πρέπει να αναμένεται κάποια άλλη εντυπωσιακή αλλαγή. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε όλοι στο Δ.Σ. με ιδιαίτερη προσοχή την πορεία της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα, όντες έτοιμοι να βοηθήσουμε προς την σωστή κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή."

-Θέλω, πριν σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο, να μας πείτε δυο λόγια για την μέχρι στιγμής παρουσία του ΑΟΠ στο φετινό πρωτάθλημα. 4 νίκες, 3 ήττες και 1 ισοπαλία τα αποτελέσματα ως εδώ. Ικανοποιημένος με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα?
Γ.Σ.Π.:"Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό team μας για την νίκη επί των Dopa Juniors, που, σηματοδοτεί, εκτός από την ουσιαστική συγκομιδή των δύο βαθμών της νίκης, και μία συμβολική αλλαγή σελίδας για την νέα χρονιά. Είναι γεγονός ότι η, μέχρι στιγμής, αγωνιστική πορεία της ομάδας, χωρίς να κρίνεται αποτυχημένη, σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Οπωσδήποτε όμως αναγνωρίζω το υψηλό και άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο του ομίλου στον οποίο συμμετέχουμε, τις ατυχίες που μας έχουν χτυπήσει την πόρτα ουκ ολίγες φορές και φέτος αλλά και το γενικό κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας." 

-Είναι αλήθεια ότι η ομάδα έχει αφήσει πίσω την περσινή κακή χρονιά και προχωράει με ανανεωμένο πρόσωπο. Στο ρόστερ προστέθηκε ο Μοτσάκος ενώ η ομάδα κράτησε και την ραχοκοκαλιά που διατηρεί εδώ και καιρό. Τελικά μπορεί αυτός ο ΑΟΠ να είναι φέτος ανταγωνιστικός?
Γ.Σ.Π.:"Ο φετινός ΑΟΠ, με την ιδανική μίξη παλιού και νέου, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει το 2014. Μιλώντας σε καθαρά προσωπικό τόνο, πιστεύω βαθιά σε αυτόν το ΑΟΠ. Από κει και πέρα αν και δεν συνηθίζω να μιλάω για παίκτες ξεχωριστά, ειδικά ως προς τον Μοτσάκο,  θέλω να τονίσω ότι αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την ομάδα. Ο Δημήτρης ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει Παναιγειρατικός, τι σημαίνει Αιγείρα ,ήταν βασικό στέλεχος στις, πρώτες και άκρως επιτυχημένες, χρονιές μας στην Αθήνα και γι’αυτό σε κάθε συνομιλία μας κατά τη διάρκεια της προσωρινής, ευτυχώς, απόσυρσής του από την ομάδα του έθετα το ζήτημα της επιστροφής του σε αυτήν.  Σε τελική ανάλυση, σε αυτήν την δύσκολη και ανηφορική προσπάθεια που κάνουμε και φέτος για την κορυφή, κανείς μα κανείς δεν περισσεύει.  Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε το 2014 μια καθαρά μελανόλευκη χρονιά, βγαλμένη από τα παλιά."

-Παρά το κλίμα αμφισβήτησης που δημιουργήθηκε πέρυσι λόγω της μέτριας χρονιάς της ομάδας, Δημήτρης Μάντζος και Φίλιππος Κρεκούκιας παραμένουν στον μελανόλευκο πάγκο. Θέλω το σχόλιο σας. Έχουν την έμπρακτη στήριξη της διοίκησης?
Γ.Σ.Π.:"Η πέμπτη θέση που καταλάβαμε στην κανονική διάρκεια και ο αποκλεισμός μας από τους Αχαιούς, προφανώς και δεν ευχαριστεί κανέναν και πρώτον από όλους εμένα. Ας μην ξεχνάμε όμως την αλλαγή στο προπονητικό επιτελείο, τις πολλές απουσίες, τους τραυματισμούς, το πόσο τραγικά είχαμε ξεκινήσει αλλά και το πόσο εκπληκτικό φίνις κάναμε… Ο Δ. Μάντζος με τον Φίλιππο Κρεκούκια μας έφεραν στην πέμπτη θέση πέρσι, σε μια σεζόν που η ομάδα ήταν διαρκώς στην κόψη του ξυραφιού λόγω ειδικών συνθηκών. Μάλιστα, αρνήθηκα προσωπικά να κάνω αποδεκτή την παραίτηση του Δ. Μάντζου, όταν όλα φάνταζαν τραγικά κι
ενώ μπορούσα πολύ εύκολα να την αποδεχθώ . Αυτό δεν καταδεικνύει σαφή στήριξη; Αν με ρωτάτε λοιπόν αν βλέπω κάποιον καλύτερο για τη συγκεκριμένη δουλειά, σας απαντώ ευθέως πως όχι, δεν υπάρχει καλύτερος δυνατός προπονητής αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα. Οι προπονητές μας χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης και είμαι βέβαιος ότι τον προσεχή Ιούνιο θα μας δικαιώσουν."

-Το πόστο του προέδρου στον Παναιγειρατικό είναι μάλλον περισσότερο θέση ευθύνης παρά αξίωμα όπως αποδείχθηκε με τα χρόνια. Εσείς παραμένετε εκεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην δεύτερη θητεία σας στον ιστορικό σύλλογο και δείχνετε να ανταποκρίνεστε πολύ καλά. Σας έχει κουράσει κάτι? Έχετε κάποια σχέδια για το μέλλον που αφορούν την ομάδα? Ο κόσμος περιμένει να μάθει.
Γ.Σ.Π.:"Υπηρετώ τον Παναιγειρατικό από την γέννησή του το 1996. Τίμησα το καράβι στο στήθος και τιμήθηκα από αυτό, έδωσα πολλά και πήρα πολλά, έζησα στιγμές δόξας αλλά και άλλες, λιγότερο ευχάριστες. Ο Παναιγειρατικός και όσοι τον αποτελούμε είμαστε πρωτίστως μία μεγάλη, δεμένη και δυνατή οικογένεια που τα μέλη της ξέρουν καλά τι σημαίνει αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός. Θα ήταν ποτέ δυνατόν κάποιος να κουραστεί από όλα αυτά; Φυσικά και όχι. Τώρα, τα σχέδια που έχω για αυτήν την ομάδα είναι πολλά, οι συνεργάτες μου στο Δ.Σ. εξαιρετικοί κι ελπίζω να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να δούμε έναν ΑΟΠ πραγματικά μεγάλο σε όλα τα επίπεδα. Πράγμα καθόλου εύκολο φυσικά. Προς το παρόν όμως, προέχει η διατήρησή μας στην ελίτ των ομάδων του πρωταθλήματος  και το 2014."

-Χάρης Πλούμης, Πέτρος Παπανικολάου, Μανώλης Παπαντωνάκης, Άγγελος Τσορφώλιας. Θα έλεγε κανείς ότι σας περικλείουν πρόσωπα εμπιστοσύνης στην νέα ανανεωμένη διοίκηση που προέκυψε τον Μάη του ’13. Υπάρχει καλή συνεργασία? Πιστεύετε ότι μπορεί ο ΑΟΠ να πορευθεί για καιρό με αυτά τα στελέχη?
Γ.Σ.Π.:"Κοιτάξτε όταν συνειδητοποίησα τη σύνθεση του Δ.Σ. που προέκυψε τον Μάιο, περίμενα ότι η ασφαλής και σταθερή πορεία του Συλλόγου δε θα ξεπερνούσε τις 2-3 ώρες. Όμως τα γεγονότα με διέψευσαν και παραμένουμε όλοι εδώ 8 μήνες μετά,  τρανή απόδειξη ότι υπάρχει Θεός και είναι και Μεγάλος (γέλια).  Πέρα από τους αστεϊσμούς και μιλώντας απολύτως σοβαρά, οφείλω να τονίσω την βαθύτατη εκτίμηση που τρέφω έναντι όλων των υπολοίπων  μελών του Δ.Σ. Όλοι, ανεξαιρέτως, διακατέχονται από υψηλότατο αίσθημα ευθύνης έναντι του Συλλόγου, χαρακτηρίζονται από σπάνιες διοικητικές αρετές και ξεχωρίζουν για το ήθος τους. Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα πετύχουμε πολλά."

-Για το τέλος, θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στους φίλους του ΑΟΠ με αφορμή και τον ερχομό του νέου έτους. Έχετε κάτι να πείτε?
Γ.Σ.Π.
:"Πάνω από όλα υγεία και δημιουργικότητα για τους φίλους του ΑΟΠ και τις οικογένειές τους και να γνωρίζουν ότι γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να συνεχίσουμε να βλέπουμε όλοι έναν Παναιγειρατικό αγωνιστή και πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα του Ελαιώνα. Καλή χρονιά!"