17 Οκτ 2009

3-1 με άνεση κι εμφάνιση...

Έπειτα από μία πολύ καλή εμφάνιση, ο Παναιγειρατικός επικράτησε με σκορ 3-1 της ομάδας της Intersport στο φιλικό που έριξε την αυλαία της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι "μελανόλευκοι" παρά τις αρκετές απουσίες που σημειώθηκαν (Σαραντουλάκης, Μοτσάκος, Καραμπάσης, Μπούρας, Κατσούρης, Θωμάς, Λαζαρίδης) κατάφεραν να πιάσουν ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης και να πάρουν μια καθαρή νίκη.
Ο Παναιγειρατικός προηγήθηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με σουτ εκτός περιοχής του Πέτρου Παπανικολάου που επέστρεψε στη δράση μετά από σχεδόν δύο μήνες (τελευταία συμμετοχή στο φιλικό με την Αιγείρα '01 στην Αιγείρα), ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα ο Φίλιππος Κρεκούκιας με καλοζυγισμένη κεφαλιά έγραψε το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΟΠ δεν έχασε το ρυθμό του δημιουργώντας κλασσικές ευκαιρίες όπως εκείνη του Χάρη Πλούμη στις αρχές. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μάριος Μάντζος με άψογο πλασέ με το αριστερό (!) από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 3-0. Ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Τσιμπούρης λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της... προετοιμασίας καθώς με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ λίγο μετά το κέντρο και προς την αριστερή πλευρά ανάγκασε τον αντίπαλο πορτιέρο να αλλοιώσει την πορεία της μπάλας και να στείλει τη "στρογγυλή θεά" στη συμβολή των δοκών την ώρα που εκείνη κατευθυνόταν στο "Γ" της εστίας της Intersport. Δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα οι αντίπαλοι μείωσαν με συρτό σουτ σε 3-1.
Πολύ σταθερός ο Διονύσης Μάντζος που ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια του ΑΟΠ, δεν υστέρησε σε καμία φάση μπλοκάροντας την μπάλα στα περισσότερα σουτ των αντιπάλων ενώ δε φέρει ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε. Υπέροχη εμφάνιση από τον Κώστα Πάτση που απέδειξε ότι αξίζει να αγωνίζεται στην ομάδα ενώ Ντοάς και Λάμπρου ήταν ο καθένας ο εαυτός του. Τον παλιό καλό Παπανικολάου είχαν την ευκαιρία να δουν χθες οι άνθρωποι της ομάδας με πολύ καλές μεταβιβάσεις και το γκολ που πέτυχε. Δημήτρης και Μάριος Μάντζος έκαναν αθόρυβη δουλειά στα άκρα με τον δεύτερο να χρίζεται σκόρερ. Πολύ καλός ήταν και ο Δημήτρης Τσιμπούρης που σέρβιρε το τρίτο γκολ στον Μάριο ενώ ο Φίλιππος Κρεκούκιας παρόλο που αγωνίστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο κατάφερε να ικανοποιήσει και να σκοράρει. Οι αποδόσεις των Χάρη Πλούμη και ο Φαίδωνα Πατερομιχελάκη αποτέλεσαν τις ευχάριστες εκπλήξεις της χθεσινής βραδιάς με τον πρώτο να κάνει πολύ όμορφες ενέργειες κατά διαστήματα και με τον δεύτερο να δημιουργεί σωρό από ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον coach Παπανικολάου ενώ παρολίγο να χριστεί και σκορερ.
Τα γκολ των Παπανικολάου, Κρεκούκια και Μ. Μάντζου ήταν τα τελευταία της σειράς των φιλικών αναμετρήσεων του Παναιγειρατικού καθώς πλέον οι παίκτες της ομάδας θα ξεκουραστούν ώστε να είναι πλήρως έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο.