24 Οκτ 2009

Σαρωτικό ξεκίνημα!

"Μαγική" πρεμιέρα για τον Παναιγειρατικό στο πρωτάθλημα. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" διέσυραν με 6-1 τον Μαύρο Αετό στο "Γήπεδο 3" του Ελαιώνα και ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο τους "ταξίδι". Με άμυνα για σεμινάριο και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, οι "μελανόλευκοι" κατάφεραν να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους και να προηγηθούν με 3-0 στο α' ημίχρονο ενώ δεν πτωήθηκαν από τη μείωση του σκορ από τους αντιπάλους πετυχαίνοντας ακόμη τρία τέρματα στο β' μέρος δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.


Με 3-3-1 για τη νίκη

Ο Παναιγειρατικός είχε στη "φαρέτρα" του όλα τα καλά του "βέλη" κάτι που έδωσε στον Πέτρο Παπανικολάου την ευκαιρία να παρατάξει την ομάδα με την καλύτερη δυνατή 8αδα στο χόρτο του "Γηπέδου 3". Μπροστά από τον Διονύση Μάντζο που φυσικά πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, τοποθετήθηκαν κατά σειρά από αριστερά προς τα δεξιά οι Κώστας Πάτσης, Γιώργος Ντοάς και Γιάννης Λάμπρου. Στο κέντρο του γηπέδου ξεκίνησε ο Δημήτρης Τσιμπούρης έχοντας στα αριστερά του τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη και στα δεξιά του τον Δημήτρη Μοτσάκο ενώ στην κορυφή της επίθεσης παρατάχθηκε ο Φίλιππος Κρεκούκιας σε ένα σύστημα 3-3-1.

Ιδανικό ξεκίνημα

Οι παίκτες του Παναιγειρατικού μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να γίνουν επικίνδυνοι για την άμυνα του Μαύρου Αετού. Οι αντίπαλοι στα πρώτα λεπτά οδηγήθηκαν σε ορισμένα δυνατά κι αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ένα εκ των οποίων στο χώρο του κέντρου πάνω στον Δημήτρη Τσιμπούρη στο 10ο λεπτό από το οποίο προήλθε και το 1-0. Ο Περιστεριώτης άσος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και προσγειώθηκε στο βάθος της εστίας του Αετού ανοίγοντας το σκορ. Οι "μελανόλευκοι" δε σταμάτησαν εκεί και βγήκαν εκ νέου με αξιώσεις στην επίθεση και με οδηγό την πολύ καλή αμυντική λειτουργία με τους παίκτες να μπλοκάρουν όλα τα σουτ εκτός περιοχής των αντιπάλων δίνοντας την ευκαιρία στον Διονύση Μάντζο να περάσει ένα ευχάριστο α' ημίχρονο, έφτασαν μέσα στα επόμενα 10 λεπτά σε ακόμη δύο τέρματα με κοντινά σουτ του Δημήτρη Μοτσάκου σημειώνοντας έτσι το 3-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους τους για την ανάπαυλα.

Θριάμβου συνέχεια...

Το ξεκίνημα του β' μέρους σήμανε και την είσοδο του Ανδρέα Καραμπάση, στη θέση του πολύ κινητικού κι απειλητικού Σαραντουλάκη στα αριστερά, όντας πιο αμυντικογενής ποδοσφαιριστής ώστε να μπορέσει η ομάδα να διατηρήσει την πολύ καλή της αμυντική λειτουργία. Οι "μελανόλευκοι" ξεκίνησαν κάπως χαλαρά το β' μέρος με αποτέλεσμα να δεχτούν το γκολ από εκτέλεση φάουλ μόλις στο δύο λεπτά μετά την έναρξη. Αμέσως μετά, ο Πέτρος Παπανικολάου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να μπορέσει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να φτάσουν σε θέση βολής. Η μείωση του σκορ σε 3-1 δε φάνηκε να πτοεί τους "μελανόλευκους" καθώς λίγα λεπτά αργότερα, ο Δημήτρης Τσιμπούρης με νέα μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στη δεξιά γωνία της εστίας του Μαύρου Αετού. Ένα γκολ στο οποίο μεγάλη ήταν η συμβολή του Πέτρου Παπανικολάου που τοποθετήθηκε με έξυπνο τρόπο μπροστά απο τον τερματοφύλακα, κλείνοντάς του το οπτικό πεδίο χωρίς εκείνος να προλάβει να αντιδράσει στο ξερό σουτ του "Τσιμπούρ". Στη συνέχεια, μετά και την είσοδο του Θανάση Θωμά στα δεξιά που βοήθησε αρκετά τόσο επιθετικά -απόλεσε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει- όσο και αμυντικά, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος -στα αριστερά- και ο Λουκάς Λαζαρίδης -στην κορυφή- που συνεργάστηκαν άψογα λίγο αργότερα, με τον Δημήτρη να πραγματοποιεί μία υπέροχη ενέργεια και να δίνει έτοιμο γκολ στο Λαζαρίδη αλλά ο στράικερ του ΑΟΠ βρήκε, δυστυχώς, αέρα κι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το σκορ. Πράγμα που το έκανε, όμως, ο Δημήτρης Τσιμπούρης λίγα λεπτά αργότερα ολοκληρώνοντας μια "μαγική" βραδιά για τον ίδιο με χατ-τρικ. 5-1 με καλοζυγισμένο σουτ εκτός περιοχής.

