25 Οκτ 2008

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ!...

Μεγάλη νίκη με το ευρύ σκορ 9-5 και εξαιρετική εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές πέτυχε απόψε το βράδυ ο Παναιγειρατικός στην ιστορική πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 8Χ8 Eleonas FC στου Ρέντη. Απέναντι σε μια αξιόμαχη και πολύ επικίνδυνη Bullet, ο ΑΟΠ βρέθηκε μόλις μία φορά πίσω στο σκορ (1-0) και στη συνέχεια δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής τους στο γήπεδο. Ορεξάτοι, δυναμικοί και πρωτόγνωρα παθιασμένοι, οι "μελανόλευκοι" κέρδισαν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, "έπνιξαν" κάθε προσπάθεια των επιθετικών της αντιπάλου με την αριστοτεχνικά στημένη άμυνά τους και "κέντησαν" στην επίθεση με τα 9 γκολ που πέτυχαν! Υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του τραυματία Πέτρου Παπανικολάου που κάθησε με πολιτικά στον πάγκο στο ρόλο του προπονητή, οι Πρωταθλητές Αιγείρας απέδωσαν κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν με τον πλεον αποτελεσματικό και θεαματικό τρόπο τη φετινή δύσκολη προσπάθεια.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο "πολυβολητής" Λουκάς Λαζαρίδης, με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, ήταν μόνιμος "κίνδυνος-θάνατος" για την αντίπαλη άμυνα. Συμπαραστάτης του ο δαιμόνιος Δημήτρης Μοτσάκος με τα δύο γκολ που σημείωσε αλλά και τις φάσεις που δημιούργησε. Έντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια του ματς ο "πορτιέρο" Διονύσης Μάντζος (δεν ευθύνεται για κανένα από τα πέντε τέρματα που δέχθηκε), που με τις σωτήριες επεμβάσεις του δεν επέτρεψε στη Bullet να επιστρέψει στο ματς. Εξαιρετικοί για άλλη μια φορά οι Ζαχαρίας Σαραντουλάκης (1 γκολ - με εντυπωσιακές "επελάσεις" από τα αριστερά) και Γιώργος Ντοάς (κυριολεκτικά αδιαπέραστος και άρχοντας του αέρα), "έδεσαν" την άμυνα και σταμάτησαν πολλές επικίνδυνες φάσεις. Εξάλλου, ιδιαίτερα ουσιαστικοί στα χαφ ήταν ο "αόρατος τοίχος" Γιάννης Λάμπρου (1 γκολ - "πληθωρική" παρουσία σε όλο το κέντρο) και ο κινητικός Θανάσης Θωμάς. Ιδιαίτερα θετικοί εμφανίστηκαν ο "αρχηγός" Δημήτρης Μάντζος (ως δεξί μπακ αλλά και ως χαφ), ο αδελφός του Μάριος Μάντζος με το αδιάκοπο τρέξιμο και την πίεση ψηλά στην άμυνα των αντιπάλων (ακόμη κι ως αριστερό εξτρέμ!) αλλά και ο Big Μπούρας με τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του ως δεξί μπακ για ολόκληρο το β΄ ημίχρονο. Ηρωική ήταν η επανεμφάνιση του "βετεράνου" Φίλιππου Κρεκούκια που, στη θέση του αμυντικού χαφ, έκοψε, οργάνωσε, σκόραρε, χτύπησε, αντικαταστάθηκε και επέστρεψε στον αγώνα με το γνωστό "τσαμπουκά" του, ενώ οι Χάρης Πλούμης και Δημήτρης Κατσουρίνης βοήθησαν την ομάδα όταν χρειάστηκε παρά τα λίγα λεπτά συμμετοχής τους.


Με τη νέα μαύρη φανέλα του Παναιγειρατικού στην αποψινή ιστορική πρώτη νίκη επί αθηναϊκού εδάδους, αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Κατσουρίνης, Θανάσης Θωμάς, Γιάννης Λάμπρου, Λουκάς Λαζαρίδης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Μάριος Μάντζος, Άρης Μπούρας, Δημήτρης Μοτσάκος, Χάρης Πλούμης.


Τα εννέα γκολ της Αρμάδας πέτυχαν οι: Λουκάς Λαζαρίδης (4), Δημήτρης Μοτσάκος (2), Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Φίλιππος Κρεκούκιας και Γιάννης Λάμπρου από ένα.