16 Μαΐ 2014

Μια ματιά στο σύντομο παρελθόν τους…

Παναιγειρατικός και Ρόμα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον μεγάλο ημιτελικό των play off συγκεντρώνοντας τα βλέμματα ως ένα πολύ αμφίρροπο ζευγάρι και το επίσημο ιστολόγιο του ΑΟΠ κάνει ένα flash back στο παρελθόν που έχουν μεταξύ τους:

Α’ ΓΥΡΟΣ
ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ-ΡΟΜΑ 2-5
17-1-2014: Σε μία περίοδο όπου ο Παναιγειρατικός πάσχιζε να σταθεροποιήσει την απόδοση του και να αποδείξει ότι ανήκει στα υψηλά κλιμάκια του πρωταθλήματος (έπειτα από την κάκιστη εκκίνηση του στην σεζόν) βρήκε στον δρόμο του την Ρόμα. Οι μελανόλευκοι προέρχονταν από δύο συνεχόμενες νίκες, την ώρα που οι φορμαρισμένοι αντίπαλοι τους μετρούσαν ήδη έξι νικηφόρα αποτελέσματα σε ισάριθμες αναμετρήσεις προελαύνοντας εντυπωσιακά προς την κορυφή. Ωστόσο, η αχαϊκή μεριά μαστίζονταν από απουσίες. Τόσο ο Γιάννης Λάμπρου, όσο και ο Αντώνης Φούσεκης έθεταν εαυτούς εκτός μάχης ενώ η φτωχή αιγειράτικη αποστολή περιλάμβανε μόλις μία και μοναδική εναλλακτική λύση. Αυτή του Δήμητρη Μάντζου που μετρούσε μηδέν(!) αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής ως εκείνο το σημείο της σεζόν.
Ο Παναιγειρατικός βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να φέρει με παλικαρίσιο τρόπο το ματς στα ίσια πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Μοτσάκο. Στην επανάληψη, το δυναμικό ξεκίνημα της Ρόμα, της έδωσε ξανά προβάδισμα με την απάντηση να έρχεται αυτή τη φορά απ’ τον Φιριππή για το 2-2. Η έλλειψη συγκέντρωσης, ωστόσο, οδήγησε σε παιδαριώδες λάθος την άμυνα του ΑΟΠ με τους “Ρωμαίους” να παίρνουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Αυτή τη φορά οριστικά. Η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ κι έτσι μοιραία η Ρόμα διεύρυνε την νίκη της φτάνοντας  άνετα στο τελικό 5-2.

Αποστολή: Τριβιζάς, Ντοάς, Πάτσης (c), Φιριππής, Κρεκούκιας, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος, Δ.Μάντζος (δεν αγωνίστηκε).

