16 Μαΐ 2014

Αιγειράτες… “μονομαχήστε” σαν πρωταθλητές!

Με οδηγό την μεγάλη θέληση και την άσβεστη δίψα για διάκριση, ο Παναιγειρατικός αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ την Ρόμα με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος. Οι αχαιοί πέρασαν δια πυρός και σιδήρου καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής -εξαιρετικά δύσκολης-σεζόν εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στα ημιτελικά για 3η φορά την τελευταία εξαετία. Στόχος, πλέον, είναι να ξεπεράσουν και το εμπόδιο της φιλόδοξης Ρόμα, ούτως ώστε να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην κορυφή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν φαντάζει καθώς οι μελανόλευκοι μπαίνουν στα ημιτελικά δίχως να έχουν νικήσει κανέναν από τους υπόλοιπους φιναλίστ που έφτασαν ως εδώ (απολογισμός 5 ήττες και 1 ισοπαλία σε 6 αναμετρήσεις) και για να τα καταφέρουν θα χρειαστεί μία μίνι-υπέρβαση. Σύμμαχος τους, πάντως, είναι η παράδοση αφού σε δύο παρουσίες σε αυτή την φάση, στο παρελθόν, μετρούν ισάριθμες προκρίσεις (με Πανφραπεδαϊκό και Γιουβεντούζες) και αυτό είναι ένα στοιχείο που δίνει σαφώς ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στους «μπαρουτοκαπνισμένους», σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αιγειράτες.

Μεγάλη αποφασιστικότητα και προσήλωση κυριαρχεί στις τάξεις των μελανόλευκων που έμαθαν την Τρίτη τον αντίπαλο τους και αναμένεται να παρουσιαστούν με αποστολή 11 ή  πιθανώς 12 ποδοσφαιριστών αν δώσει τελικά το παρόν και ο αμφίβολος Τάκης Φιριππής. Μεγάλος απών από την αναμέτρηση θα είναι, φυσικά, ο παίκτης-προπονητής του ΑΟΠ Φίλιππος Κρεκούκιας λόγω βεβαρημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι η ευθύνη για τον συντονισμό της ομάδας πέφτει εξ ολοκλήρου στον έτερο τεχνικό των αχαιών Δημήτρη Μάντζο. Από την πλευρά της η Ρόμα φτάνει εδώ, έχοντας ξεπεράσει στα προημιτελικά το εμπόδιο των Demolition  με 4-1, οι οποίοι θυμίζουμε ότι αντικατέστησαν την 7η της βαθμολογίας Προμηθευτική λόγω αποχώρησης της τελευταίας. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Ρόμα τερμάτισε 2η, 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρχελώνα διατηρώντας την 2η καλύτερη επίθεση (101 τέρματα) και την 3η καλύτερη άμυνα (56 τέρματα).

ΠΡΟΦΙΛ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ:

ΡΟΜΑ: ΘΕΣΗ: 2Η, ΑΓΩΝΕΣ: 20, ΝΙΚΕΣ: 15, ΙΣ/ΛΙΕΣ: 0, ΗΤΤΕΣ: 5, ΤΕΡΜΑΤΑ: 101-56 (+45)

Προϊστορία:
17/1/2014(Α’ γύρος): ΑΟΠ-Ρόμα 2-5 (Scorers: Μοτσάκος, Φιριππής)

14/3/2014(Β’ γύρος): ΑΟΠ-Ρόμα 4-6 (Scorers: Μοτσάκος (2), Κρεκούκιας, Φουσέκης)

Ο σπουδαίος ημιτελικός ανάμεσα σε Παναιγειρατικό και Ρόμα είναι προγραμματισμένος για σήμερα Παρασκευή 16 Μαϊου και ώρα διεξαγωγής τις 22:00 στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.