25 Οκτ 2009

Το γ' ημίχρονο του χθεσινού θριάμβου

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού δεν μπορούσαν να κρύψουν τη μεγάλη τους χαρά και τον ενθουσιασμό τους για την ευρεία επικράτησή τους με το "καλημέρα" στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Ντοάς και ο Δημήτρης Μοτσάκος "φιλοξενούνται" με δικές τους δηλώσεις στο επίσημο ιστολόγιο της ομάδας. Ο άρχοντας της άμυνας του Παναιγειρατικού και ο σκόρερ των δύο από τα έξι τέρματα της ομάδας είπαν τα εξής:

Γιώργος Ντοάς: "Ήταν αναμφίβολα μία πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα μας σήμερα, κατά διαστήματα θα έλεγα ότι παίξαμε πανέμορφο ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε με αποτέλεσμα να δεχτούμε το γκολ. Θα έλεγα το χτεσινό παιχνίδι ήταν το ιδανικότερο ξεκίνημα για μία σεζόν που ξεκινά ύστερα από μία καλή για την ομάδα μας προετοιμασία. Δείξαμε ότι έχουμε όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσουμε φέτος στο πρωτάθλημα. Το άγχος της πρεμίερας μετατράπηκε σε αιγειράτικο πάθος που μας διέκρινε στη μεγαλύτερη δίαρκεια του παιχνιδιού. Η χθεσινή εμφάνιση, η παρουσία του κόσμου έδειξε το μεγαλείο και την ενότητα της παναιγειρατικής οικογένειας. Ελπίζουμε όλοι σε ανάλογη συνέχεια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στο τεχνικό επιτελείο για την άψογη προετοιμασία για το ματς με τον Μαύρο Αετό και ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη ψυχή μου στο κόσμο που βρέθηκε χτες στον Ελαιώνα παρά τον καιρό και τις αντιξοότητες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στη χτεσινή νίκη μας. Ήταν μόλις η πρώτη αγωνιστική. Μακάρι να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Αφιερωμένη σε όλους τους παναιγειρατικούς αυτή η νίκη".

Δημήτρης Μοτσάκος: "Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας και πιστεύω πως οι φίλαθλοί μας χάρηκαν γκολ. Ο Δημήτρης Τσιμπούρης βοήθησε την ομάδα να ξεμπλοκάρει με ένα πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε στην αρχή του αγώνα. Ευτύχησα να βάλω δύο γκολ και γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος διότι έχω θέσει ως στόχο να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Στη συνέχεια, τα δύο γκολ του "Τσιμπούρ" βοήθησαν την ομάδα σε τέτοιο σημείο ώστε να μην αγχώνεται καθόλου και να μη φοβάται να σουτάρει από μακριά όπως ο μεγάλος Μάριος που κατάφερε να βάλει ένα γκολ που δε θεωρείται απλά γκολ της αγωνιστικής αλλά γκολ της σεζόν γιατί δε νομίζω να βρεθεί άλλος που θα βάλει τέτοιο άπιαστο γκολ. Όλοι οι παίκτες ήταν στη μέρα τους κι αυτό φάνηκε και στο πώς παίζαμε και κυκλοφορούσαμε την μπάλα. Φυσικά, ο coach μας έδωσε την καλύτερη δυνατή λύση για να βρούμε δίχτυα και αυτή ήταν να βγαίνουν σέντρες πίσω από την πλάτη της άμυνας των Μαύρων Αετών και γενικά να κάνουμε γρήγορες αντεπιθέσεις διότι αφήνανε πολλούς χώρους. Ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος έκανε μια χορευτική ενέργεια περνώντας δύο αμυντικούς και μου άρεσε πάρα πολύ. Συγχαρητήρια σε Λάμπρου, Ντοά, Πάτση για την πολύ καλή αμυντική λειτουργία χθες. Δείξαμε πως είμαστε μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και ότι η προετοιμασία μας δεν πήγε χαμένη. Ευχαριστώ πολύ τους φιλάθλους του ΑΟΠ. Καλή ανάρρωση στον Λουκά που δυστυχώς δε σκόραρε".

Μικρά - μικρά

- Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο διαιτητής του αγώνα βλέποντας τον Μάριο Μάντζο να κάνει σπριντ στη μεσαία γραμμή του γηπέδου, φώναξε στον 16χρονο: "Έλα, Καμπάνταη, πιο γρήγορα", προκαλώντας τα γέλια του Μάριου.

- Μετά από μία ασταθή ενέργεια του Διονύση Μάντζου λίγο μετά το 1-0, σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον ενθαρρύνουν την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να τους επιβεβαιώσει πως δεν ήταν αγχωμένος.

- Πολλά ήταν τα παράπονα των ανθρώπων του Παναιγειρατικού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων και με το διαιτητή να τους... χαρίζει αρκετές κίτρινες κάρτες.

- Ο Κώστας Πάτσης έδειξε πως έχει ήδη γίνει οικείος με τους νέους του συμπαίκτες. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια του ματς μιλούσε στους συμπαίκτες του και άλλωτε τους κατήυθυνε κι άλλωτε τους ενθάρρυνε.

- Επιφωνήματα θαυμασμού προκάλεσε η εξαιρετική ενέργεια του Δημήτρη Μάντζου που ξεπέρασε με ασύλληπτο τρόπο σα σταματημένους δύο ποδοσφαιριστές του Μαύρου Αετού στην αριστερή πλευρά.

- O Φίλιππος Κρεκούκιας απόλεσε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Μόλις ο "Krek10" είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ έβγαλε μία τεράστια κραυγή απόγνωσης κι αγανάκτησης που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την άκουσαν.

- "Τσάμπι Αλόνσο!", φώναξε ο Ανδρέας Καραμπάσης στον Μάριο Μάντζο για το απίστευτο γκολ που πέτυχε, καθώς θύμισε στον "Καραμπά" ένα γκολ του Ισπανού Αλόνσο πριν δύο χρόνια σε ματς Λίβερπουλ-Νιούκαστλ. "Τι έβαλες, ρε Messi;", ήταν η φράση που συνόδευσε την αγκαλιά του μπασκετμπολίστα Τάσου Χατζημωράκη στον Μάριο Μάντζο αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.