24 Ιαν 2009

ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ: Στον "αέρα" το ντέρμπι - Ο Τσιμπούρης στο νοσοκομείο!!!

Ύστερα από ένα σκληρό και συγκλονιστικό ματς που δεν έληξε ποτέ (!!!), οι μαχητές του Παναιγειρατικού έφυγαν από το γήπεδο του Ρέντη με ψηλά το κεφάλι, αποδεικνύοντας ποια είναι η πραγματική "Αρμάδα" αυτού του πρωταθλήματος. Σε έναν αγώνα πάθους και αναρίθμητων αντιαθλητικών μαρκαρισμάτων, έντονων αντεγκλήσεων και απαράδεκτων συμπεριφορών από την πλευρά των αντιπάλων που δεν συνάδουν με το φίλαθλο πνεύμα, το σκορ εκτοξεύθηκε στο εμφατικό 4-4, πριν ο διαιτητής προλάβει να σφυρίξει πρόωρα τη λήξη, προς αποφυγή γενίκευσης της σύρραξης ύστερα από τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν τρία λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 50 λεπτά του "φλεγόμενου" ντέρμπι.
Πεδίο μάχης ο Ρέντης
Εξαιτίας ενός άνανδρου χτυπήματος από έναν ακόμη θρασύδειλο "ποδοσφαιριστή" της "Armada FC", που δέχτηκε ο Δημήτρης Τσιμπούρης, ο οποίος (τι ειρωνία!) είχε σπεύσει επί τόπου να χωρίσει τον συμπαίκτη του Κρεκούκια που διαπληκτιζόταν με τον αντίπαλο αρχηγό, το δεξί φρύδι του νεαρού μέσου του Παναιγειρατικού άνοιξε και το αίμα κάλυψε το πρόσωπό του. Η γιατρός του γηπέδου διαπίστωσε ότι έπρεπε να του γίνουν ράμματα και ο Περιστεριώτης άσος αυτή την ώρα βρίσκεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου του παράσχονται οι πρώτες βοήθειες.
Αμέσως μέτά την πρόωρη λήξη του ματς, οι άνθρωποι του ΑΟΠ με πρωτοβουλία της πρόεδρου Τζωρτζίνας Μπουρίκα διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Eleonas FC και μάλιστα, δια στόματος του αρχηγού της ομάδας Δημήτρη Μάντζου, κατέθεσαν ένσταση, ζητώντας να κατακυρωθεί η αναμέτρηση υπέρ του Παναιγειρατικού, με δεδομένη την απαράδεκτη και αντιαθλητική διαγωγή των αντιπάλων καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και το γεγονός ότι ο αγώνας δεν τελείωσε με δική τους υπαιτιότητα, όπως μάλιστα παραδέχτηκε προς τιμήν του ο αρχηγός τους. Οι διοργανωτές επιφυλάχθηκαν να λάβουν την επίσημη άποψη του διαιτητή της αναμέτρησης και θα επανέλθουν με την επίσημη απάντησή τους τη Δευτέρα.

Νωθρό ξεκίνημα με νεύρα
Μπροστά στα ανεκδιήγητα έκτροπα που οδήγησαν στην πρόωρη διακοπή της "ναυμαχίας" τρία λεπτά πριν από τη λήξη της και ενώ ο Παναιγειρατικός πίεζε για ένα πέμπτο γκολ, οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση του ματς περνά πολύ φυσιολογικά σε δεύτερη μοίρα. Με το νου στραμμένο στο άτυχο παιδί που μάτωσε φορώντας και τιμώντας την ένδοξη φανέλα του ΑΟΠ, τα σχόλια για την υπεράνθρωπη προσπάθεια ενός ελλιπούς Παναιγειρατικού, απέναντι σε μια σκληροτράχηλη και φονική ομάδα, ενισχυμένη με έμπειρους και... αφιονισμένους παίκτες, μόνο θετικά μπορεί να είναι.

Με τα νεύρα των αντιπάλων να "βράζουν" από το πρώτο κιόλας λεπτό, οι εντάσεις δεν άργησαν να έρθουν. Η πρώτη επίδειξη θράσους ήρθε στα πρώτα 10' του ματς. Μετά από φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Δημήτρης Μάντζος, ο αντίπαλος που δέχτηκε το μαρκάρισμα έφτυσε (!!!) τον αρχηγό του ΑΟΠ καθώς απομακρυνόταν από κοντά του. Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις Ντοά και Κρεκούκια ενώ η προκλητικη συμπεριφορά του "θύτη" και των συμπαικτών του, δυναμίτισαν το ήδη τεταμένο κλίμα.

Την ίδια ώρα ο Παναιγειρατικός έμπαινε από νωρίς στο "καναβάτσο". Με δύο μακρινά σουτ, από απευθείας εκτέλεση φάουλ και "βολίδα" από το κέντρο, οι "μελανόλευκοι" βρέθηκαν από τα μισά του α΄ μέρους πίσω στο σκορ με 2-0. Η ψυχή των πρωταθλητών δεν είχε μιλήσει ακόμη... Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες του, κυρίως στην αμυντική γραμμή της ομάδας (με Λάμπρου - Σαραντουλάκη εκτός μάχης), με τον Παπανικολάου να παίζει αριστερό μπακ και τον Μπούρα να βγάζει όλο το παιχνίδι στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Παναιγειρατικός δεν παραιτήθηκε στιγμή από το ματς. Το κοντινό σουτ του "ναύαρχου" Κρεκούκια, που πάλευε στην κορυφή της διάταξης του ΑΟΠ κόντρα στη σκληρή αντίπαλη άμυνα, κατέληξε στα δίχτυα λίγο πριν την εκπνοή του α΄ μέρους, δίνοντας το σήμα της μεγάλης αντεπίθεσης. Ο μεγάλος στράικερ έδωσε το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να ελπίζουν ότι το 2-1 του ημιχρόνου δεν θα ήταν και το τελικό σκορ του ντέρμπι.

Αλλαγή πλεύσης στην ανάπαυλα
Στο β΄ ημίωρο, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε δραματικά με τους Αιγειράτες να παίρνουν τα ηνία του ματς και τους υπερόπτες αντιπάλους τους να τρέχουν για να κυνηγήσουν το σκορ. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παναιγειρατικού επεφύλασσε κι άλλες εκπλήξεις σε αυτό το επεισοδιακό ντέρμπι. Το δεύτερο γκολ, που προήλθε από έξοχη προσπάθεια του "Φιλ" με αριστοτεχνική κεφαλιά εκτός ισορροπίας, έφερε τις δύο ομάδες στα ίσια. 2-2 και όλα ξεκινούσαν από την αρχή. Οι Αχαιοί συνέχισαν να πιέζουν για ένα νέο τέρμα που θα τους έδινε "κεφάλι" στο σκορ. Το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει και σημειώθηκε ύστερα από δυνατό πλάγιο σουτ του Λαζαρίδη που έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα, επιστρέφοντας παράλληλα στον πίνακα των σκόρερ ύστερα από απουσία πολλών αγωνιστικών.

Η "μαύρη" επικράτηση στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε ολοκληρωθεί. Ο Παναιγειρατικός έχασε κλασική ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με το σουτ του Μάριου Μάντζου από πλάγια αριστερή θέση να καταλήγει εκτός τέρματος. Η σπουδαία αυτή φάση έκρινε ίσως και τη μετέπειτα εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι παίκτες της "Armada FC" βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με άλλο ένα "αστρονομικό" σουτ εκτός περιοχής, κόβοντας το "γόρδιο δεσμό" της αμυντικής λειτουργίας του ΑΟΠ, που με ηγέτη τον Γιώργο Ντοά είχε καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα καρέ του Διονύση Μάντζου τους επικίνδυνους αντίπαλους επιθετικούς.
Τους χάλασε τη... γιορτή με μισή ομάδα!
Η νέα ισοφάριση δεν άλλαξε ούτε στον ελάχιστο βαθμό τα δεδομένα του παιχνιδιού. Ο Παναιγειρατικός, παρά τις ελλείψεις του σε όλες τις γραμμές, δεν κλείστηκε στο "καβούκι" του για να διαφυλάξει το βαθμό της ισοπαλίας αλλά προτίμησε να περάσει σε νέα αντεπίθεση εξακολουθώντας να δημιουργεί άλυτα προβλήματα στους αλαζόνες αντιπάλους τους που ανέμεναν μια εύκολη και ανώδυνη επικράτηση, δίνοντας μάλιστα ραντεβού για τα... μπουζούκια μετά το τέλος του ματς. Με τον "εγκέφαλο" Τσιμπούρη στην καρδιά της διάταξής του και τους Κρεκούκια και Λαζαρίδη να παραμένουν επικεφαλής της "μελανόλευκης" επίθεσης, οι Αιγειράτες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, παίρνοντας για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ ύστερα από δυνατό σουτ του "Φιλ" μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο Περιστεριώτης επιθετικός του ΑΟΠ ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς, σκαρφαλώνοντας στο σιδερένιο πλέγμα του γηπέδου, την ίδια ώρα που όλοι οι συμπαίκτες του αγκαλιάζονταν συγκινημένοι και δικαιωμένοι από τους καρπούς της υπερπροσπάθειάς τους. Το γκολ της "Armada FC" που ήρθε να σφραγίσει το 4-4 με το οποίο "έληξε" το ματς, δεν ήταν αρκετό για να επισκιάσει την ηρωική εμφάνιση του Παναιγειρατικού που παρέμεινε αήττητος και έφυγε από το γήπεδο ηθικός νικητής.
Το λόγο έχει ο Νόμος
Τα έκτροπα που ακολούθησαν τρία λεπτά πριν την κανονική λήξη του ματς, με το εν ψυχρώ έγκλημα της γροθιάς που δέχτηκε στο πρόσωπο ο ποδοσφαιριστής του ΑΟΠ Δημήτρης Τσιμπούρης που είχε σπεύσει να ηρεμήσει τα πνεύματα (!), επιβεβαίωσε τις υποψίες όλων ότι οι αντίπαλοι, από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι δεν θα κέρδιζαν το παιχνίδι, δεν είχαν καμία διάθεση για ποδόσφαιρο. Ο άψογος διαιτητής της αναμέτρησης, που είχε ήδη "κιτρινίσει" δύο αντιπάλους, σφύριξε για τελευταία φορά στο ντέρμπι πριν ολοκληρωθεί ο κανονικός χρόνος διάρκειας της αναμέτρησης, μπροστά στον κίνδυνο γενίκευσης των επεισοδίων, τα οποία ευτυχώς αποφεύχθηκαν με πρωτοβουλία των ψυχραιμοτέρων. Η ζημιά είχε γίνει, το αθώο θύμα της ιστορίας Δ. Τσιμπούρης οδηγούνταν στο νοσοκομείο και το ματς με υπαιτιότητα των αντιπάλων κατέληγε σε μια ποδοσφαιρική τραγωδία.
Το λόγο έχουν πλέον οι διοργανωτές του πρωταθλήματος, οι οποίοι αύριο θα καλέσουν τον διαιτητή του αγώνα να καταθέσει τη δική του άποψη επί των αποψινών συμβάντων. Ύστερα από την απολογία του αρχηγού της "Armada FC" και την ομολογία της ενοχής τους για τα επεισόδια που σημάδεψαν το ντέρμπι, η ένσταση που υποβλήθηκε από τον ΑΟΠ φαίνεται πως έχει πλέον αρκετές πιθανότητες να ευοδωθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του Παναιγειρατικού που βρέθηκαν στο γήπεδο αισθάνονται ότι οι δύο βαθμοί στο αποψινό αιματηρό ματς είναι η ελάχιστη δυνατή ηθική ικανοποίηση ύστερα από τον άνανδρο τραυματισμό ενός αμέτοχου στα επεισόδια ποδοσφαιριστή της ομάδας, ιδιαίτερα απέναντι στους συγκεκριμένους αντιπάλους που έχουν αποδειχθεί υπότροποι, μετά και τα αίσχη που ακολούθησαν τη λήξη του αγώνα του πρώτου γύρου και το γκολ του Γ. Ντοά στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς.
Οι αληθνοί μάγκες ήταν από την Αιγείρα
Η αήθης επίθεση στον Δημήτρη Τσιμπούρη που οδήγησε στην πρόωρη διακοπή του ντέρμπι αμαύρωσε ένα παιχνίδι που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Στο "μελανόλευκο" στρατόπεδο, με τις τόσες απουσίες της τελευταίας στιγμής, οι εννέα "ήρωες" που αγωνίστηκαν κατέθεσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο του Ρέντη για να χαλάσουν το "πάρτι" των "πολυδιαφημισμένων" αντιπάλων τους. Με ψυχολογία αντιστρόφως ανάλογη των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν, οι Αχαιοί, με κορυφαίο τον Φίλιππο Κρεκούκια δεν έσκυψαν το κεφάλι και προσέθεσαν στην ένδοξη ιστορία τους άλλη μια επική εμφάνιση που δικαιολογεί το προσωνύμιο της "πραγματικής Αρμάδας". Ο μεγάλος φορ έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους αμυντικούς, ακόμη κι όταν έπαιζε μόνος στην επίθεση του ΑΟΠ, ανάμεσα σε τρεις, σκόραρε τρία γκολ, "έτρωγε σίδερα" σε κάθε φάση κι έδειξε ότι αυτό το ματς το ήθελε πιο πολύ από όλους στο γήπεδο. Με την κλάση του και το πρωτοφανές πάθος του πήρε την ομάδα "από το χέρι" και την οδήγησε σε μια έξοχη εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο, ανατρέποντας τα δεδομένα ενός παιχνιδιού που αρχικά έμοιαζε χαμένο. Με άξιο ηγέτη τον άτυχο της βραδιάς Δημήτρη Τσιμπούρη που κράτησε τη μπάλα και την κυκλοφόρησε, συγκεντρώνοντας και πάλι αναρίθμητα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, η μεσαία γραμμή του Παναιγειρατικού δημιούργησε παιχνίδι κυρίως κατά μέτωπο καταφέρνοντας καίρια πλήγματα στην αντίπαλη διάταξη. Πολύ θετική η επιστροφή του Λουκά Λαζαρίδη που ήταν πολύ ορεξάτος, κινητικός, μέσα στις φάσεις και πέτυχε το ένατο φετινό του τέρμα. Αποτελεσματική η λειτουργία της άμυνας, με τον Γιώργο Ντοά επικεφαλής, έστησε και πάλι το γνωστό "ναρκοπέδιο" στα καρέ του ΑΟΠ, περιορίζοντας τις προσπάθειες των αντιπάλων σε εκτός περιοχής σουτ. Αρκετά καλός ο maestro Πέτρος Παπανικολάου με έμφαση στα ανασταλτικά του καθήκοντα ("χρεώνεται" ωστόσο το τρίτο γκολ) αλλά και με πολλές επιτυχημένες βαθιές μπαλιές, την ίδια ώρα που ο Άρης Μπούρας έβγαζε με πολύ θετική εμφάνιση ολόκληρη τη διάρκεια του ντέρμπι. Τα δυνατά "άπιαστα" σουτ των παικτών της "Armada FC" εξέθεσαν τον πορτιέρο του ΑΟΠ Διονύση Μάντζο που στάθηκε ανήμπορος να αποσοβήσει τα χειρότερα. Παράλληλα, οι αδελφοί του Δημήτρης και Μάριος κράτησαν τα άκρα της διάταξης του ΑΟΠ, με τον "αρχηγό" να μην ξεκινά καλά αλλά να ανεβάζει στροφές στο β΄ μέρος, και τον "μικρό" να χαρακτηρίζεται ως "μοιραίος" του παιχνιδιού μετά την απώλεια της σημαντικής ευκαιρίας του, όταν οι "μελανόλευκοι" ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2.
Για την ιστορία, τη φανέλα του Παναιγειρατικού τίμησαν με τη συγκινητική ομαδική προσπάθειά τους στο αποψινό ντέρμπι που δεν έληξε ποτέ οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Πέτρος Παπανικολάου, Άρης Μπούρας, Δημήτρης Τσιμπούρης, Δημήτρης Μάντζος, Μάριος Μάντζος, Φίλιππος Κρεκούκιας και Λουκάς Λαζαρίδης, ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς να αγωνιστεί ο Χάρης Πλούμης. Τα γκολ της αναμέτρησης από πλευράς Παναιγειρατικού και υπό την επιφύλαξη της ένστασης του ΑΟΠ, πέτυχαν οι Φίλιππος Κρεκούκιας (χατ-τρικ) και Λουκάς Λαζαρίδης.
Το ματς παρακολούθησαν από κοντά αρκετοί φίλοι της "Μαύρης Αρμάδας", με ξεχωριστές παρουσίες την πρόεδρο Τζωρτζίνα Μπουρίκα, τη σύμβουλο Άννα Παναγιωτίδου, αλλά και τον Μανώλη Παπαντωνάκη. Η "πρώτη κυρία" του ΑΟΠ μάλιστα ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία για την υποβολή της ένστασης διαμαρτυρόμενη έντονα στη γραμματεία του Ελαιώνα αμέσως μετά τη λήξη του ματς.