23 Οκτ 2009

Pre-Game Report: ME ΣΥΝΤΑΓΗ BULLET!

H αναμέτρηση του ποδοσφαιρικού ΑΟΠ για την 1η αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος έχει όλες τις προδιαγραφές για υψηλό ποδοσφαιρικό θέαμα και δυνατές συγκινήσεις. Και αυτό -πέραν της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει κάθε "πρεμιέρα"- έρχεται ως φυσική συνέπεια τόσο της εξαιρετικής αγωνιστικής ετοιμότητας που παρουσίασαν οι "μελανόλευκοι" της Αιγείρας στα πρόσφατα φιλικά, όσο και και του ονόματος του πρώτου αντιπάλου της φετινής λίγκας.



Μυστηριώδη... "αρπακτικά"

Ο Μαύρος Αετός αποτελεί εξ ορισμού μια ομάδα - "αίνιγμα", με δεδομένο ότι τίθεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη του Παναιγειρατικού. Οι "αετοί" είναι θεωρητικά "νεοφώτιστοι" στον Β΄ Όμιλο, στην πραγματικότητα, ωστόσο, μόνο... "περαστικοί" από τον Ρέντη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Το τμήμα scouting του ΑΟΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον coach Π. Παπανικολάου, έσπευσε, λίγες μόλις ώρες μετά την αναγγελία του αγώνα, να "ακτινογραφήσει" τους επικείμενους αντιπάλους των Αχαιών.

Summer Cup Glory

Η έρευνα των ανθρώπων του ΑΟΠ επικεντρώθηκε στο φετινό Summer Cup του Ελαιώνα, εκεί όπου ο Μαύρος Αετός πραγματικά πρωταγωνίστησε! Ο προσεχής αντίπαλος του Παναιγειρατικού μάλιστα έφτασε, ούτε λίγο ούτε πολύ μέχρι την... πηγή του πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πιει νερό! Οι "αετοί" τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος του Σαββάτου, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα για τα play-off. Αποκλείοντας άνευ αγώνος τον "άφαντο" Νείλο (οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Αιγύπτιοι δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν κατέβηκαν σε κανέναν αγώνα), ο Μαύρος Αετός υπερκέρασε και το εμπόδιο του τέταρτου Πλάτωνα με σκορ 4-1, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Στο δραματικό τελευταίο ματς της θερινής σεζόν, οι αντίπαλοι του ΑΟΠ έχασαν τον τίτλο στο... γκραν γκινιόλ των πέναλτι, όπου η πρωταθλήτρια Egypt αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη (4-2, κ.α. 3-3).

Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος

Ως ευνόητον, η πρεμιέρα του Παναιγειρατικού στο φετινό πρωτάθλημα κρύβει πολλές παγίδες και σοβαρούς κινδύνους. Οι "μελανόλευκοι" φυσικά δεν θα πρέπει να φοβηθούν τον αντίπαλο ούτε να διστάσουν στιγμή να επιβάλουν το ρυθμό τους. Σε αυτό το σημείο μάλιστα στάθηκε με έμφαση και ο coach Παπανικολάου στην τελευταία του συνέντευξη. Ο Μαύρος Αετός έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει σε έναν όμιλο - "φωτιά", την ίδια ώρα όμως που ο Παναιγειρατικός δείχνει να έχει φτάσει, σε όλα τα επίπεδα, στο απόγειο της 13χρονης ιστορίας του!
Στις πρεμιέρες δεν παίζουν μπάλα ούτε τα ονόματα, ούτε τα παλμαρέ. Άλλωστε, ποιος μπορούσε πέρυσι τέτοια εποχή να προβλέψει την κατάληξη του τουρνουά πριν αλλά και μετά τον πρώτο αγώνα; Μερικές φορές, η άγνοια του κινδύνου δίνει την απαιτούμενη ώθηση και "λύνει" τα πόδια. Με συνταγή Bullet, λοιπόν...

Αναδημοσίευση από το on-line περιοδικό MyArmada