12 Οκτ 2010

"Πεντοζάλης" και... φύγαμε για Ελαιώνα!

Με εντυπωσιακό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο ο Παναιγειρατικός επιβλήθηκε της Ολυμπιάδας στο χθεσινοβραδινό φιλικό τεστ. Το τελικό σκορ 5-2 διαμορφώθηκε με τα τέρματα των Τσιμπούρη (2), Μαλιάκου, Κρεκούκια και Θωμά και είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό της συνολικής εικόνας του ματς.
Με αρκετά στρωτό τρόπο ανάπτυξης και πολλούς αυτοματισμούς που φανέρωναν την εξαιρετική δουλειά που έγινε στη φετινή προετοιμασία, οι παίκτες του ΑΟΠ κατάφεραν από νωρίς να επιβάλουν το ρυθμό τους απέναντι στους ανταγωνιστικούς και φιλόδοξους Χανιώτες. Σε γενικό επίπεδο, ο ΑΟΠ έδειξε πιο "έτοιμη" ομάδα, πράγμα βέβαια αναμενόμενο δεδομένου ότι η χθεσινή αντίπαλος βρίσκεται ακόμη σε στάδιο "μονταρίσματος". Τα δύο γκολ του άριστου "Τσιμπούρ" άνοιξαν το χορό των τερμάτων και την άμυνα των "μπλε", με αποτέλεσμα οι επιθέσεις των Αχαιών κυρίως από τα πλάγια (με Θωμά και Πάτση) να δημιουργούν αξιόλογες φάσεις στα καρέ του Μιχ. Σειραδάκη Jr. Ο Νίκος Μαλιάκος με όμορφο "σκαφτό" σουτ έγραψε το 3-1 (σκορ ημιχρόνου), υπογράφοντας με τον πλέον καλλιτεχνικό τρόπο τη μετεγγραφή του στον Παναιγειρατικό.
Η εικόνα στο β΄ μέρος δεν άλλαξε, με τα τέρματα των εξαιρετικών Κρεκούκια και Θωμά να ολοκληρώνουν το θρίαμβο των Αχαιών, οι οποίοι στη συνέχεια έριξαν το βάρος τους στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Βασίλης Μάνδυλας (και τα δοκάρια του) δήλωσε "παρών" όταν χρειάστηκε, ενώ τα εύσημα πρέπει να δοθούν στην αμυντική τριάδα Ντοά - Φιριππή - Πλούμη (εξαιρετικός στην επιστροφή του) για την αποτελεσματική "βρώμικη" δουλειά τους.
Η Ολυμπιάδα από την πλευρά της έδειξε πολλές επιθετικές αρετές και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ορεξάτη εν όψει του χειμερινού πρωταθλήματος. Με την κατάλληλη προετοιμασία και το "δέσιμο" των υλικών που διαθέτει, το συγκρότημα του Μιχάλη Σειραδάκη είναι βέβαιο πως θα πρωταγωνιστήσει στα γήπεδα της Ανθούσας.

Η σύνθεση του ΑΟΠ: Μάνδυλας, Ντοάς, Φιριππής, Πλούμης, Δημ. Μάντζος, Πάτσης, Τσιμπούρης, Μαλιάκος, Θωμάς και Κρεκούκιας.
Ο Πέτρος Παπανικολάου διηύθυνε με μαεστρία από τον πάγκο, δίνοντας οδηγίες αλλά και τις απαραίτητες ανάσες στους παίκτες του εν όψει της πρεμιέρας. Δίπλα στον coach Παπ βρέθηκε και ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης που δε σταμάτησε λεπτό να επευφημεί τις προσπάθειες των συμπαικτών του απέναντι στο συγκρότημα των... συμπατριωτών του από τα Χανιά.

Flash points
- Δριμεία επιστροφή για τον "Ναύαρχο" στην ενεργό δράση, Με ένα γκολ, συνεχή κίνηση και σωστές μεταβιβάσεις, ο Φίλιππος Κρεκούκιας δήλωσε ξανά "παρών" για την πρεμιέρα της Παρασκευής.
- Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε ο σκληρός τραυματισμός του Γιώργου Ντοά στο δεξί πόδι ύστερα από μαρκάρισμα του Κώστα Κούβελα. Ο Δαφνιώτης κεντρικός αμυντικός αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο και αμέσως του τοποθετήθηκε πάγος. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί εκ νέου σήμερα.
- Το εξωγηπεδικό κλίμα του χθεσινού αγώνα ήταν εορταστικό λόγω και των γενεθλίων του αρχηγού του ΑΟΠ Δημήτρη Μάντζου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων ευχήθηκαν στον Captain8 χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη ενώ ο ίδιος κέρασε γλυκά στους συμπαίκτες του από τον Παναιγειρατικό και τον... Κλεισθένη ΔΣΑ.