10 Ιαν 2009

ΟΙ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ!

Άλλη μια σπουδαία επικράτηση για τον Παναιγειρατικό στο νέο ελληνο-αιγυπτιακό ντέρμπι για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος! Θύμα των "Αιγειρατών" αυτή τη φορά οι Πυραμίδες, σε ένα ματς που αποδείχθηκε θριαμβευτική ρεβάνς της ντροπιαστικής ήττας του α΄ γύρου. Με εξαιρετική εμφάνιση και εντυπωσιακό σκορ 4-1, η "Μαύρη Αρμάδα" συνέχισε το νικηφόρο σερί αγώνων της, πετυχαίνοντας την πέμπτη νίκη της στα τελευταία πέντε ματς. Παρά τη σημαντική απουσία του Κρεκούκια και τη διακοπή των πρωταθλήματος λόγω των εορτών, οι "μελανόλευκοι" κατέβηκαν στο Ρέντη ανεπηρέαστοι και πολύ σοβαροί εν όψει ενός κρίσιμου και εξ ορισμού απαιτητικού αγώνα.
Τρια γκολ στο α΄ μέρος
Με ηγέτη τον Γιώργο Ντοά που ντύθηκε... "φαραώ" και ανέβηκε στο θρόνο της Αιγύπτου, ο "στόλος" του Παναιγειρατικού έπλευσε με ασφάλεια προς ακόμη μία ιστορική νίκη. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΑΟΠ διατήρησε τα ηνία του ματς, με τους παίκτες του να κρατούν μακριά από την εστία τους τους επικίνδυνους και σκληροτράχηλους Αιγύπτιους. Η αιγειράτικη άμυνα φάνηκε από την αρχή του αγώνα πως βρισκόταν σε μεγάλη ημέρα, με τους μαχητικούς Σαραντουλάκη και Λάμπρου να πλαισιώνουν επάξια τον άριστο Ντοά. Ο κεντρικός αμυντικός παρέμεινε ανίκητος στον αέρα και κυριάρχησε στην ανασταλτική γραμμή του Παναιγειρατικού, από όπου ξεκινούσαν όλες οι προσπάθειες της "Μαύρης Αρμάδας". Στο κέντρο του ΑΟΠ το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του οργανωτή Τσιμπούρη, τα άκρα ανέλαβαν για άλλο ένα ματς οι Δημήτρης Μάντζος και Καραμπάσης, ενώ στο ρόλο του "αντι-Κρεκούκια" ο maestro Παπανικολάου επέλεξε τον κινητικό Δημήτρη Μοτσάκο. Η ανωτερότητα των "μελανόλευκων" επιβραβεύθηκε με ένα γκολ που "έλυσε" τα πόδια των Πρωταθλητών Αιγείρας. Το ρολόι στο Γήπεδο 4 του Ελαιώνα είχε φτάσει στο 15΄ και η μπάλα φεύγει πλάγιο. Το "colpo του Δημοτικού" γνωστό. Δημήτρης Μάντζος στη σέντρα από δεξιά, η μπάλα "συστημένη" στον Ντοά στην κορυφή της περιοχής των Αιγυπτίων, ο οποίος θα πιάσει ένα εξαιρετικό βολ-πλανέ, γράφοντας με υπέροχο τρόπο το 1-0 για την ομάδα του. Οι "δαιδαλώδεις" διάδρομοι των Πυραμίδων άνοιξαν και η συνέχεια ανήκε στον ΑΟΠ. Το δεύτερο "χτύπημα" ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με την όμορφη προσπάθεια του επίμονου Μοτσάκου, που κράτησε τη μπάλα, την άνοιξε με ωραίο τρόπο και την έστειλε με δυνατό σουτ στο βάθος των αντίπαλων δικτύων, πετυχαίνοντας το έκτο φετινό του τέρμα. Την ίδια ώρα, ο Διονύσης Μάντζος περνούσε πολύ ευχάριστα τον χρόνο του, θαυμάζοντας από μακριά τις προσπάθειες των συμπαικτών του, καθώς δεν απειλήθηκε σημαντικά σε κανένα σημείο του πρώτου ημιώρου, ενώ όποτε χρειάστηκε φώναξε "παρών" με τις θεαματικές επεμβάσεις του. Και όμως τα... μαρτύρια των αντιπάλων δεν είχαν τελειώσει. Ο Παναιγειρατικός αύξησε την πίεση ψηλά στην αιγυπτιακή άμυνα με την είσοδο των επιθετικογενών Λαζαρίδη και Μάριου Μάντζου, με αποτέλεσμα στο τελευταίο λεπτό του α΄ μέρους, και ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των Πυραμίδων, η μπάλα να στρωθεί στα πόδια του Γιώργου Ντοά ο οποίος την πλάσαρε με δύναμη σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το εμφατικό σκορ ημιχρόνου 3-0 υπέρ του ΑΟΠ.

