14 Απρ 2009

Πάσχα με ικανοποίηση και χαμόγελα

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναιγειρατικού μετά την επικράτηση με 3-0 κόντρα στη Rosenbeer, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι "μελανόλευκοι" έπαιξαν πολύ καλό και κατά διαστήματα θεαματικό ποδόσφαιρο έπειτα από πολύ καιρό και πήραν την πρώτη τους νίκη (στο γήπεδο) μετά από σχεδόν ένα μήνα. Χαμόγελα για την απόδοση των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα του Θανάση Θωμά και του Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Διακοπή για το πρωτάθλημα λόγω Πάσχα. Προπονήσεις προβλέπονται μέσα στις Γιορτές ενόψει Bullet.


Απουσία... καμιά


Οι απουσίες πολλών βασικών παικτών ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Παναιγειρατικού να δείξει από τι είναι φτιαγμένη. Αυτό τόνιζε ο Πέτρος Παπανικολάου λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα όταν και πληροφορήθηκε πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ανδρέα Καραμπάση και το Δημήτρη Μοτσάκο. Τα κενά όμως όλων των βασικών ποδοσφαιριστών που έλειπαν από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση καλύφθηκαν με απόλυτη επιτυχία από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Αρμάδας". Πρώτος και καλύτερος ο Λουκάς Λαζαρίδης που σκόραρε στο ρόλο του αντί-Κρεκούκια ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος στο ρόλο του αμυντικού χαφ κάνοντας όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα να μην αντιληφθούν την απουσία του Δημήτρη Τσιμπούρη. Με απόλυτη επιτυχία κάλυψε και ο Μάριος Μάντζος το κενό του Ανδρέα Καραμπάση στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας.

Thanasis' Show

Η κορυφαία μορφή του σαββατιάτικου αγώνα κόντρα στη Rosenbeer ήταν ο Θανάσης Θωμάς. Ο 21χρονος μέσος του Παναιγειρατικού αντικατέστησε το Φαίδωνα Πατερομιχελάκη στο 11ο λεπτό και μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατάφερε να αλλάξει πλήρως την εικόνα του αγώνα καθώς με δύο εξαιρετικές ασίστ έδωσε την ευκαιρία σε Λουκά Λαζαρίδη και Ζαχαρία Σαραντουλάκη να πετύχουν γκολ και να κάνουν από το πρώτο μέρος το σκορ 2-0 υπέρ του Παναιγειρατικού. Το έργο του "Θανασάκη" δεν περιορίστηκε μόνο στις συγκεκριμένες φάσεις, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά καθώς και αρωγός στη σωστή οργάνωση των επιθέσεων του ΑΟΠ με την μπάλα κάτω.

Ο παλιός καλός Ντοάς

Η επιστροφή στα γνώριμα επίπεδα απόδοσης για τον Γιώργο Ντοά σκόρπισε πολλά χαμόγελα τόσο στον Πέτρο Παπανικολάου όσο και σε όλους τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού. Η επίδοση του κεντρικού αμυντικού του συλλόγου είχε δεχθεί αρκετά σχόλια αμφισβήτησης τον τελευταίο καιρό μετά τη διαδοχή κακών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων της ομάδας. Ο "Ντο" όμως φρόντισε να "κλείσει στόματα" στο ματς κόντρα στη Rosenbeer όπου κέρδισε όλες τις μονομαχίες κοντά στην εστία του ΑΟΠ ενώ καθοδηγούσε συνεχώς με φωνές την ομάδα όταν αμυνόταν, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια ο Διονύσης Μάντζος να περάσει ένα ιδιαίτερα ξεκούραστο απόγευμα.

"Πετάει" από χαρά ο Ζαχαρίας

Με την πιο γλυκιά γεύση των δύο προσωπικών τερμάτων αποχώρησε ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης από το γήπεδο 4 του Ελαιώνα. Ο αριστερός αμυντικός της ομάδας μας έπλεε σε πελάγη ευτυχίας το Σάββατο αφού ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ενώ δεν έπαυε να ευχαριστεί τον Πέτρο Παπανικολάου που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ως εξτρέμ και να σκοράρει. "Χρειαζόμουν πολύ το γκολ", δήλωσε χαρακτηριστικά στους συμπαίκτες του ο "Ζάχα".

Εκδηλώσεις λατρείας προς Πλούμη

Ο Χάρης Πλούμης αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας των φίλων του Παναιγειρατικού. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αποθέωση που γνωρίζει όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι του Σαββάτου με το όλο το γήπεδο 4 να ξεσηκώνεται μόλις ο Χάρης έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του ενώ κάποιες θεαματικές ενέργειές του απέσπασαν επιδοκιμασίες και χειροκροτήματα από το "μελανόλευκο" λαό.

Το σώμα στην Άνδρο, το μυαλό στου Ρέντη

Σε διαρκή επικοινωνία με την πρόεδρο του Παναιγειρατικού Τζωρτζίνα Μπουρίκα βρισκόταν ο Φίλιππος Κρεκούκιας την ώρα της διεξαγωγής του ματς. Ο ιστορικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, που βρισκόταν στην Άνδρο για επαγγελματικές υποχρεώσεις, είχε μεγάλη αγωνία για την εξέλιξη του αγώνα και δεν ήθελε να χάνει λεπτό και για το λόγο αυτό τηλεφωνούσε συνεχώς στο κινητό την "Τζο" ώστε να μαθαίνει τα νέα από το ματς με τη Rosenbeer. Μάλιστα, όταν το σκορ ήταν ακόμη στο 0-0 η πρόεδρος του ΑΟΠ φώναξε στους παίκτες: "Ο Φίλιππος περιμένει γκολ". Μάλλον το άκουσαν οι "μελανόλευκοι" και τελικά έκαναν το χατήρι στον "Κρεκ". "Μου δώσατε μεγάλη χαρά, μάγκες", έλεγε το ίδιο βράδυ στις συνομιλίες με τους συμπαίκτες του.

Συνέντευξη Τύπου Πέτρου Παπανικολάου

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες ο Πέτρος Παπανικολάου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μέσα από την οποία θα μιλήσει για τη νίκη με 3-0 έναντι της Rosenbeer αλλά και για το ντέρμπυ της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο την Bullet.

Πάσχα με προπονήσεις

Το ερχόμενο Σάββατο (Μ. Σάββατο) είναι δεδομένο πως αγωνιστική δράση για το πρωτάθλημα δεν υπάρχει. Οι "μελανόλευκοι" επιθυμούν να μην επηρεαστούν αρνητικά από τη διακοπή αυτή και πρόκειται εντός και αυτής αλλά και της επόμενης εβδομάδας να οριστούν οικογενειακά διπλά και προπονήσεις ώστε οι ποδοσφαιριστές να μη χάσουν τη φόρμα τους και να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στο κλείσιμο της αυλαίας των αγώνων του β' ομίλου.