13 Οκτ 2010

Π. Παπανικολάου: "Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα"

Σε μία εκτενή συνέντευξη τύπου προέβη λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναιγειρατικού ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Παπανικολάου. Ο "μαέστρος" της αιγειράτικης "ορχήστρας", που οδήγησε πέρυσι το σύλλογο στη μεγαλύτερη έως τώρα διάκρισή του, μίλησε για περίπου είκοσι λεπτά στους ανθρώπους του Τύπου κι εδώ σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα είπε.

- Πέτρο, η προετοιμασία του ΑΟΠ για τη νέα σεζόν έφτασε στο τέλος της. Πώς εκτιμάς πως εκτυλίχθηκε αυτό το διάστημα δύο μηνών και τι αποτελέσματα βλέπεις;

Π.Π.: "Πιστεύω πως η προετοιμασία μας πήγε αρκετά καλά, όπως και την περσινή σεζόν. Μπορεί ο αριθμός των φιλικών να είναι μικρός σχετικά με την περσινή χρονιά αλλά η πληθώρα προπονήσεων κάλυψε αυτό το... κενό. Στο πρώτο φιλικό μας με αντίπαλο τους Μυρωδιάδες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, φάνηκε πως δεν ήμαστε σε καλή κατάσταση από πλευράς αντοχής και ταχύτητας, ωστόσο ήταν λογικό καθώς προερχόμασταν από διακοπές. Μετά και το χθεσινό φιλικό μπορώ να πω πως έχουμε βρεθεί πλέον σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης κι ετοιμότητας. Για καλή μας τύχη όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός".

- Πόσο ψηλά θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει ο Παναιγειρατικός φέτος;

Π.Π.: "Κοιτάξτε να σας πω. Δε γίνεται να κάνουμε κάποια πρόβλεψη για την ώρα, διότι αλλάξαμε ημέρα, όμιλο κι αντιπάλους. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Αν μέναμε στον όμιλο του Σαββάτου, θα σας έλεγα χωρίς ενδοιασμούς πως είμαστε από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα. Διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα".

- Σχολίασέ μας εν ολίγοις την περσινή πορεία του Παναιγειρατικού έως και τον τελικό.

Π.Π.: "Τώρα που μπορούμε να δούμε τη χρονιά με ψυχραιμία, πιστεύω ότι ήταν μία επιτυχημένη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι εάν μας έλεγε κάποιος πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι θα πηγαίναμε τελικό, αν και πολύ το πίστευαν, θα ήμαστε ικανοποιημένοι. Μας μένει μία πικρία που δεν κατακτήσαμε τον τίτλο αλλά ίσως αυτό είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Μπορεί η χρονιά μας να 'ναι φέτος, να 'ναι του χρόνου, κάποια άλλη στιγμή. Η περασμένη σεζόν είχε πολλά ανάμεικτα συναισθήματα. Ζήσαμε πολλές χαρές, λύπες, εντάσεις..."

- Μίλησες για εντάσεις και μας δίνεις μια πολύ καλή "πάσα". Πάντα ήσουν ψύχραιμος στον πάγκο και ποτέ έως τις 10 Ιουλίου δεν είχες κάποιο διάλογο με αντίπαλο. Ωστόσο εκείνη την ημέρα, στον ημιτελικό, κάτι περίεργο συνέβη...

Π.Π.: "Όντως έζησα κι εγώ μία έντονη στιγμή στον ημιτελικό, όπου είχα έναν έντονο διάλογο τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης με έναν ποδοσφαιριστή του Πανφραπεδαϊκού, δε θυμάμαι καν το όνομά του. Ο συγκεκριμένος προκαλούσε συνεχώς τόσο εμένα όσο και τους συμπαίκτες μου καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω ότι η πρόκρισή μας ήταν η καλύτερη απάντηση".

- Τη φανέλα με το "11" θα τη δούμε στο γήπεδο φέτος;

Π.Π.: "Όχι! Όσο κι αν με πικραίνει αυτό, δυστυχώς δε θα μπορέσω να παίξω".

