29 Απρ 2009

Γκολ ούτε με... αίτηση

Η ατυχία του Παναιγειρατικού το Σάββατο αρκούσε για να στείλει την ομάδα μας στα play-off με μειονέκτημα μίας ήττας. Η "Μαύρη Αρμάδα" έχασε το πολυαναμενόμενο ντέρμπυ της 25ης Απριλίου από την... μεταμορφωμένη, σε σχέση με τη σύνθεσή της την 1η αγωνιστική, Bullet NL. Το τελικό 0-1 αδικεί τον Παναιγειρατικό, οι παίκτες του οποίου απώλεσαν αμέτρητες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση που θα τους έδινε την προνομιούχο τέταρτη θέση.



Η αρχική σύνθεση

Ο Πέτρος Παπανικολάου διατήρησε εκ νέου τη δική του, γνωστή συνταγή τοποθετώντας και πάλι τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο με 3-3-1 με αρκετές εκπλήξεις όπως η χρησιμοποίηση του Φίλιππου Κρεκούκια ως δεξί εξτρέμ, του Ζαχαρία Σαραντουλάκη ως αριστερό χαφ και του Άρη Μπούρα σε ρόλο αριστερού μπακ. Στο κέντρο επανήλθε ο Δημήτρης Τσιμπούρης έπειτα από απουσία πολλών εβδομάδων. Τη βασική 8αδα συμπλήρωναν οι Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λάμπρου και Λουκάς Λαζαρίδης.

Νωθρό ξεκίνημα και 0-1

Το σφύριγμα της έναρξης της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε χωρίς καθυστέρηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού να μην μπαίνουν εξ αρχής στο κλίμα του αγώνα. Οι "μελανόλευκοι" έκαναν αρκετά μεγάλο αριθμό σφαλμάτων και λανθασμένων μεταβιβάσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή των "νερατζούρι". Η Bullet περνούσε με ευκολία την μπάλα μπροστά από τη μεσαία γραμμή αλλά απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ, ένα εκ των οποίων έστειλε την μπάλα να προσκρούσει στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού της εστίας του Διονύση Μάντζου. Τα προβλήματα για τον Παναιγειρατικό ξεκίνησαν λίγο μετά τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών όταν οι αντίπαλοι και ο διαιτητής του αγώνα στο γήπεδο 2 του Ρέντη ανακάλυψαν πως ο Άρης Μπούρας έκανε χρήση παπουτσιών με τάπες και ο αμυντικός του συλλόγου μας αποχώρησε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει παπούτσια. Ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης κλήθηκε να καλύψει το κενό του και ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος πήρε τη θέση του "Ζαχ" στα χαφ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ήρθε η φάση που έκρινε την τέταρτη θέση του β' ομίλου. Έπειτα από μακρινή μπαλιά από την άμυνα της Bullet, ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης δεν υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα να την υποδεχτεί ο στράικερ της αντίπαλης ομάδας και απο πολύ πλάγια θέση, κοντά στην γραμμή του πλαγίου άουτ, με κεραυνό να στείλει την "στρογγυλή θεά" να σκάσει μπροστά από τον Διονύση Μάντζο και να τον ξεγελάσει. Το 0-1 ήταν γεγονός. Ο Παναιγειρατικός προσπάθησε να αντιδράσει όμως στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου, μόνο οι στημένες φάσεις αποτέλεσαν πηγή κινδύνων για την άμυνα της Bullet.

Απίστευτη ατυχία

Ο Πέτρος Παπανικολάου προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει την εις βάρος της ομάδας του κατάσταση. Ρίχνει στη μάχη τον Θανάση Θωμά σε ρόλο δεξιού χαφ ενώ αφήνει μοναδικό προωθημένο τον Φίλιππο Κρεκούκια. Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλαξε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών που έκανε τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού να... "χτυπούν το κεφάλι τους". Δημήτρης Τσιμπούρης και Θανάσης Θωμάς προσπαθούσαν να απειλήσουν με κάθε τρόπο από μακρινή απόσταση δίχως επιτυχία αφού η άμυνα της Bullet μπλόκαρε όλες τους σχεδόν τις προσπάθειες ενώ κι ένα σουτ του Γιώργου Ντοά κόντραρε σε παίκτες των "νερατζούρι" και αποκρούστηκε με τα πόδια από τον πολύ τυχερό τους τερματοφύλακα. Οι τρεις φάσεις ωστόσο που έκαναν τους πάντες να... μην πιστεύουν στα μάτια τους ήταν οι ακόλουθες. Αρχικά, το τετ-α-τετ του Φίλιππου Κρεκούκια σε μια φάση που ο αντίπαλος πορτιέρο έπεσε έξυπνα στα πόδια του επιθετικού του Παναιγειρατικού. Στη συνέχεια, μία σπάνια φάση με τον Φίλιππο Κρεκούκια να σεντράρει χαμηλά αλλά τον επερχόμενο Γιάννη Λάμπρου να μην πετυχαίνει σωστά την κεφαλιά - ψαράκι που επιχείρησε ενώ τέλος, το πλασέ του Κρεκούκια σε σχεδόν κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος με τον ΑΟΠ να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση. Οι μπαλιές των Τσιμπούρη και Παπανικολάου, που μπήκε αντί του Θωμά στα δεξιά δεν περνούσαν με τίποτα. Στα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα χρησιμοποιήθηκε και ο Μάριος Μάντζος κι αν ήταν λίγο πιο τυχερός ίσως να σκόραρε στην τελευταία φάση του ντέρμπυ. Το παιχνίδι έληξε 0-1 και η απογοήτευση "ζωγραφίστηκε" στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ.

Για την Ιστορία, στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Γιώργος Ντοάς, Άρης Μπούρας, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Τσιμπούρης, Λουκάς Λαζαρίδης, Δημήτρης Μάντζος, Θανάσης Θωμάς, Πέτρος Παπανικολάου και Μάριος Μάντζος. Στον πάγκο χωρίς να λάβουν χρόνο συμμετοχής έμειναν ο Χάρης Πλούμης και ο Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Τις προσπάθειες του Παναιγειρατικού στο ντέρμπυ παρακολούθησαν από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα, η γραμματέας Άννα Παναγιωτίδου, οι πιστοί φίλοι της ομάδας Μανώλης Παπαντωνάκης, Βανέσα Μπουρίκα, Βάσια Κατσούρη, Γιάννης Παπαϊωάννου και Γιώργος Μπούρος, τα μέλη της Θύρας 10 Βορείων Προαστίων Πάνος Νικολακόπουλος και Κώστας Γιαννούλας και ο αδελφός του Δημήτρη Τσιμπούρη, Βαγγέλης.