17 Οκτ 2010

Χαμογέλασαν οι "Αχαιοί" παρά την ισοπαλία

Κόντρα σε μία από τις πιο δυνατές φετινές του αντιπάλους, την ομάδα των Snakes, οι παίκτες του Παναιγειρατικού βρέθηκαν σε μεγάλη βραδιά και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας. Η προβολή του Δημήτρη Μοτσάκου έπειτα από πολύ καλό σουτ του Κώστα Πάτση ισοφάρισε άμεσα το τέρμα που έβαλε πίσω στο σκορ τον ΑΟΠ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε η ομάδα μας να έχει πάρει και τη νίκη. Το τελικό 1-1 αφήνει, ωστόσο, ικανοποιημένους τους ανθρώπους του "μελανόλευκου" στρατοπέδου.

Η σύνθεση της ομάδας

Τα σχέδια του Πέτρου Παπανικολάου σχετικά με την αρχική 8αδα της ομάδας δεν έκρυβαν κάποια έκπληξη. Ο Βασίλης Μάνδυλας πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του από αριστερά προς τα δεξιά τους Φιριππή, Ντοά, Λάμπρου. Κώστας Πάτσης και Φίλιππος Κρεκούκιας τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες (αριστερή και δεξιά αντίστοιχα) με τον Δημήτρη Τσιμπούρη σε ρόλο οργανωτή ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Νίκος Μαλιάκος.

Ψυχρολουσία στα μισά του α' μέρους

Οι παίκτες της ομάδας, έως να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, είχαν κατά κύριο λόγο παθητικό ρόλο στο ματς. Οι αντίπαλοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και δημιούργησαν κάποιες απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Μάνδυλα, με κάποιες σέντρες-ξυράφι να περνούν ευτυχώς ανεκμετάλλευτες. Ο Παναιγειρατικός ωστόσο άρχισε σιγά-σιγά κυρίως μετά το δεκάλεπτο να "βγαίνει από το καβούκι του" και να δημιουργεί επιθέσεις με αξιώσεις, με σημαντικές ευκαιρίες όπως εκείνη του Φίλιππου Κρεκούκια, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστ
α αουτ. Ωστόσο, λίγο μετά τα μισά του α' ημιχρόνου, σε μια αντεπίθεση των Snakes, ο επιθετικός των αντιπάλων ξεχάστηκε μέσα στην περιοχή από την αιγειράτικη άμυνα και πλάσαρε ανενόχλητος τον Βασίλη Μάνδυλα για το 0-1.

Άμεση απάντηση με "Μότσι"

Οι "μελανόλευκοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και δίχως πανικό αμέσως μετά το γκολ των Snakes. Ο Πέτρος Παπανικολάου δοκίμασε να εναλλάξει τις θέσεις Κρεκούκια και Μαλιάκου, λίγο πριν αποσύρει από τον αγώνα τον νεοαποκτηθέντα στράικερ για να περάσει στο ματς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας πέρυσι, το Δημήτρη Μοτσάκο. Ο "Μότσι" μπήκε στο ματς με το γνωστό... φουριόζικο στυλ παιχνιδιού του πιέζοντας συνεχώς κι αναστατώνοντας την άμυνα των αντιπάλων, που έως τότε δεν είχε δεχθεί ιδιαίτερη πίεση. Περίπου πέντε λεπτά μετά το 0-1, ο Κώστας Πάτσης βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε με την μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα και με ο Δημήτρης Μοτσάκος που βρέθηκε εκεί με προβολή έσπρωξε την μπάλα στην εστία ώστε να επιβεβαιώσει το γκολ και το 1-1 σημειώθηκε. Στο μεταξύ, στον αγώνα έχει περάσει και ο Θανάσης Θωμάς αντί του Φίλιππου Κρεκούκια για να δώσει ανάσες και να ηρεμήσει κάπως το παιχνίδι.

Εξαφάνισαν τους Snakes - Μπορούσαν τη νίκη οι Αχαιοί

Ένα χτύπημα στο νύχι του ποδιού του, που αποκόμισε ο Γιάννης Λάμπρου σε μία διεκδίκηση της μπάλας στα τέλη του α' μέρους, οδήγησε τον Πέτρο Παπανικολάου σε αλλαγή προσώπων με τον Μάριο Μάντζο να περνάει σε ρόλο δεξιού αμυντικού. Κατά τη διάρκεια του β' ημιχρόνου, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βάσιλης Μάνδυλας δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου. Η αμυντική τριπλέτα των Φιριππή-Ντοά-Μάριου λειτούργησε άψογα, υπό τις συνεχείς οδηγίες του Γιώργου Ντοά αλλά και του τερματοφύλακα του Παναιγειρατικού, με αποτέλεσμα οι επιθετικές προσπάθειες των Snakes να ανακόπτονται επανειλημμένως ή να περνούν μακρία από την εστία. Ο Παναιγειρατικός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο β΄μέρος και στην ουσία έπαιζε προς το τέλος του αγώνα στο... μισό γήπεδο του αντιπάλους του. Ο Δημήτρης Μοτσάκος απώλεσε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, ένα σουτ του Δημήτρη Τσιμπούρη πέρασε σύρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ ο ΑΟΠ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει και τη νίκη, εάν εκτός από τους "Μότσι" και "Τσιμπούρ", οι Κρεκούκιας και Μαλιάκος ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στις τελικές τους προσπάθειες.

Αποφεύχθηκε η σύρραξη - Γλίτωσαν δύο κόκκινες οι αντίπαλοι

Πολλά τα νεύρα στο β' ημίχρονο καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τη νίκη με το σκορ κολλημένο στο 1-1 από το 20ο λεπτό. Ουκ ολίγες φορές ήρθαν σε αντιπαράθεση οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με δύο συγκεκριμένες φάσεις να "ανάβουν τα αίματα". Το δολοφονικό τακλιν (!!!) από πίσω στον Φίλιππο Κρεκούκια εξόργισε πρώτα από όλους τον Δημήτρη Τσιμπούρη που έσπρωξε τον αντίπαλο, ο οποίος τιμωρήθηκε (;) με κίτρινη κάρτα! Την ίδια τύχη είχε και ο παίκτης που παρολίγο να έρθει στα χέρια με τον Κώστα Πάτση, επειδή προσέβαλε σύμφωνα με τον "Πάτσαρο" τη μητέρα του ποδοσφαιριστή μας. Σε ρόλο κύριου πυροσβέστη ο Βασίλης Μάνδυλας που έσπευσε να τους χωρίσει. Τέλος, ο αντίπαλος που εξύβρισε κι απείλησε τον Μάριο Μάντζο, πέρασε παντελώς αδιάφορος από τον νεαρό "Αιγειράτη".

- Για την Ιστορία, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον Παναιγειρατικό ήταν οι: Μάνδυλας, Λάμπρου, Ντοάς, Φιριππής, Τσιμπούρης, Κρεκούκιας, Πάτσης, Μαλιάκος, Μοτσάκος, Θωμάς, Μ. Μάντζος
- Το πρώτο γκολ του ΑΟΠ πέτυχε ο Δημήτρης Μοτσάκος
- Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ντοάς, Τσιμπούρης, Κρεκούκιας
- Δεν αγωνίστηκαν αλλά βοήθησαν αισθητά την ομάδα με τις φωνές τους ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος (ταλαιπωρείτο από ίωση), ο εμψυχωτής Πέτρος Κατσούρης και ο Χάρης Πλούμης.
- Συγκίνησε με την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας ο ιστορικός πορτιέρο του ΑΟΠ Διονύσης Μάντζος, όπως και η πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα, ενώ και ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος ήταν εκεί για να στηρίξει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας.

Σε προσωπικό επίπεδο

Βασίλης Μάνδυλας: Ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Στο α' μέρος είχε πολλή δουλειά ωστόσο στο β' ημίχρονο όχι και τόση. Δε φέρει ευθύνη για το γκολ.

Γιάννης Λάμπρου: Ήταν ψύχραιμος, καλός αλλά δεν πρόλαβε να προσφέρει όσα μπορούσε λόγω του τραυματισμού στο νύχι στα τέλη του ημιχρόνου.

Γιώργος Ντοάς: Πολύ καλός ο κεντρικός αμυντικός των Αχαιών. Καθοδηγητής της άμυνας και... Ντοάς στα αμυντικά του καθήκοντα.

Τάκης Φιριππής: Αν εξαιρέσει κανείς το γκολ των αντιπάλων όπου χάνει τον επιθετικό, ήταν εξαιρετικός. Ενέπνεε σιγουριά στην αριστερή πλευρά και βοήθησε στην προώθηση της μπάλας στην επίθεση.

Δημήτρης Τσιμπούρης: Οργανωτής των "μελανόλευκων" επιθέσεων. Ήταν αληθινός άρχοντας στο κέντρο και βοήθησε πολύ στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Μπορούσε να σκοράρει στο μισά του β' ημιχρόνου.

Κώστας Πάτσης: Καλός ο γηραιότερος παίκτης του ΑΟΠ σε ρόλο αριστερού χαφ. Από δική του προσπάθεια προήλθε το γκολ του Μοτσάκου. Παρολίγο να έρθει στα χέρια με αντίπαλο.

Φίλιππος Κρεκούκιας: Δυναμικός ο "ναύαρχος" και... φτιαγμένος από τις αντεγκλήσεις των αντιπάλων τα έδωσε όλα και βοήθησε αισθητά την ομάδα τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα.

Νίκος Μαλιάκος: Βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής και δείχνει ότι σιγά-σιγά μπαίνει στο κλίμα. Χρειάζεται ακόμη παιχνίδια αλλά αποδεικνύει ότι έχει πολύ καλά στοιχεία και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο αστέρι για τους "Φρουρούς της Αχαΐας".

Δημήτρης Μοτσάκος: Επέστρεψε με αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Να σκοράρει. Έδωσε ώθηση στην ομάδα με την είσοδό του, μέσω της υψηλής του πίεσης στην αντίπαλη άμυνα. Θα μπορούσε να 'χει πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Θανάσης Θωμάς: Θετική η παρουσία του "Double Th.". Έδειξε απαράμιλλο φιλότιμο και προσπάθησε να βοηθήσει.

Μάριος Μάντζος: Αντικατέστησε τον Λάμπρου κι έπαιξε σε όλο το β' μέρος. Χωρίς άγχος, εξέπληξε το κοινό και δικαίωσε τον Παπανικολάου με την πολύ καλή του εμφάνιση σε ρόλο δεξιού μπακ.