10 Ιαν 2011

Ανακοίνωση Δ.Ε. ΑΟΠ

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του ποδοσφαιριστή του ΑΟΠ Θανάση Θωμά, η οποία αναρτήθηκε νωρίτερα σήμερα στο επίσημο forum του Ομίλου και είχε ως αντικείμενο το δικαίωμα ψήφου των μελών της ποδοσφαιρικής Ομάδας Νέων κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, η Εφορευτική και Διοικούσα Επιτροπή του Ομίλου τοποθετείται ως εξής:
Βάσει ρητής πρόβλεψης του Καταστατικού - Κανονισμού Λειτουργίας του ΑΟΠ, δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες ανάδειξης Δ.Σ. έχουν όλα τα ΜΕΛΗ του Ομίλου. Ελλείψει, ωστόσο, οργανωμένου Μητρώου Μελών και Φίλων του Παναιγειρατικού, δημιουργείται ένα εγγενές "κενό δικαίου" και μια αοριστία σε σχέση προς την ακριβή σύνθεση του εκλογικού σώματος. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, και πάντοτε σε συνεννόηση με την απελθούσα Διοίκηση, το κενό αυτό καλύφθηκε με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, την αναγνώριση δηλαδή δικαιώματος ψήφου σε όλα τα αθλητικά μέλη (παίκτες και προπονητές) των ΕΝΕΡΓΩΝ αγωνιστικών τμημάτων. Πρόκειται δηλαδή, κατ' ουσίαν, για τα πρόσωπα εκείνα τα οποία επηρεάζονται άμεσα από το αποτέλεσμα των εκλογών και δικαιούνται να έχουν κυριαρχικό δικαίωμα ανάδειξης της Διοίκησης του Παναιγειρατικού.
Ως γνωστόν, από 13-5-2010, η ποδοσφαιρική ομάδα Νέων του ΑΟΠ έχει τεθεί σε επ' αόριστον αναστολή δραστηριοτήτων, κυρίως λόγω των αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων των αθλητών της. Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε ότι τα μέλη της δεν μπορούν να θεωρηθούν ΕΝΕΡΓΑ αθλητικά μέλη του Παναιγειρατικού και κατά συνέπεια δεν τους απονεμήθηκε δικαίωμα ψήφου. Από το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας Νέων δικαίωμα ψήφου διέθεταν μόνον οι ποδοσφαιριστές Μάριος Μάντζος, Νίκος Μουτάφης και Φαίδων Πατερομιχελάκης, με την ιδιότητά τους ως μέλη της Α΄ ομάδας του Ομίλου.
Σε κάθε περίπτωση, η Εφορευτική και Διοικούσα Επιτροπή εκφράζει την ευχή η νέα Διοίκηση του ΑΟΠ να επιλύσει εκ των προτέρων ανάλογα πρακτικά ζητήματα, με την ολοκλήρωση του Μητρώου Μελών και Φίλων του Ομίλου. Ευχαριστεί δε τον κ. Θωμά για την επώνυμη παρατήρησή του και γενικά για τη διαχρονική και ανιδιοτελή ενασχόλησή του με τα κοινά της ομάδας.