17 Ιαν 2009

ΕΝΔΕΚΑ "ΚΑΝΟΝΙΕΣ" ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ!

Μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία του πανηγύρισε απόψε ο Παναιγειρατικός, «βυθίζοντας αύτανδρο» το Πειρατικό με σκορ 11-0 (!!!) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Eleonas FC. Οι παίκτες του Παναιγειρατικού, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν υγιεινό περίπατο στο Ρέντη, επιβάλλοντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα το δικό τους ρυθμό, περιορίζοντας σε ρόλο παρατηρητή τους αδύναμους αντιπάλους τους που μάλιστα δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν οκτάδα, με αποτέλεσμα να αγωνιστούν σε όλο το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα (με επτά ή ακόμη και με έξι παίκτες...). Με τη νέα τους νίκη, έκτη κατά σειράν, οι «μελανόλευκοι» της Αιγείρας παρέμειναν στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας (5οι), σε απόσταση "βολής" από τις πρώτες θέσεις και τώρα πλέον την προσοχή όλων συγκεντρώνει το πολυαναμενόμενο ντέρμπι με την εξαιρετικά φορμαρισμένη «Armada FC» το επόμενο Σάββατο.

Κανένα περιθώριο κριτικής
Αναφορικά με το αποψινό ματς, τα πολλά σχόλια περιττεύουν, καθώς η ίδια η έκταση του σκορ είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική της εικόνας του παιχνιδιού. Όπως αναμενόταν, το επίπεδο απόδοσης των ποδοσφαιριστών της αιγειράτικης ομάδας εκτοξεύθηκε σε υψηλά επίπεδα και ο ΑΟΠ έφτασε πολύ φυσιολογικά σε μια νίκη - ρεκόρ, διατηρώντας ανέπαφο το αξιοζήλευτο νικηφόρο σερί που έχει δημιουργήσει τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Παρά το «ανόρεκτο» ξεκίνημα απέναντι στην εξαμελή ουραγό ομάδα του Πειρατικού, οι Αιγειράτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και η συνέχεια επεφύλασσε μια «παράσταση για ένα ρόλο», με συνέπεια το ματς να μην προσφέρεται για οποιαδήποτε γόνιμη κριτική. Με ένδεκα «κανονιές» που θα μπορούσαν να ήταν ακόμη περισσότερες (!), οι Αχαιοί εξαφάνισαν τους «πειρατές» που έδειξαν ότι πολύ δύσκολα θα κερδίσουν έστω κάποιο βαθμό στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με κλιμακούμενη ένταση, και χωρίς ίχνος... φιλευσπλαχνίας, τα «κύματα» των «μελανόλευκων» επιθέσεων έφταναν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ, προκαλώντας συναγερμό στο αποκαμωμένο σκαρί του Πειρατικού, που «έμπαζε νερά» από παντού. Τα τέσσερα τέρματα του α΄ μέρους ήταν απλώς μια πρόγευση για το... show του β΄ ημιώρου, με τους παίκτες του ΑΟΠ να αποτελειώνουν τους ημιθανείς αντιπάλους τους, φιλοδωρώντας τους με ακόμη επτά (!!!) γκολ.

«Έσπασαν» τα κοντέρ
Πρώτο «βιολί» της Μαύρης Αρμάδας ο «κομάντο» Δημήτρης Μοτσάκος που μπήκε ως αλλαγή πολύ νωρίς και κατάφερε να προσδώσει στην επιθετική γραμμή του Παναιγειρατικού τη σπιρτάδα που της έλειπε στην αρχή του αγώνα. Ο Νεοσμυρνιώτης στράικερ έτρεξε, πολέμησε, έδωσε αρκετές ασίστ (δημιούργημά του το πρώτο γκολ του Μ. Μάντζου) και σκόραρε τέσσερα γκολ ξεπερνώντας τον Λουκά Λαζαρίδη στον πίνακα των σκόρερ του Παναιγειρατικού με 10 τέρματα. Άμεσος συνεργός του νεαρού επιθετικού στην «κατεδάφιση» της άμυνας του Πειρατικού στάθηκε ο «ναύαρχος» Φίλιππος Κρεκούκιας που ήταν εκείνος που πρόλαβε να ανοίξει τον «χορό» των γκολ για την ομάδα του, προσθέτοντας στη συνέχεια άλλα δύο τέρματα σε μια κατά τα λοιπά υπέροχη προσωπική βραδιά. Με «ιθύνοντα νου» τον οργανωτικό Δημήτρη Τσιμπούρη και τον Πέτρο Παπανικολάου να κάνει δυναμική επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, με γκολ και πολλές επιτυχημένες μεταβιβάσεις, ύστερα από την πολύμηνη απουσία του, η μεσαία γραμμή του ΑΟΠ λειτούργησε εξαιρετικά, δημιουργώντας παιχνίδι κυρίως από τα άκρα, αλλά και κατά μέτωπον, ενώ παρουσίασε και άψογη ανασταλτική λειτουργία, ανακόπτοντας εν τη γενέσει τους πολλές προσπάθειες των «πειρατών» προτού καν αυτές γίνουν αισθητές στη «μελανόλευκη» άμυνα. Το «ρόδι» για το 2009 έσπασε και ο δραστήριος Μάριος Μάντζος, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ και μάλιστα εις διπλούν, με το δεύτερο τέρμα του να σημειώνεται κλάσματα δευτερολέπτου πριν το σφύριγμα της λήξης. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο «καπετάνιος» Δημήτρης Μάντζος, δημιουργώντας τρία γκολ με τις ασίστ του (ένα από τα τέρματα του Κρεκούκια προήλθε από δική του εκτέλεση πλαγίου άουτ), θετική προσφορά είχε ο Ανδρέας Καραμπάσης όσο αγωνίστηκε κατά μήκος της αριστερής γραμμής, ενώ στην ίδια θέση αγωνίστηκε για αρκετά λεπτά και ο νεαρός Φαίδων Πατερομιχελάκης που έτρεξε πολύ χωρίς να πιάσει ωστόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης.

