19 Ιουλ 2008

Συνέντευξη Χάρη Πλούμη και Μάριου Μάντζου


Αποκλεστική συνέντευξη παραχώρησαν δύο από τους αστέρες του Παναιγειρατικού, ο Χάρης Πλούμης και ο Μάριος Μάντζος, στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού "Egira Enquire" τοποθετώντας τις απόψεις τους για τον Παναί του φετινού καλοκαιριού.

Αναλυτικά, ένα μέρος από τη συνέντευξη των παικτών μας:

● Καλησπέρα παιδιά. Το τέλος του Ιουλίου όσο περνούν οι μέρες πλησιάζει ακόμη περισσότερο και μαζί του θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα Αιγείρας. Ποια συναισθήματα σας προκαλεί το γεγονός ότι ξαναμπαίνετε στα γήπεδα της Αιγείρας; Έχετε άγχος;

Χάρης Πλούμης: "Δεν υπάρχει κανένα άγχος πραγματικά, όταν ξέρεις οτι είσαι ο καλύτερος. Ίσως ακούγομαι υπερβολικός , αλλά όμως ανησυχώ μόνο για τον κακό μας εαυτό. Κανείς αντίπαλος δεν με φοβίζει πλέον"

Μάριος Μάντζος: "Ναι είναι αλήθεια ότι ο καιρός πλησιάζει. Σίγουρα αισθανόμαστε χαρούμενοι που θα ξαναπαίξουμε στην Αιγείρα. Έχουμε κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων και ασχολούμαστε μόνο με το πως θα πάρουμε και πάλι τον τίτλο. Άγχος δεν υπάρχει. Ξέρουμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και ότι από μας εξαρτάται η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος".

● Ήδη έχουν γίνει γνωστές κάποιες απουσίες οι οποίες δυστυχώς για τον ΑΟΠ είναι σημαντικές. Οι Γερμανοί θα είναι στην Αιγείρα μέχρι τις 27 Ιουλίου ενώ ο Θανάσης Θωμάς θα είναι διαθέσιμος μετά τις 10 Αυγούστου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Επίσης, ο Φίλιππος Κρεκούκιας θα είναι απών καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού; Δυσκολεύει το έργο του ΑΟΠ με αυτές τις απουσίες;

Χάρης Πλούμης: "Θα δώσω την ίδια ακριβώς απάντηση. Το ότι είμαστε οι καλύτεροι σημαίνει ότι έχουμε τους καλύτερους παίκτες σε όλες τις θέσεις, καθώς και τους καλύτερους αναπληρωματικούς αυτών. Άρα δεν βλέπω γιατί την απουσία του Ντάνιελ να μην μπορεί να την αναπληρώσει ο Ανδρέας η του Αλέκου ο Μάριος κτλ".

Μάριος Μάντζος: "Οι τέσσερις αυτοί ποδοσφαιριστές όντως είναι σοβαρές και ισχυρές μονάδες της ομάδας του Παναιγειρατικού. Η απουσία τους είναι σημαντική αλλά πιστεύω ότι με τους παίκτες που διαθέτουμε θα καταφέρουμε να μην κάνουμε ούτε στο ελάχιστο αισθητή την απουσία τους. Με την παρουσία του Πέτρου Παπανικολάου και του Δημήτρη Μάντζου από την αρχή της σεζόν θεωρώ ότι το κέντρο μας είναι μια χαρά. Από την άλλη, η θέση του Ντάνιελ έχει βρει τον καινούργιο της κάτοχο καθώς ο Ανδρέας Καραμπάσης είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης με πολύ μέλλον αλλά και παρόν. Στην επίθεση θα έχουμε δύσκολο έργο καθώς η παρουσία του Αλέκου σε κάθε ματς σήμανε και τεσσερα-πεντε σίγουρα γκολ για μας αλλά και πολλές ασίστ. Θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις και υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να καλύψω το κενό του Αλέκου επάξια καθώς και του ιστορικού μας επιθετικού, Φίλιππου".

● Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία το χειμώνα. Πιστεύετε ότι θα είναι εξίσου καλή και τον Αύγουστο;

Χάρης Πλούμης: "Η ομάδα τον χειμώνα έδειξε δύο πρόσωπα. Σε κάποια ματς μπήκε δυνατά με τον γνωστό της τσαμπουκά και καθάρισε από την αρχή ενώ σε κάποια άλλα βρέθηκε εγκλωβισμένη από την τακτική των αντιπάλων έμεινε πίσω στο σκορ και βρέθηκε στο τέλος με τα γνωστά ξεσπάσματά της να μπαίνει ξανά στο ματς. Αυτό όμως δεν θα είναι πάντα εφικτό και έτσι χρειάζεται προσοχή απο την αρχή. Γενικά πάντως είναι στην φύση αυτής της ομάδας ακόμα και αν έχει καλύτερους παίκτες να αμύνεται και να σκοράρει με αντεπιθέσεις και εν τέλει να κρατάει πίσω μέχρι την λήξη. Σε κλειστές άμυνες έχουμε πρόβλημα, βρισκόμαστε ξαφνικά από λάθη δικά μας πίσω και μετά τρέχουμε. Άρα πιστέυω θέλει υπομονή σε όλα τα ματς. Αν κρατάμε έστω το μηδέν πίσω ακόμα και στην χειρότερη βραδιά μας ξέρουμε πως στο τέλος σχεδόν μαγικά (γελάει) θα κλέψουμε την νίκη".

Μάριος Μάντζος: "Δείξαμε καλό πρόσωπο στα ματς που παίξαμε το χειμώνα και την άνοιξη αλλά πιστεύω πως υπάρχουν πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να παίζουμε με την μπάλα κάτω και να βελτιώσουμε την κυκλοφορία μας. Να σταματήσουμε τις μακρινές μπαλιές γιατί περνούν ενεκμετάλλευτες και χάνουμε επιθέσεις χωρίς λόγο. Αδικαιολόγητο να χάνουμε έτσι τους αγώνες. Στην Αιγείρα τα πράγματα θα είναι σκούρα αν δεν αλλάξουμε στυλ παιχνιδιού και ανπάπτυξης. Αν μου πείτε ότι θα παίζουμε έτσι είμαι απαισιόδοξος, αν μάθω όμως ότι θα παίζουμε ήρεμα και με την μπάλα κάτω τότε είμαι 100% σίγουρος ότι θα νικήσουμε σε όλα τα ματς".

● Η ομάδα του Αίαντα έδειξε ενδυναμωμένη στο Σουπερ Καπ. Πιστεύετε ότι είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τον Παναιγειρατικό στο φετινό πρωτάθλημα;

Χάρης Πλούμης: "Ναί είναι φανερό πως μας ξάφνιασε. Θεωρώ όμως καλό το ότι έγινε γιατί έτσι μας ανάγκασε να δουλέψουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι καθώς όλοι θέλουμε μια ρεβάνς. Από την άλλη είναι καλό να υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και να δίνουμε ωραία ματς που να τα ευχαριστιόμαστε".

Μάριος Μάντζος: "Είναι θετικό να έχουμε ανταγωνιστικούς αντιπάλους γιατί η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Αν παίρνουμε τίτλους νικώντας δυνατές ομάδες τότε είναι μεγάλη μαγκιά για τον Παναιγειρατικό αυτό. Και δεν είναι μόνο ο Αίας ο βελτιωμένος. Υπάρχουν τόσες ομάδες όπως η Αιγείρα 2001 και τα Χρυσάμπελα που έχουν βελτιωθεί κατά πολύ στην ποιότητα και στην αγωνιστική απόδοση. Συμφωνώ με τον Χάρη ότι τα παιχνίδια με πιο δυνατούς αντιπάλους θα τα ευχαριστιόμαστε περισσότερο".

● Χάρη, ένα σχόλιο για τον Μάριο;
Χάρης Πλούμης: "Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα και καλή τεχνική. Πιστεύω και ελπίζω να βελτιωθεί και άλλο. Μάλλον είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα γίνει. Η ομάδα τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μετά και από την διαφαινόμενη απουσία του Αλέκου".
● Μάριε, ένα σχόλιο για τον Χάρη;
Μάριος Μάντζος: "Νομίζω ότι είμαι πολύ μικρός σε σημασία για να μιλήσω για τον Χάρη. Επί χρόνια η παναιγειρατική μας μπουλντόζα. Κάνει τεράστια δουλειά στον ανασταλτικό τομέα ενώ φροντίζει να βοηθάει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού καθώς κατεβάζει χαμηλά την μπάλα και πασάρει ψύχραιμα. Πολύ δυνατό παιδί που πιστεύω είναι από τα πιο σημαντικά στελέχη του ΑΟΠ και μέσα αλλά και έξω από τον αγωνιστικό χώρο".