9 Μαΐ 2014

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναιγειρατικού

Σε λίγες ώρες από τώρα ο Παναιγειρατικός θα γνωρίζει την ομάδα που θα βρει μπροστά του στην ημιτελική φάση των play off και το επίσημο ιστολόγιο του Συλλόγου παρουσιάζει τους πιθανούς αντιπάλους των μελανόλευκων σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει τι πρόκειται να αντιμετωπίσει:

ΜΠΑΡΧΕΛΩΝΑ: Είναι ο λιγότερο επιθυμητός αντίπαλος… για λόγους ευνόητους. Η ομάδα που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 1η θέση, φιλοδοξεί να κάνει το repeat της κατάκτησης του τίτλου όπως ακριβώς έκανε πέρυσι. Έχει τα φόντα και κυρίως εμπνέει την απαραίτητη σοβαρότητα. Οι «αιγύπτιοι» (καθώς στην πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιριστές της κατάγονται από την αχανή χώρα της Βόρειας Αφρικής), διαθέτουν τεράστια εμπειρία και αγωνίζονται επί σειρά ετών στις διοργανώσεις του Ελαιώνα. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, προτού ενταχθούν στο ρόστερ της τωρινής τους ομάδας είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι με τον ΑΟΠ στα ξεκινήματα της περιπέτειας του στην πρωτεύουσα, αγωνιζόμενοι στην ομάδα των Πυραμίδων (σεζόν 2008-09) που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια-τότε-στο τουρνουά του Σαββάτου. Η Μπαρχελώνα, διατηρεί την καλύτερη επίθεση (107 τέρματα) αλλά και την καλύτερη άμυνα (47 γκολ) του φετινού πρωταθλήματος ενώ από τα προημιτελικά των play off προκρίθηκε δίχως καμία δυσκολία έπειτα από περίπατο με 8-0 έναντι των Ροζ Πάνθηρων. Φαντάζει ως πρώτο φαβορί και δικαιολογημένα.

ΡΟΜΑ: Ξεκίνησε θεαματικά. Έκανε έναν εκπληκτικό α’ γύρο, με 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, όμως στην πορεία «ξεφούσκωσε», πέφτοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Μεταξύ των θυμάτων της και ο Παναιγειρατικός τον οποίο νίκησε δύο φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ωστόσο πραγματοποίησε κακό φίνις χάνοντας 2 απανωτές φορές από τους Copperfield και έκλεισε το πρωτάθλημα με 5 ήττες συνολικά. Η ομάδα, της οποίας συντονιστής και πρώτος προπονητής είναι ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Ηλίας Υφαντής έχει ως μεγάλο φετινό στόχο την κατάκτηση της κορυφής. Πέρυσι, την στερήθηκε από την ανώτερη Μπαρχελώνα η οποία την διέσυρε, σ’ έναν αντίστοιχο ημιτελικό με το βαρύ 5-1. Φέτος δείχνει διαφορετική. Ερωτήματα όμως γεννά το κατά πόσον είναι έτοιμη να αποκαθηλώσει τους αιγύπτιους και κυρίως το κατά πόσο μπορεί  να ξεπεράσει ένα πιθανό αγωνιστικό βραχυκύκλωμα όπως αυτά που έπαθε στις τελευταίες αγωνιστικές. Οπωσδήποτε αν κληρωθεί με τον Παναιγειρατικό δεν θα είναι ο ευκολότερος αντίπαλος.

ΑΜΠΑΛΟΙ: Τερμάτισαν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αποτελούν ένα δυνατό και σκληροτράχηλο σύνολο που δίνει έμφαση στην τακτική. Ένα από τα στοιχεία που τους έκανε να ξεχωρίσουν και να τους φέρουν με πλεονέκτημα στα προημιτελικά των play off ήταν η πολύ καλή αμυντική τους οργάνωση και η έφεση στο να αποσυντονίζουν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων. Ωστόσο, οι δυνατότητες τους φτάνουν μέχρι ένα όριο και θα έλεγε κανείς ότι δεν διαθέτουν την δυναμική της ομάδας που μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα. Στα μείον, επίσης, το γεγονός ότι δεν έχουν δώσει επίσημο ματς εδώ και 1,5 μήνα αφού ολοκλήρωσαν πρόωρα τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα και προκρίθηκαν στα ημιτελικά με άνευ αγώνος νίκη ενάντια στην Παρτουζάν Βελιγραδίου. Στοίχημα, λοιπόν, για τους ίδιους η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν σε αυτούς τους πολύ κρίσιμους ημιτελικούς. Πάντως, στις αναμετρήσεις με τον Παναιγειρατικό πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις μετρώντας μία νίκη και μία ισοπαλία ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ανάγκασαν τους μελανόλευκους και τις δύο φορές να παρουσιάσουν εικόνα κατώτερη απ’ αυτή που μας έχουν συνηθίσει.
Στιγμιότυπο από την απονομή των μεταλλίων μετά τον τελικό με την Μεικτή Σεφ (17-7-2010)

Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος της «Μάυρης Αρμάδας» ένα είναι το μόνο σίγουρο. Πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ μεγάλο ημιτελικό. Για τους μελανόλευκους είναι ένα ραντεβού με την ιστορία. Μία πρόκληση ίσως για κάτι πολύ μεγάλο. Ίσως μεγαλύτερο από οτιδήποτε στο παρελθόν. Για το προπονητικό ντουέτο, πάντως, του Δημήτρη Μάντζου και του Φίλιππου Κρεκούκια το εγχείρημα μιας μεγάλης διάκρισης και δη μιας πρόκρισης στον τελικό αποτελεί στοίχημα. Στοίχημα να δουν και πάλι την ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στην μετά-Παπανικολάου εποχή. Εφικτό ή όχι, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Εν αναμονή της κλήρωσης λοιπόν…