- Από την ομάδα αποχώρησαν προσωρινά κάποια πολύ σημαντικά στελέχη της. Τι έχεις να πεις γι' αυτό;

Π.Π.: "Φέτος έγιναν μεγάλες αλλαγές. Αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες, εύχομαι προσωρινά, λόγω επαγγελματικών, στρατιωτικών και μαθητικών υποχρεώσεων. Ο Διονύσης Μάντζος στο τέρμα ήταν ένας από αυτούς και πιστέψτε με ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος άξιος αντικαταστάτης του, αλλά πιστεύω ότι ο Βασίλης Μάνδυλας είναι ένας ικανός τερματοφύλακας. Επίσης, σημειώθηκαν δύο αποχωρήσεις στην ίδια θέση, εκείνη του αριστερού χαφ, με τους Σαραντουλάκη και Καραμπάση, δύο ποδοσφαιριστές γρήγοροι και με πολύ καλή τεχνική, αλλά με την προσθήκη του Τάκη Φιριππή και την προώθηση του Κώστα Πάτση στα χαφ θεωρώ ότι θα πάμε καλά. Θα μας λείψουν πολύ αλλά θα έχουν δώσει την υπόσχεση ότι θα είναι κοντά μας ψυχή τε και σώματι".

- Αποκτήθηκαν τρεις νέοι ποδοσφαιριστές. Και στις τρεις περιπτώσεις εσύ είπες το τελικό "ΟΚ". Μπορείς να μας αξιολογήσεις λοιπόν τα νέα αιγειράτικα παιδιά;

Π.Π.: "Όπως προανέφερα, ο Βασίλης Μάνδυλας θεωρώ πως είναι μία πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα μας. Αυτό, βέβαια, θα δείξει ο χρόνος γιατί σίγουρα απαιτούνται πολλά ώστε να πλησιάσει τον Διονύση Μάντζο που υπερασπιζόταν αποκλειστικά την εστία μας τόσα χρόνια. Ο Βασίλης διαθέτει πολύ καλά στοιχεία και θα δούμε με την πάροδο του χρόνου "τι ψάρια πιάνει ο Μάνδυλας" (γελάει). Από κει και πέρα ο Τάκης Φιριππής είναι ένας πολύ κοντρολαρισμένος και μυαλωμένος αμυντικός και προσδίδει στην ομάδα ένα στοιχείο που έλειπε, είναι η αλήθεια. Κι αυτό είναι η πρώτη σωστή και καλή πάσα. Επιπλέον, μετά την ενημέρωση πως ο περσινός μας πρώτος σκορερ Δημήτρης Μοτσάκος θα απουσιάσει από πολλούς αγώνες της ομάδας, όπως και ο Φίλιππος Κρεκούκιας που θα λείψει κάποιες φορές, δοκιμάζαμε έως το τελευταίο φιλικό τον Νίκο Μαλιάκο, ο οποίος μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Διαθέτει στοιχεία και γίνεται όλο και καλύτερος, παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια του. Σε κάμποσο καιρό θα βρίσκεται πλέον σε πολύ καλή κατάσταση".

Ο 27χρονος Αιγαλεώτης προπονητής στο τέλος της συνέντευξης έπλεξε, δίχως να ερωτηθεί, το εγκώμιο όλων των παλιών της ομάδας και των συνεχιστών της πολύ καλής περσινής πορείας, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδιαφέρον της Θύελλας Αιγείρας για τον Μάριο Μάντζο.

"Πιστεύω πως όλα τα καινούργια παιδιά θα βοηθήσουν τα μέγιστα, μα πάντα σε συνδυασμό με τους παλιούς της ομάδας, των οποίων η αξία είναι γνωστή, αναγνωρισμένη και σταθερή. Ο κορμός της περσινής ομάδας χαρίζει το κύρος και τη δύναμη της ομάδας στη νέα αυτή πρόκληση. Οι ποδοσφαιριστές που διαθέτουμε ήδη από πέρυσι είναι πάρα πολύ καλοί, από τους παλιούς μέχρι τους νεαρούς κι εδώ πρέπει να σταθώ συγκεκριμένα στον Μάριο Μάντζο, ένα παιδί που δεν έχει στα πόδια του και τον περισσότερο χρόνο αλλά στις προπονήσεις μας στην Αιγείρα εντυπωσίασε τόσο εμένα όσο και τους διοικούντες τη Θύελλα Αιγείρας, μία ομάδα σοβαρή και καλή. Αυτό δείχνει την αξία του και το πόσο μπορεί να εξελιχθεί στο μέλλον. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και με κάτω το κεφάλι, ώστε να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα".