21 Οκτ 2009

Παπανικολάου: "Το υλικό μας είναι για τίτλο"

Μία απολαυστική συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο Πέτρος Παπανικολάου. Ο Αιγαλεώτης παίκτης-προπονητής του Παναιγειρατικού μίλησε για την πολύμηνη προετοιμασία και τους παίκτες που τον άφησαν ικανοποιημένο, ενώ έκανε λόγο για τη μεταγραφή του Κώστα Πάτση, τις προοπτικές του ΑΟΠ στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και τον νέο τρόπο παιχνιδιού των "μελανόλευκων". Ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του με αναφορά στην επιστροφή του στην ενεργό δράση, με το χαμόγελο να ζωγραφίζει στο πρόσωπό του τη χαρά που αισθάνεται ο ίδιος που βρίσκεται πλέον σε θέση να βοηθήσει τον Παναιγειρατικό και μέσα στο γήπεδο.

Ο coach των "Φρουρών της Αχαΐας" είπε αναλυτικά:

"Φέτος, έχοντας ως οδηγό την περσινή εμπειρία μας στα πρωταθλήματα της Αθήνας, έχουμε οργανωθεί καλύτερα. Δουλέψαμε πάρα πολύ το καλοκαίρι κυρίως πάνω στη φυσική κατάσταση αλλά και στην τακτική. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να έχουμε όλους τους παίκτες παρόντες αλλά τα παιδιά με τα οποία δούλεψα με άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο κυρίως από την όρεξη που έδειξαν διότι το καλοκαίρι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για προετοιμασία αλλά τα παιδιά είχαν διάθεση και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές συνθήκες στο γήπεδο της Αιγείρας μπορέσαμε να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία. Σίγουρα, οι καλύτερες επιδόσεις στις προπονήσεις ήταν εκείνες του Δημήτρη και του Μάριου Μάντζου οι οποίοι έδειξαν ακούραστοι. Περίμενα περισσότερα, βέβαια, από κάποιους ποδοσφαιριστές αλλά δε θα πω ονόματα".

"Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση καθώς ολοκλήρωσε τη μετεγγραφή του Κώστα Πάτση στην ομάδα μας. Ήταν μία προσθήκη που είχα ζητήσει να πραγματοποιηθεί και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που η διοίκηση του Παναιγειρατικού συμφώνησε. Θεωρώ πως βρήκαμε στο πρόσωπό του έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και θα έχει πολλές ευκαιρίες να το αποδείξει στο πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σάββατο".


"To φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το περσινό διότι θα συμμετέχουν και νέες ομάδες, άγνωστες σε μας, όπως αυτή του Μαύρου Αετού που από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε μαθαίνουμε πως πρόκειται για δυνατό αντίπαλο εφόσον συμμετείχαν στο καλοκαιρινό τουρνουά Summer Cup και κατέκτησαν την 1η θέση του ομίλου τους φτάνοντας στον τελικό και χάνοντας μάλιστα στα πέναλτυ. Βέβαια, δε φοβόμαστε. Γιατί δεν είναι μόνο οι αντίπαλοί μας καλοί, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλοί. Δεν υπάρχουν ομάδες ανίκητες. Ούτε εμείς είμαστε ανίκητοι. Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό φάνηκε και στη σειρά φιλικών αναμετρήσεων στο διάστημα Αυγούστου - Οκτωβρίου όπου ηττηθήκαμε μόλις μία φορά κι αυτή λόγω κόπωσης. Συγχωρέστε με εάν λέω μεγάλα και υπερβολικά λόγια, αλλά πιστεύω πως με το υλικό που έχουμε μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στη βαθμολογία. Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη ομάδα αυτή τη στιγμή στου Ρέντη που να διαθέτει τόσο καλό υλικό σε βάθος. Σίγουρα, υπάρχουν ομάδες που έχουν έναν-δυο παίκτες πάρα πολύ υψηλού επιπέδου αλλά είναι ένας-δύο. Δεν είναι δέκα-δώδεκα όπως είμαστε εμείς. Θεωρώ ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".


"Φέτος, ο τρόπος παιχνιδιού μας αλλάζει. Δε θα είναι πλέον συντηρητικό το στυλ μας. Εάν θέλουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να παίζουμε και σαν πρωταθλητές. Θα πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας στους αγώνες και να προσαρμόζουν οι αντίπαλοί μας το παιχνίδι τους στο δικό μας κι όχι εμείς στο δικό τους. Και βέβαια, θα προσέχουμε την άμυνά μας πάντα καθώς οι άμυνες φέρνουν τους τίτλους. Και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτόν τον τομέα σε κάθε αγώνα διότι πρόκειται για είκοσι και παραπάνω ματς. Υπόσχομαι στον κόσμο ότι σε κάθε ματς θα μπαίνουμε και θα τα δίνουμε όλα".


"Εκτός από τη μετεγγραφή του Κώστα Πάτση, υπάρχει και μία εσωτερική μετεγγραφή για τον Παναιγειρατικό. Εάν όλα πάνε καλά, αυτή θα είναι η δική μου. Νιώθω πλέον πως ήρθε η ώρα να επιστρέψω κι εγώ στους αγωνιστικούς χώρους μετά από ένα χρόνο απραξίας. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν και θα βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".