4 Απρ 2009

Αυτοκτονία στο φαληρικό δέλτα...

Το σκηνικό του «θρίλερ» έτοιμο. Με τις απουσίες να πιάνουν «κόκκινο» λίγο πριν την έναρξη του δράματος και με τον ορισμό της διεξαγωγής του στο «καταραμένο» θέατρο μαχών του «Γηπέδου 3», το μόνο που έλειπε ήταν ο πρωταγωνιστής, ο «ιδανικός αυτόχειρας» της βραδιάς. Κι εκείνος δεν άργησε. Φόρεσε την επιβλητική μαύρη του φανέλα με τα χρυσά γράμματα, μπήκε στο γήπεδο και έπαιξε το ρόλο του αρκούντως εντυπωσιακά. Η ήττα του ΑΟΠ με 3-2 απόψε το βράδυ από τη θεωρητικά κατώτερη Μικτή ΣΕΦ παίρνει από τα χέρια των Αχαιών το «χρυσό» προβάδισμα για την τετράδα και τους ρίχνει στο «καναβάτσο» δύο μόλις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Δεν θέλησαν και δεν μπόρεσαν οι «μελανόλευκοι», δεν βοήθησε και η τύχη, και το δράμα ολοκληρώθηκε με την πλέον οδυνηρή κατάληξη για τους Αιγειράτες.

Επεισοδιακή σέντρα
Με τον Ανδρέα Καραμπάση να είναι μόνο ο τελευταίος από έναν μακρύ κατάλογο απόντων παικτών, ο Παναιγειρατικός κατέβαινε στο Ρέντη με μοναδικό κατά νου αποτέλεσμα τη νίκη. Ένα δίποντο, που, όπως όλα έδειχναν, θα διατηρούσε τον «πρώτο λόγο» του ΑΟΠ στη μάχη για την τέταρτη (ή και τρίτη μέχρι σήμερα...) θέση του Β΄ Ομίλου. Με τον coach Πέτρο Παπανικολάου να φορά τα αθλητικά του (!), λύση ανάγκης στον πάγκο (αρχικά), και τον Τσιμπούρη οριστικά knock out, οι «μελανόλευκοι» βρέθηκαν πριν τη σέντρα αντιμέτωποι με το πρώτο πρόβλημα: να καταλήξουν στο ιδανικό «υπηρεσιακό» σχήμα.
Και τα «όργανα» άρχισαν νωρίς... Οι λεπτεπίλεπτοι αντίπαλοι «ανίχνευσαν» απαγορευμένες τάπες στα παπούτσια των βασικών εκείνη την ώρα Μπούρα και Λάμπρου, υποβάλλοντας σχετική ένσταση στον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο τελευταίος αναγκάστηκε -βάσει του αναχρονιστικού ισχύοντος κανονισμού- να αποβάλει τους δύο παίκτες προς αναζήτηση... παπουτσιών (!), με αποτέλεσμα το πρώτο σφύριγμα στον αγώνα να βρει εντός γηπέδου τον Πλούμη και τον ανέτοιμο ακόμη Παπανικολάου. Μετά το κωμικοτραγικό ξεκίνημα, το παιχνίδι πήρε μια άχρωμη και νευρική όψη, με τις δύο ομάδες να ανεβοκατεβάζουν τη μπάλα χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΑΟΠ, με νέα διάταξη στο παιχνίδι του (και δύο επιθετικούς - Κρεκούκια, Λαζαρίδη) δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, χωρίς όμως και να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στα μετόπισθεν. Κι όμως, για πολλοστή φορά στη φετινή σεζόν, ο Παναιγειρατικός ήταν εκείνος που πρώτος είδε τη μπάλα να καταλήγει στην εστία του. Σε ανύποπτη εκτέλεση πλαγίου άουτ, η εσφαλμένη έξοδος του Διονύση Μάντζου, αρκετά μέτρα έξω από το τέρμα του, που είχε ως συνέπεια την πρόκληση σύγχυσης με τον Γιώργο Ντοά, έδωσε το «ελεύθερο» στον αντίπαλο επιθετικό να «γράψει» το 0-1. Το «καταραμένο» διάστημα του 10-15΄, όπως και στον αγώνα με το Νείλο, σημάδεψε με το χειρότερο τρόπο την αναμέτρηση.

"Γλυκόπικρη" συνέχεια
Με το σκορ εις βάρος τους από πολύ νωρίς, οι Αχαιοί πίεσαν για την ισοφάριση. Το ηθικό της ομάδας με τα μαύρα παρέμενε (ακόμη) σε υψηλά επίπεδα και η καλή είδηση δεν άργησε να έρθει: η όμορφη συνεργασία που ξεκίνησε από πολύ πίσω και η έξοχη προσπάθεια του Λαζαρίδη στη συνέχεια, «έστρωσαν» τη μπάλα στον Κρεκούκια που, αφύλακτος από πλεονεκτική θέση, «κάρφωσε» τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για να φέρει τις δύο ομάδες στο μηδέν ξανά. Το ξέσπασμα χαράς των «μελανόλευκων» έδειχνε πως είχαν βρει και πάλι τα «πατήματά» τους στο γήπεδο, μετά την πρόωρη «ψυχρολουσία». Το 1-1 ήταν αρκετά καλό για σκορ ημιχρόνου, όμως οι άνθρωποι του ΑΟΠ λογάριαζαν χωρίς... τον ξενοδόχο. Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα και για μία ακόμη φορά σε κυριολεκτικά ανύποπτη φάση, ανούσιες ενέργειες και παραλείψεις θα κάνουν τη ζημιά. Το ανόητο «χέρι» του Πλούμη θα του στοιχίσει την κίτρινη κάρτα αλλά και την έξοδό του από το ματς (τον αντικατέστησε ο Λάμπρου, με παπούτσια του μπάσκετ!!!) και θα στήσει τη μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Διονύση Μάντζου. Η έξυπνη εκτέλεση με πάσα θα συλλάβει «κοιμώμενη» την άνευρη σήμερα «μελανόλευκη» άμυνα, με τον επιθετικό της ΣΕΦ, εντελώς ελέυθερο στα δεξιά του τέρματος του ΑΟΠ, να μη δυσκολεύεται καθόλου να σκοράρει εκ νέου. 1-2 και ο εφιάλτης επιστρέφει, αυτή τη φορά για να μείνει...

Η καταστροφή ολοκληρωνεται
Η νέα σέντρα «εγκαινιάζει» ακόμη μεγαλύτερη νευρικότητα και απουσία καθαρού μυαλού για τους παίκτες του ΑΟΠ. Ελλείψει εναλλακτικών λύσεων, οι οκτώ που τελείωσαν το α΄ ημίχρονο, ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς «ανάσες». Η προβληματική ανάπτυξη του παιχνιδιού των Αιγειρατών δεν διορθώθηκε, παρά τις «αλχημείες» του, αγωνιζόμενου ως αμυντικό χαφ, coach Παπανικολάου και τις φιλότιμες προσπάθειές του να τακτοποιήσει το άναρχο σύνολό του. Η τακτική γρήγορα πήγε «περίπατο» με τους Φαληριώτες να αμύνονται μαζικά (οκτώ παίκτες πίσω από τη γραμμή του κέντρου) και τον Παναιγειρατικό να προσπαθεί με κάθε τρόπο, ορθόδοξο και μη, να πετύχει την ανατροπή. Μοιραία, η ούτως ή άλλως προβληματική απόψε «μελανόλευκη» άμυνα άφησε αρκετούς κενούς χώρους, αναχαιτίζοντας με δυσκολία τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις των «γαλάζιων». Μια τέτοια αντεπίθεση ήταν όμως που επέφερε και το καταδικαστικό «χτύπημα» στο ετοιμοθάνατο σκαρί της «Αρμάδας». Η γρήγορη κίνηση από τα αριστερά δεν ανακόπηκε εγκαίρως από τον δυσκίνητο απόψε (λόγω υπόδησης...) Λάμπρου, με συνέπεια ο αλλοδαπός εξτρέμ της ΣΕΦ (τον οποίο οι αντίπαλοι «ψάρεψαν», μέσω γραμματείας, για να αναπληρώσουν τραυματισμένο παίκτη τους...) μπόρεσε να κάνει το σπριντ και να σουτάρει ανενόχλητος από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ντοά και στάλθηκε «συστημένη» στη γωνία του τέρματος του ΑΟΠ, ξεγελώντας και τον έμπειρο «πορτιέρο» Μάντζο. Το... «μπιλιάρδο», που θύμισε πολύ το αυτογκόλ του Κρεκούκια στο ματς με το Νείλο, οδήγησε το σκορ στο βαρύ 1-3, «διαμελίζοντας» την ήδη διάτρητη ψυχολογία των παικτών του Παναιγειρατικού. Χωρίς πάθος και δίχως κουράγιο, οι Αιγειράτες συνέχισαν τη σπασμωδική τους προσπάθεια να επιστρέψουν στο ματς, όμως ήταν ήδη αργά. Το όμορφο γκολ του Γιώργου Ντοά στην εκπνοή του αγώνα, με δυνατό σουτ στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας, «εξορθολόγισε» το σκορ σε 2-3, δίνοντας όμως μόνο «παρηγοριά στον άρρωστο» ΑΟΠ.

