2 Μαΐ 2014

Οι πρεμιέρες του ΑΟΠ σε play off…

Από την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στις διοργανώσεις της Αττικής, ο Παναιγειρατικός έδειξε μεγάλη δίψα για διάκριση και διάθεση να φτάσει το ταξίδι του όσο πιο μακριά μπορούσε. Μεγάλες εμφανίσεις και σπουδαίες νίκες συντρόφευσαν τους μελανόλευκους από το 2008 μέχρι σήμερα, ωστόσο στο διάστημα αυτό, ο ιστορικός Σύλλογος δημιούργησε άθελα του μια παράδοση που θα λέγαμε ότι μάλλον συγκαταλέγεται στις αρνητικές του… Και αυτή δεν είναι άλλη από τις πρεμιέρες του σε play off πρωταθλήματος. Η «Μαύρη Αρμάδα» σε πέντε πρεμιέρες σε νοκ-άουτ φάση μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μετράει τέσσερις ήττες με μοναδική εξαίρεση την σεζόν 2011-2012 όπου ξεκίνησε τα play off νικηφόρα (απέναντι στην Όαση, νίκη 5-1 στις 16/6/2012) και φυσικά την ώθησε τότε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Λίγο το άγχος των νοκ-άουτ αναμετρήσεων, λίγο η έλλειψη καθαρού μυαλού διαμόρφωσαν σταδιακά μια-τρόπον τινά-«κατάρα» για τους αχαιούς οι οποίοι, αυτή τη φορά, καλούνται να την υπερβούν για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης…

Αναλυτικά, αυτές είναι οι πρεμιέρες του ΑΟΠ σε προ-ημιτελική φάση play off πρωταθλήματος:

9/5/2009: Παναιγειρατικός-Bullet NL 2-4 (Scorers: Τσιμπούρης, Παπαϊωάννου)
Στην πρώτη του παρουσία σε play off, ο Παναιγειρατικός, έχοντας κάνει μια αξιοπρεπέστατη χρονιά έχασε στο νήμα το πλεονέκτημα της μίας νίκης από την μαχητική Bullet NL και θα έλεγε κανείς ότι πήγαινε με την πλάτη στον τοίχο στα προ-ημιτελικά. Παρά την φιλότιμη προσπάθεια, οι αντίπαλοι έδειξαν να το θέλουν περισσότερο και ουσιαστικά «τελείωσαν» τον ΑΟΠ με 4-2, ο οποίος μια βδομάδα νωρίτερα είχε αδειάσει από ψυχολογικά και σωματικά αποθέματα στην προσπάθεια του ν’ αρπάξει το πλεονέκτημα και πάλι από την ίδια ομάδα δίχως να τα καταφέρει.

26/6/2010: Παναιγειρατικός-Deep Purple 1-1 (Scorer: Δ.Μάντζος) (4-5 στα πέναλτυ)
Αυτή τη φορά, οι αχαιοί έκαναν την μεγάλη υπέρβαση μπαίνοντας στα προ-ημιτελικά των play off με κληρονομιά την 2η θέση της regular season που τους εξασφάλιζε το πολυπόθητο πλεονέκτημα. Αντίπαλος οι σκληροτράχηλοι Deep Purple που δεν θα παραδίδονταν εύκολα. Άλλωστε, οι μάχες των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια προμήνυαν το προφάνες. Ντέρμπι για γερά νεύρα. Ο Παναιγειρατικός αντιμετώπισε τεράστια δυσκολία να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και χρειάστηκε το γκολ του πάλαι ποτέ αρχηγού Δημήτρη Μάντζου για να προηγηθεί. Όμως οι Deep Purple δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ισοφάρισαν στο τέλος και έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι όπου είχαν την τύχη με το μέρος τους για να πάνε το ζευγάρι και σε επαναληπτικό. Ευτυχώς, εφτά μέρες αργότερα ο ΑΟΠ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και «καθάρισε» την πρόκριση με περισσή αποφασιστικότητα.

3/6/2011: Παναιγειρατικός-Χιονάτη 1-2 (Scorer: Ερμείδης)
Σε αυτά τα play off ο Παναιγειρατικός έμπαινε έτσι και αλλιώς ως αουτσάιντερ. Με αρκετές αλλαγές καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, κυριότερη εκ των οποίων η αλλαγή ημέρας καθώς από το πρωτάθλημα του Σαββάτου μπήκε σε αυτό της Παρασκευής, οι μελανόλευκοι διήνυαν μια μεταβατική περίοδο. Η 6η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος που αποτελεί και την χειρότερη της ομάδας σε τελική κατάταξη στις διοργανώσεις της Αττικής δεν βοηθούσε ιδιαίτερα ώστε να διατηρεί πιθανότητες για κάτι καλό. Αν και ο αντίπαλος είχε εισέλθει στο πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου παίρνοντας θέση άλλης ομάδας απέδειξε ότι άξιζε το πλεονέκτημα και νίκησε δίκαια τελικά τον ΑΟΠ με 2-1. Οι μελανόλευκοι, πάντως, πάλεψαν και αποχαιρέτησαν την σεζόν με ψηλά το κεφάλι έχοντας καθαρή την συνείδηση τους ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν στην εν λόγω αναμέτρηση.

16/6/2012: Παναιγειρατικός-Όαση 5-1 (Scorers: Ατματζίδης (3), Κρεκούκιας, Μ.Μάντζος)
Το μοναδικό φωτεινό παράδειγμα του ΑΟΠ σε εκκίνηση νοκ-άουτ φάσης play off αποτελεί ο αγώνας με την Όαση, τον Ιούνιο του 2012. Οι αχαιοί επέστρεψαν σε γνώριμα λημέρια (στον όμιλο του Σαββάτου) και δείχνοντας κατά την διάρκεια της σεζόν ότι διαθέτουν ομάδα με «ειδικό μέταλλο», το απέδειξαν και εμπράκτως στον πρώτο προ-ημιτελικό των κρίσιμων νοκ-άουτ αγώνων. Συνέτριψαν την Όαση με 5-1 και «έσπασαν» μια κατάρα που τους στοίχειωνε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Αυτή της νίκης στον πρώτο αγώνα των play off. Η ομάδα αφού «έσπασε» μερικά ακόμη αξιοσημείωτα ρεκόρ εκείνη την σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό (για 2η φορά) όπου η πορεία της τερματίστηκε άδοξα από τους ανίκητους Μεϊβάντ.



12/6/2013: Παναιγειρατικός-Αχαιοί 3-7 (Scorers: Ατματζίδης, Μητρούσης, Πατερομιχελάκης)
Κρίσιμη αλλά και μεταβατική η περσινή χρονιά για τον ΑΟΠ όπου υπήρξαν αλλαγές σε όλα τα μέτωπα. Σημαντικότερες εκ των οποίων η αποχώρηση του πρωτομάστορα των μελανόλευκων επιτυχιών Πέτρου Παπανικολάου από τους πάγκους αλλά και η μετακίνηση στο εντελώς «άγνωστο» πρωτάθλημα της Τετάρτης. Οι μελανόλευκοι αφού «πλήρωσαν με αίμα» το διάστημα προσαρμογής στις νέες συνθήκες προσπάθησαν για το μεγάλο come back αλλά τελικά κατατάχθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας και μπήκαν στην μάχη των play off με μειονέκτημα. Εκεί δυστυχώς τα όνειρα τους πνίγηκαν απότομα γνωρίζοντας βαριά ήττα από τους Αχαιούς στο βροχερό τερέν του γηπέδου 4 (η βαρύτερη σε νοκ-άουτ φάση) και έφυγαν από την διοργάνωση με την υπόσχεση να μην ξαναβρεθούν σε τόσο δυσχερή κατάσταση στο μέλλον…