Με "σβηστές" μηχανές και... "Παπ"!
Η εικόνα διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίωρο του παιχνιδιού. Ο Παναιγειρατικός κατέβασε ρυθμό και αρκέστηκε στη διατήρηση των κεκτημένων του εντυπωσιακού α΄ ημιχρόνου. Κατά συνέπεια, οι Πυραμίδες ήταν εκείνες που δημιούργησαν τις ευκαιρίες και έφτασαν με αξιώσεις κοντά στο γκολ προσπαθώντας με δυνατά σουτ εκτός περιοχής να κάμψουν την αντίσταση της ανθεκτικής "γραμμής Μαζινό" του ΑΟΠ. Ύστερα από αρκετές απόπειρες, η μπάλα τους έκανε το... χατίρι και μπήκε γκολ, διαμορφώνοντας το προσωρινό 3-1. Ωστόσο, το τέρμα των Αιγυπτίων δεν άλλαξε το συσχετισμό των δυνάμεων στο γήπεδο, παρά τις συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση του Παναιγειρατικού. Η μεγάλη είδηση από το "μελανόλευκο" στρατόπεδο ήρθε δέκα λεπτά πριν το φινάλε με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πέτρου Παπανικολάου στους αγωνιστικούς χώρους, στην πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς από τις 13 Αυγούστου! Ο "Παπ" παρά την πολύμηνη απουσία του θύμισε σε όλους την ποδοσφαιρική του αξία, ιδιαίτερα με τις άψογες μεταβιβάσεις του. Από δική του σέντρα δημιουργήθηκε η τελευταια μεγάλη φάση του αγώνα την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Άρης Μπούρας, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά εξ επαφής. Το πρώτο τέρμα του "Big Μπούρα" με τη φανέλα του ΑΟΠ, εκτόξευσε το σκορ στο τελικό 4-1 υπέρ του Παναιγειρατικού που απέδειξε πως έμαθε να κερδίζει τα ντέρμπι, επιβεβαιώνοντας την άριστη αγωνιστική του κατάσταση.

MVP o Ντοάς
Αναμφίβολα κορυφαίος του γηπέδου, ο Γιώργος Ντοάς τα έκανε όλα στη... "συσκευασία του ενός". Μάρκαρε, καθοδηγούσε, πήρε όλες τις κεφαλιές και όλες τις προσωπικές μονομαχίες και σκόραρε όχι ένα αλλά δύο τέρματα, οδηγώντας την "Αρμάδα" σε μια ιστορική νίκη. Ο τίτλος του πολυτιμότερου της αποψινής αναμέτρησης ανήκει δικαιωματικά σ' αυτον. Την ίδια ώρα, ο "διόσκουροι" της "μελανόλευκης" άμυνας, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης από τα αριστερά και ο Γιάννης Λάμπρου από τα δεξιά, έκαναν όλη τη "βρώμικη" δουλειά, με πολλή δύναμη και πάθος, κράτησαν μακριά τους κινδύνους και ανέβασαν τη μπάλα, βοηθώντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Παναιγειρατικού. Άψογος στα οργανωτικά του καθήκοντα ο Δημήτρης Τσιμπούρης, πάλεψε με επιμονή απέναντι στους σκληροτράχηλους Αιγύπτιους, συγκεντρώνοντας και πάλι πολυάριθμα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Εξαιρετικός ο "κομάντο" Μοτσάκος, εξετέλεσε με επιτυχία την ειδική αποστολή στην κορυφή της επίθεσης του ΑΟΠ, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Καραμπάση που "όργωσε" την αριστερή πλευρά του γηπέδου, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό. Πολύ καλή εμφάνιση από τον "πορτιέρο" Διονύση Μάντζο που δεν αντιμετώπισε προβλήματα παρά το χαρακτήρα του ματς ως ντέρμπι, αντιδρώντας σωστά όποτε χρειάστηκε. Θετικός ο Άρης Μπούρας, στο καλύτερο παιχνίδι του στον Παναιγειρατικό, έτρεξε και σκόραρε το τέταρτο και τελευταίο γκολ της βραδιάς. Επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του, ο Πέτρος Παπανικολάου αρκέστηκε σε "χαμηλή πτήση" στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, δημιουργώντας εστίες κινδύνου με τις ακριβείς μεταβιβάσεις του. Φανερά βελτιωμένος, παρά την αγωνιστική του απραξία και τη γρίπη που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες, ο Λουκάς Λαζαρίδης προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος, ενώ ο "αρχηγός" Δημήτηρης Μάντζος έκανε πολύ καλή εμφάνιση με αρκετά σπριντ και μονομαχίες. Ορεξάτος ο Μάριος Μάντζος, έδωσε ανάσες στο β΄ μέρος, έτρεξε και κυκλοφόρησε τη μπάλα, ενώ οι Χάρης Πλούμης και Φαίδων Πατερομιχελάκης προσέφεραν βοήθειες παρά το μικρό διάστημα που αγωνίστηκαν.

Την αποστολή του Παναιγειρατικού στο αποψινό νικηφόρο ντέρμπι με τις Πυραμίδες αποτέλεσαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Τσιμπούρης, Δημήτρης Μάντζος, Ανδρέας Καραμπάσης, Δημήτρης Μοτσάκος, Μάριος Μάντζος, Λουκάς Λαζαρίδης, Πέτρος Παπανικολάου, Φαίδων Πατερομιχελάκης, Άρης Μπούρας και Χάρης Πλούμης. Τα γκολ για τη "Μαύρη Αρμάδα" που "φιγουράρει" στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς πέτυχαν οι Γ. Ντοάς 2 και Δ. Μοτσάκος και Α. Μπούρας από 1.

Ας σημειωθεί, ότι το ματς παρακολούθησαν από κοντά η υποψήφια πρόεδρος του ΑΟΠ Τζωρτζίνα Μπουρίκα, η υποψήφια σύμβουλος Άννα Παναγιωτίδου, ο Μανώλης Παπαντωνάκης αλλά και οι Σάκης Τρακάδης και Μάριος Κουρούπης, μέλη της ομάδας της "Ανόρθωσης" και προσωπικοί φίλοι των Γ. Ντοά, Ζ. Σαραντουλάκη, Α. Μπούρα αλλά και του Παναιγειρατικού.