«Στοίχημα» η... «λευκή» εστία
Την ίδια ώρα, η ανασταλτική γραμμή του Παναιγειρατικού περνούσε ένα ήσυχο απόγευμα, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην αναχαίτιση των σπάνιων επιθέσεων του «καταδικασμένου» Πειρατικού. Ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης ξεχώρισε κυρίως λόγω των επελάσεών του που κυριολεκτικά αποδιοργάνωσαν τη «θλιβερή» δεξιά πλευρά της αντίπαλης διάταξης, καθώς από τον συγκεκριμένο χώρο, κυρίως μέσω των προσωπικών ενεργειών του «Ζάχα», αναπτύχθηκε η πλειονότητα των «μελανόλευκων» επιθέσεων. Γιώργος Ντοάς και Γιάννης Λάμπρου αρκέστηκαν σε... «χαμηλές πτήσεις», χωρίς να χρειαστεί ούτε καν να ιδρώσουν, με τον δεύτερο βέβαια εξ αυτών να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με μακρινό ευθύβολο σουτ, ενώ ο πολύπειρος Χάρης Πλούμης άδραξε την ευκαιρία και αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις στη φυσική του θέση στην άμυνα του ΑΟΠ. Άρτια ανταποκρίθηκε στο ρόλο του και ο Άρης Μπούρας που κλήθηκε να δώσει ανάσες στους αμυντικούς που ξεκίνησαν το ματς. Ωστόσο, δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως με τη λήξη του αγώνα, το πιο μακρύ... χαμόγελο «φώτιζε» το πρόσωπο του τερματοφύλακα Διονύση Μάντζου που κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, κερδίζοντας έτσι ένα προσωπικό «στοίχημα» που κυνηγούσε από καιρό. Ο «πορτιέρο» της Αρμάδας κατέβασε τα ρολά της εστίας του και αρνήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις στους αντιπάλους του να πετύχουν έστω το γκολ «της τιμής».

Για τις ανάγκες του αρχείου, ας σημειωθεί πως στην ιστορική αποψινή νίκη - ρεκόρ του Παναιγειρατικού αγωνίστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν την πολυάριθμη αποστολή του Ομίλου: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Τσιμπούρης, Δημήτρης Μάντζος, Ανδρέας Καραμπάσης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος, Πέτρος Παπανικολάου, Φαίδων Πατερομιχελάκης, Μάριος Μάντζος, Χάρης Πλούμης και Άρης Μπούρας. Τα ένδεκα τέρματα του ΑΟΠ που... έχασε το «μέτρημα» μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου σημείωσαν οι Δημήτρης Μοτσάκος (4), Φίλιππος Κρεκούκιας (3), Μάριος Μάντζος (2), Πέτρος Παπανικολάου και Γιάννης Λάμπρου από ένα γκολ.
Την αναμέτρηση παρακολούθησε από κοντά πλήθος φίλων του Παναιγειρατικού, ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισαν η υποψήφια πρόεδρος του ΑΟΠ Τζωρτζίνα Μπουρίκα, η υποψήφια σύμβουλος Ιρρόη Κατσούρη με την αδελφή της Βάσια, ο πρόεδρος του συνδέσμου φίλων Παναιγειρατικού «Θύρα 10 Βορείων Προαστίων» Πάνος Νικολακόπουλος (επέστρεψε μετά από την περιπέτεια της υγείας του) και ο αδελφός του ποδοσφαιριστή του ΑΟΠ Δημήτρη Τσιμπούρη. Εξάλλου, τον Παναιγειρατικό τίμησε με την παρουσία του στην εξέδρα ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας νέων Γιάννης Παπαϊωάννου, προσωπικός φίλος του Χάρη Πλούμη, που αποδέχθηκε την πρόσκληση των Αιγειρατών και βρέθηκε στο Ρέντη στο πλευρό της Αρμάδας.