Β’ ΓΥΡΟΣ
ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ-ΡΟΜΑ 4-6
14-3-2014: Κι αν τα προβλήματα στην αποστολή των αχαιών ήταν πολλά στον αγώνα του πρώτου γύρου, σε αυτόν του δεύτερου… φάνταζαν ανυπέρβλητα. Στις 14 Μαρτίου, λίγες στροφές πριν το φινάλε της regular season, Παναιγειρατικός και Ρόμα έρχονταν ξανά αντιμέτωποι. Αυτή τη φορά τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Οι μελανόλευκοι διατηρούσαν ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων και μία άκρατη φιλοδοξία ότι μπορούν πολύ περισσότερα την ίδια στιγμή που η Ρόμα παρουσίαζε μια ελαφριά αστάθεια στην απόδοση της μετρώντας ήδη τις πρώτες της δύο ήττες στην σεζόν. Όμως, για κάποιο λόγο εκείνο το βράδυ, οι αχαιοί «μάτωσαν» να βγάλουν αποστολή. Δίχως εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο αλλά και χωρίς τον Γιώργο Ντοά που είχε ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι αιγειράτες έπρεπε να καταθέσουν ψυχή. Ανάμεσα στους 8 ποδοσφαιριστές που παρέταξε ο ΑΟΠ στο γήπεδο 1 του Ελαιώνα βρίσκονταν και ο Σαραντουλάκης του οποίου η αποθεραπεία (έπειτα από βαρύ διάστρεμμα) δεν είχε ολοκληρωθεί.
Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά και οι αχαιοί έβγαλαν τον αληθινό χαρακτήρα που τους διέπει. 2-0 από τ’ αποδυτήρια, δείχνοντας πρωτοφανές πάθος και με έναν Μοτσάκο πραγματικό «καταστροφέα» που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας. Όμως κάπου εκεί οι ασφάλειες «έπεσαν». Η Ρόμα ήθελε πάση θυσία  να μπει στο ματς και τα κατάφερε, πριν την ανάπαυλα, μειώνοντας σε 2-1 ύστερα από ανύπαρκτο υπέρ της κερδισμένο φάουλ. Ο ανήμπορος Σαραντουλάκης που έπαθε υποτροπή αναγκαστικά γύρισε στα μπακ για το β’ μέρος, ώστε να μην μείνει η ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα. Παρ’ όλα αυτά, το μομέντουμ δεν ήταν υπέρ του ΑΟΠ. Το ξεκίνημα της επανάληψης έφερε την καταιγίδα. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι μελανόλευκοι δέχθηκαν 4 γκολ(!) γνωρίζοντας ολική κατάρρευση. Προς τιμήν τους, πάντως, δεν τα παράτησαν μειώνοντας σε 5-3 με τον Κρεκούκια. Η Ρόμα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ σε 6-3 για να έρθει λίγο πριν το φινάλε το τέρμα του Φουσέκη που διαμόρφωσε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Αποστολή: Τριβιζάς, Φουσέκης, Λάμπρου, Πάτσης (c), Κρεκούκιας, Τσιμπούρης, Σαραντουλάκης, Μοτσάκος

Και τώρα ήρθε η ώρα για την 3η μεταξύ τους αναμέτρηση που είναι και η πιο σημαντική. Η Ρόμα έχει την προϊστορία με το μέρος της, έχοντας παραβιάσει 11 φορές την εστία των μελανόλευκων στα ματς του πρωταθλήματος. Δηλαδή σχεδόν πέτυχε το ¼ των φετινών τερματων που έχει δεχθεί η αιγειράτικη άμυνα (καθώς έχει παραβιαστεί συνολικά 49 φορές). Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όλα αυτά δεν αρκούν για να αποτυπώσουν την πραγματική δυναμική των δύο ομάδων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέλουν πολύ και οι δύο.



Από την μία, η Ρόμα που ξεχειλίζει από ταλέντο και ενθουσιασμό. Ξέρει πράγματα και καταστάσεις στον Β’ όμιλο της Παρασκευής καθώς αγωνίζεται εκεί περισσότερα χρόνια από τον ΑΟΠ. Από την άλλη, ο ΑΟΠ μπορεί να μπήκε πιο… «ψαρωμένα» στην διοργάνωση, όμως, ξεδίπλωσε ορισμένα πολύ καλά στοιχεία στην διάρκεια της σεζόν και με όπλο τον χαρακτήρα του και την «βαριά» του φανέλα ανέστρεψε την εις βάρος του κατάσταση τερματίζοντας 3ος στο πρωτάθλημα. Με ποδοσφαιριστές έμπειρους πλέον, ορισμένοι από τους οποίους βαστούν στις πλάτες τους κληρονομιά δύο συμμετοχών σε τελικούς, κοιτάει κατάματα τον αντίπαλο του. Έχει την στόφα αλλά κυρίως τον τρόπο… να «φλερτάρει» απροκάλυπτα αυτό για το οποίο ούτε καν γίνονταν λόγος τα προηγούμενα χρόνια. Μένει να φανεί αν τελικά και η δίψα του είναι το ίδιο μεγάλη…