"Αύτανδρη" στον πάτο η Αρμάδα
Με αισθητή την απουσία του «άξονα» Τσιμπούρη, χωρίς πάθος, χωρίς κλασικές ευκαιρίες και με πολύ μέτρια ως κακή ανάπτυξη από το χώρο του κέντρου, ασύνδετος και άνευρος, ο Παναιγειρατικός πραγματοποίησε σήμερα μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα του Ελαιώνα. Από το «ναυάγιο» του Παναιγειρατικού δεν διασώθηκε κανείς, πλην ίσως των μοναδικών παθιασμένων παικτών του, Δημήτρη Μάντζου και Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Ο «αρχηγός» είχε δυο καλές στιγμές για γκολ και εμφανίστηκε βελτιωμένος ως αμυντικό χαφ, ενώ ο αριστερός μπακ έδωσε πολλές μάχες, τις περισσότερες φορές με σκληρότητα που βέβαια του κόστισε και μία κάρτα (ωστόσο το δεύτερο γκολ των "γαλάζιων" χρεώνεται σε δικό του λάθος μαρκάρισμα). Φυσικά ικανοποιητικό κρίνεται το έργο του Παπανικολάου, που παρ’ ό,τι ανέτοιμος έβγαλε όλο το ματς, με θετικό πρόσημο στην ατομική του προσφορά, πάσχισε να αντιστρέψει το κλίμα, δοκιμάζοντας «τρικ» και σχήματα που όμως δεν αφομοιώθηκαν επιτυχώς από τους συμπαίκτες του. Κουρασμένος ο Κρεκούκιας, που έχει καταπονήσει υπερβολικά τον εαυτό του τον τελευταίο καιρό, και μάλιστα μετά τον τραυματισμό στη μέση. Εκτέθηκε επενειλημμένα ο Γιώργος Ντοάς από τον υψηλόσωμο προσωπικό του αντίπαλο, ακέραια φέρει την ευθύνη για το πρώτο τέρμα της ΣΕΦ ο Διονύσης Μάντζος. Επηρεασμένος παρουσιάστηκε ο Γιάννης Λάμπρου από την περιπέτεια με τα παπούτσια, με ιδιαίτερη δυσκολία στο κοντρόλ και το σπριντ, την ίδια ώρα που ο Πλούμης δεν απέφυγε για μία ακόμη φορά τα άσκοπα λάθη σε ενέργειες και τοποθετήσεις και ο Λαζαρίδης, καίτοι δημιουργός του πρώτου τέρματος, δεν απέβαλε τη «δυσκοιλιότητά» του στο τελείωμα των φάσεων.

"Τελικός" με Bullet
Με την ήττα από τη Μικτή ΣΕΦ, ο «στόχος» της τριάδας αποδείχθηκε, και μαθηματικά πλέον, «όνειρο θερινής νυκτός» για τον Παναιγειρατικό. Η αναμενόμενη νίκη του Πανφραπεδαϊκού επί των αδύναμων Μπέμπηδων απομάκρυνε ακόμη περισσότερο τους «κόκκινους», εδραιώνοντάς τους στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, οι άσχημες ειδήσεις έρχονταν από το θρίαμβο της Bullet επί της διαλυμένης «Armada FC», αποτέλεσμα που επαναφέρει μετά από καιρό τους «νερατζούρι» στην τέταρτη θέση, δύο βαθμούς μπροστά από τον ΑΟΠ, έστω και με ένα ματς περισσότερο! Εύκολα πλέον αντιλαμβάνεται κανείς πως η νίκη είναι μονόδρομος για τον Παναιγειρατικό το ερχόμενο Σάββατο με τη Rosenbeer, σε ένα ματς-«πρόβα» για την αναμέτρηση - «τελικό» της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής. Εφόσον οι «μελανόλευκοι» καταβάλουν τις αδιάφορες «μπίρες» -που έχουν ήδη αποκλειστεί-, τότε η αναμέτρηση με τη Bullet την τελευταία ημέρα του Ομίλου δίνει στο νικητή ως «τρόπαιο» την τέταρτη θέση της κατάταξης και φυσικά το πολύτιμο αβαντάζ νίκης στον α΄ γύρο των play-off...

Για την ιστορία, την κρίσιμη αποψινή μάχη με τη Μικτή ΣΕΦ έχασαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Χάρης Πλούμης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Πέτρος Παπανικολάου, Δημήτρης Μάντζος, Φίλιππος Κρεκούκιας, Λουκάς Λαζαρίδης, Γιάννης Λάμπρου, ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς να χρησιμοποηθεί (για το γνωστό θέμα με τις τάπες) ο Άρης Μπούρας.
Τα τέρματα για τον ΑΟΠ πέτυχαν οι Κρεκούκιας και Ντοάς, ενώ την κίτρινη κάρτα του ρέφερι αντίκρισαν οι Πλούμης (για χέρι) και Σαραντουλάκης (για επικίνδυνο παίξιμο με προβολή).

Το ματς παρακολούθησαν από τον πάγκο, ο τραυματίας Δημήτρης Τσιμπούρης με την κοπέλα του Νέλλη, η πρόεδρος του ΑΟΠ Τζωρτζίνα Μπουρίκα, η γραμματέας Άννα Παναγιωτίδου και ο πιστός φίλος της ομάδας Μανώλης Παπαντωνάκης, ενώ το "παρών" στο Ρέντη έδωσαν και οι κ.κ. Ηλίας Μπουρίκας, Σωτήρης Μάντζος και Διονύσης Νικολόπουλος.