Αποθεωτικό φινάλε

Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε ο Μάριος Μάντζος ένα λεπτό πριν τη λήξη με το highlight της αναμέτρησης. Ο 16χρονος άσος πήρε την μπάλα από τον Γιάννη Λάμπρου ακριβώς στη μεσαία γραμμή και προς τα δεξιά. Ο Μάριος σύγκλινε προς το κέντρο και με ένα ασύλληπτο αριστερό (!!!) βολέ έστειλε την μπάλα με υπέροχο τρόπο στα δίχτυα του πορτιέρο του Μαύρου Αετού που βρισκόταν εκτός θέσης, προκαλώντας έτσι ντελίριο ενθουσιασμού στο "μελανόλευκο" στρατόπεδο το οποίο σύσσωμο έσπευσε να τον συγχαρεί. Στην τελευταία φάση του αγώνα, λίγο έλειψε ο Φίλιππος Κρεκούκιας να ανοίξει κι εκείνος το δικό του... λογαριασμό στέλνοντας από πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 7-1.

Έτοιμοι για τη συνέχεια

Το σφύριγμα της λήξης έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις τάξεις του Παναιγειρατικού με το αιγειράτικο "1, 2, 3, ΠΑΝΑΙ!!!" να ακούγεται για πρώτη φορά στα γήπεδα του Ρέντη. Η νίκη κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, φιναλίστ του Summer Cup 2009, και δη με εμφατικό τρόπο ανεβάζει στα ύψη την ήδη πολύ καλή ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ομάδας και πλέον η αισιοδοξία για το μέλλον του Παναιγειρατικού στο πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλη. Οι "μελανόλευκοι" γνωρίζουν καλά πως η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη και δεν "πετούν στα σύννεφα", αλλά σκέφτονται ήδη τον επόμενο αγώνα κόντρα στον αντίπαλο που θα γίνει γνωστός στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Για την ιστορία, την πολύ μεγάλη νίκη του ΑΟΠ στην "πρεμιέρα" πέτυχαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Γιώργος Ντοάς, Κώστας Πάτσης, Δημήτρης Τσιμπούρης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μοτσάκος, Φίλιππος Κρεκούκιας, Ανδρέας Καραμπάσης, Δημήτρης Μάντζος, Θανάσης Θωμάς, Λουκάς Λαζαρίδης και Μάριος Μάντζος ενώ δεν αγωνίστηκε ο Φαίδων Πατερομιχελάκης. Τα τέρματα της "Μαύρης Αρμάδας" πέτυχαν οι: Δημήτρης Τσιμπούρης (3), Δημήτρης Μοτσάκος (2) και Μάριος Μάντζος. Κίτρινη κάρτα δέχτηκε ο Γιώργος Ντοάς για αντικανονικό μαρκάρισμα.

Τη νίκη του ΑΟΠ πανηγύρισαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, η πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα με τη γραμματέα Άννα Παναγιωτίδου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος μπάσκετ Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος παρέα με τους καλαθοσφαιριστές του Παναιγειρατικού Χριστόφορο Μαργαρίτη και Τάσο Χατζημωράκη, ο Κώστας Γιαννούλας καθώς και ο αδελφός του Δημήτρη Τσιμπούρη, Βαγγέλης.