9 Απρ 2009

Παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης. - Από την Αιγείρα στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης

Συνήθως οι βαθύτερες ανθρώπινες αξίες κρύβονται σε λιγοστές, απλές λέξεις: "ελευθερία", "ειρήνη" είναι μερικές μόνο από αυτές. Παγκόσμια νοήματα, υπερατομικά, ταξιδεύουν σε κάθε ήπειρο και ενώνουν τους λαούς. Χρέος όλων μας, να τα αναπαράγουμε και να τα προωθούμε σε κάθε γωνιά ενός κόσμου πολλές φορές απάνθρωπου και άδικου.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οι άνθρωποι της "μελανόλευκης" οικογένειας στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας στην Παλαιστίνη που δοκιμάζονται από μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Εδώ και μερικές ημέρες, η παράνομη ισραηλινο-παλαιστινιακή συνοριακή γραμμή, γνωστή και ως "Τείχος της Ντροπής" στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, φέρει τη δική μας "ειρηνική" σφραγίδα. Με τη συμβολική πρωτοβουλία μας να "γράψουμε" το δικό μας σύντομο κείμενο στην ανατολική πλευρά του τείχους, εξαπολύουμε τη δική μας "επίθεση" φιλίας και συναδέλφωσης προς όλους τους λαούς της γης, πέρα από εθνικές, φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις.
Στις παρακάτω δύο φωτογραφίες απεικονίζεται σε υψηλή ανάλυση το μήνυμα ειρήνης του Παναιγειρατικού προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.


Πληροφορίες για το τείχος στη Ραμάλα και τις δραματικές συνέπειές του στις τοπικές κοινωνίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους: