15 Ιαν 2011

Ο ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!

Όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν το φετινό Παναιγειρατικό βρήκαν χθες βράδυ την απάντησή τους. Οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού "βροντοφώναξαν" παρόντες σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν στο "Γήπεδο 1". Οι "Φρουροί της Αχαΐας" με μία εμφάνιση να την πιεις στο ποτήρι, που θύμισε σε όλους ιδιαίτερα στο β' μέρος τον αληθινό Παναιγειρατικό, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 κι επικράτησαν των Λος Νοζίτος με 4-1, φτάνοντάς τους στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έξαλλα πανηγύρια στα γκολ των Τσιμπούρη και Φιριππή και στα δύο τέρματα του "βομβιστή" Μοτσάκου. Ρεσιτάλ της "μελανόλευκης" άμυνας με Φιριππή-Λάμπρου-Μάριο, man of the match ο Γιάννης Λάμπρου, κλειδί η αλλαγή του αρχηγού Δημήτρη Μάντζου.

Η αρχική σύνθεση

Τα ονόματα του Γιώργου Ντοά και του Φίλιππου Κρεκούκια δέσποζαν στο απουσιολόγιο του Πέτρου Παπανικολάου, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακατέψει την παναιγειρατική "τράπουλα", με τη βοήθεια των επιστροφών στη δράση του Γιάννη Λάμπρου, του Μάριου Μάντζου και του Δημήτρη Μοτσάκου. Ο Βασίλης Μάνδυλας πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια του ΑΟΠ, ενώ σε ρόλο στόπερ τοποθετήθηκε ο Γιάννης Λάμπρου, έχοντας αριστερά του τον Τάκη Φιριππή και δεξιά του τον Μάριο Μάντζο. Σε ρόλο οργανωτή ξεκίνησε το ματς ο Δημήτρης Τσιμπούρης, ως δεξί χαφ ο Θανάσης Θωμάς κι ως αριστερό ο Κώτσας Πάτσης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Δημήτρης Μοτσάκος, του οποίου η παρουσία έστειλε ενθαρρυντικό αέρα πάνω από το "μελανόλευκο" στρατόπεδο. Δημήτρης Μάντζος και Νίκος Μαλιάκος ήταν οι αναπληρωματικοί του ΑΟΠ για την εκκίνηση του ματς.

Προηγήθηκαν νωρίς οι Νοζίτος

Το παιχνίδι έδειχνε κάπως ισορροπημένο στα πρώτα του λεπτά, με τους αντιπάλους να έχουν μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ευκολία της μπάλα συγκριτικά με τον Παναιγειρατικό, που προσπαθούσε κυρίως από τα αριστερά με τον Φιριππή να εκδηλωθεί επιθετικά. Ο Παναιγειρατικός όμως δυσκολευόταν. Οι αντίπαλοι πίεσαν και ευτύχησαν να σκοράρουν πρώτοι μετά από εναλλαγή της μπάλας εκτός περιοχής και μακρινό σουτ αντιπάλου, που βρήκε μια τρύπα στο κέντρο κι εκτέλεσε τον Μάνδυλα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το 0-1 γράφτηκε περίπου στο 12', με τον κόσμο ωστόσο να ενθαρρύνει την ομάδα και τον Πέτρο Παπανικολάου να φωνάζει στους παίκτες του να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Βελτίωση επιθετικά δίχως γκολ

Ο Παναιγειρατικός όφειλε, πλέον, να ψάξει να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η επιθυμία των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας να βρούν δίχτυα πριν το ημίχρονο ωστόσο δεν υλοποιήθηκε. Ένα μακρινό σουτ του Μοτσάκου δε βρήκε στόχο, ενώ ψηλά άουτ πέρασε το δυνατό πλασέ του Τσιμπούρη έπειτα από υπέροχη πάσα του Θωμά, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΟΠ στο α' μέρος. Ένα μακρινό σουτ του Μάριου Μάντζου ήταν κακό. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Θανάσης Θωμάς άφησε τη θέση του στο Νίκο Μαλιάκο, που πέρασε στην κορυφή, για να πάει ο Δημήτρης Μοτσάκος στα δεξιά.

Η αλλαγή του αρχηγού και η ισοφάριση

Στο ημίχρονο ο Πέτρος Παπανικολάου πραγματοποίησε την αλλαγή-κλειδί για τον Παναιγειρατικό. Ο Δημήτρης Τσιμπούρης πέρασε δεξιά και τοποθετήθηκε στο κέντρο ο Δημήτρης Μάντζος. Το β' μέρος ξεκίνησε με τον ΑΟΠ να είναι πιο συμπαγής στη μεσαία γραμμή μετά την είσοδο του αρχηγού, με την αμυντική λειτουργία να είναι εξαιρετική με την τριπλέτα των Φιριππή-Λάμπρου-Μάριου να δίνει ρεσιτάλ, και την επίθεση να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή με ορθολογικό τρόπο. Οι αντίπαλοι έδειχναν εγκλωβισμένοι και εξουδετερωμένοι από την άμυνα του Παναιγειρατικού και δεν βρέθηκαν σε ευνοϊκή θέση για γκολ. Προς το 10' του β' ημιχρόνου ήρθε η αρχή της αντεπίθεσης του ΑΟΠ με το γκολ της ισοφάρισης. Ο Δημήτρης Τσιμπούρης πήρε την μπάλα από τα αριστερά, σύγκλινε και σούταρε συρτά για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα των Νοζίτος και να γράψει το 1-1.

Πίεση, Firippic και 2-1

Με την ψυχολογία πλέον στο μέρος τους οι Αιγειράτες πίεσαν από τη μέση και μπροστά με απαράμιλλο πάθος για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ και να πάρουν το προβάδισμα. Λίγο μετά το 1-1, ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ από μακριά του Κώστα Πάτση χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα, ο Νίκος Μαλιάκος έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Πάτσης και Μαλιάκος, το πέτυχε ο προωθημένος Τάκης Φιριππής. Έπειτα από εκτέλεση πλαγίου του Πάτση, ο Τσιμπούρης από δεξιά πραγματοποίησε αμέσως τη σέντρα, ο Φιριππής με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία από εκείνη που περίμενε ο τερματοφύλακας και έβαλε "φωτιά" στο "Γήπεδο 1" με τις αιγειράτικες κραυγές να ακούγονται πιο δυνατά από ποτέ φέτος!

Ανέλαβε ο "τρομοκράτης" - Σωτήρες Μάνδυλας και Φιριππής

Η άμυνα του Παναιγειρατικού και η ηγετική παρουσία του Δημήτρη Μάντζου κράτησαν μακριά από την εστία του Μάνδυλα τους παίκτες των Νοζίτος. Οι αντίπαλοι ανοίχτηκαν για να φτάσουν στην ισοφάριση και να καταφέρουν να πάρουν κάτι θετικό από το ματς αυτό και τότε ανέλαβε δράση ο συνήθης ύποπτος Δημήτρης Μοτσάκος. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση του Κώστα Πάτση, ο "Μότσι" σκόραρε από κοντινή απόσταση, όντας ολομόναχος στην περιοχή.
Λίγο αργότερα ακολούθησε η μοναδική φάση που απείλησαν ουσιαστικά οι Νοζίτος. Το φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Μάριος Μάντζος έξω από την περιοχή του ΑΟΠ εκτελέστηκε δυνατά και συρτά στη δεξιά γωνία της εστίας μας, η μπάλα βρήκε το πόδι του Πάτση, αλλά ο Βασίλης Μάνδυλας απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα, και ο Τάκης Φιριππής πάνω στη γραμμή απεσόβησε το 3-2.
Κι επίλογος στην εκπνοή με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Δημήτρη Μοτσάκου, που βρέθηκε ανενόχλητος στην "καρδιά" της αποδιοργανωμένης άμυνας των αντιπάλων και σημείωσε το τελικό 4-1.

Ο Παναιγειρατικός πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη σε ένα χρονικό σημείο που το χρειαζόταν πολύ. Εξαιρετικά βαθμολογικής σημασίας νίκη κόντρα στους Λος Νοζίτος, τους οποίους ο ΑΟΠ έφτασε στην 6η θέση, πλησιάζοντας παράλληλα και τα 5α Τσεκούρια, που ηττήθηκαν χθες από τους Ντεφορμέ με 4-7.
Στα άλλα ματς του ομίλου, ξεχώρισε το μεγάλο ντέρμπυ της Πόρτο Χάλι με τους Snakes, με τα "φίδια" να παίρνουν μεγάλη νίκη με 2-3. Οι Shoot Child πάλεψαν αλλά "λύγισαν" κόντρα στους Χέις Εν Χίντινγκ, που πήραν τη νίκη με 6-3, ενώ τα Κουτσά Άλογα (προσεχείς αντίπαλοι του ΑΟΠ) διέλυσαν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, εκείνη του Κεραυνού, με 9-3. Τέλος, στο μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των ουραγών, οι Thundercats πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με 3-0 έναντι των Virus.

Για την Ιστορία, την πολύ σημαντική νίκη του ΑΟΠ χθες βράδυ "υπέγραψαν" οι: Μάνδυλας, Μ. Μάντζος, Λάμπρου, Φιριππής, Τσιμπούρης, Θωμάς, Πάτσης, Μοτσάκος, Δημ. Μάντζος (c) και Μαλιάκος.
Τα "χρυσά" γκολ πέτυχαν οι: Τσιμπούρης, Φιριππής, Μοτσάκος (2)
Τη μεγάλη νίκη του ΑΟΠ παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος του Ομίλου Χάρης Πλούμης, που αποθεώθηκε από τους φίλους και τους παίκτες της ομάδας, ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ και μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος, το έτερο μέλος του Δ.Σ. Μανώλης Παπαντωνάκης, ο ΑΟΠτζής Νίκος Μουτάφης και το μέλος του συνδέσμου οργανωμένων φίλων της ομάδας "Θύρα 10" Άκης, που ταξίδεψε από την Αιγείρα μόνο για το ματς.