16 Οκτ 2011

Pre-game AOPnews and notes

Με το κεφάλι κατεβασμένο από συγκέντρωση, σε αντίθεση με τους λαλίστατους αντιπάλους τους, οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού ετοιμάζονται αυτήν την ώρα ψυχολογικά για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Ολυμπιάδα. Οι Αχαιοί ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν και τι πρέπει να κάνουν απόψε στο Μαρούσι για να σπείρουν τα χαμόγελα στις τάξεις της "Μαύρης Αρμάδας".

Η ισχύς του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στον Ελαιώνα φαντάζει -και είναι- ευνοϊκή για τον Παναιγειρατικό, που θα φιλοξενηθεί απόψε στο Μαρούσι. Ωστόσο, οι Αιγειράτες παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό και μόνο δεν καθίσταται ικανό να φέρει την κούπα του Attica Cup στα χέρια τους.

Πείσμα και όχι άγχος

Η ήττα στο φιλικό του Ιουλίου, μα περισσότερο η άγνοια των αντιπάλων περί της αληθινής αγωνιστικής αξίας του Παναιγειρατικού έχει πεισμώσει πολύ τους ποδοσφαιριστές της αιγειράτικης ομάδας. Μπορεί να ακολουθεί ο επαναληπτικός στον Ελαιώνα και ο στόχος να φαίνεται πως είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως η ισοπαλία με γκολ, αλλά στη συνείδηση των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ η νίκη είναι μονόδρομος.
Αυτό κάθε άλλο παρά με άγχος γεμίζει τους Αιγειράτες λίγο πριν την έναρξη. Αντιθέτως, τους παρέχει την απαραίτητη θέληση και το κατάλληλο κίνητρο για να μπουν στο γήπεδο του Αμαρουσίου και να φύγουν με το διπλό.

Στη Βαρκελώνη ο Τσιμπούρης

Ταξίδι αναψυχής πραγματοποίησε ο κινητήριος μοχλός της ομάδας μας Δημήτρης Τσιμπούρης. Ο Περιστεριώτης άσος του ΑΟΠ βρίσκεται στη Βαρκελώνη και θα απουσιάσει εκ νέου σε ματς με αντίπαλο την Ολυμπιάδα. Θυμίζουμε ότι ο "Τσίμπο" δεν ήταν παρών ούτε στο φιλικό του Ιουλίου στο Μαρούσι.
Η απουσία του είναι σαφώς πολύ σημαντική, ωστόσο μέσα στο δυσάρεστο αυτό νέο έρχονται οι επιστροφές σημαντικών παικτών του Παναί.

Επιστροφές με το... τσουβάλι - Τρέλα για τη νίκη ο "Κρεκ"

Στη διάθεση του Πέτρου Παπανικολάου τίθενται απόψε σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που απουσίασαν από το
φιλικό της περασμένης Κυριακής κόντρα στους Vodka Juniors.
Ο "ναύαρχος" Φίλιππος Κρεκούκιας επιστρέφει... "μαινόμενος" και απαιτεί από την ομάδα και τον εαυτό του τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Μάλιστα, το επί 15 έτη "παιδί της Όττο Βάλτερ" έστειλε γραπτό μήνυμα-έναυσμα χθες στο Ζαχαρία Σαραντουλάκη, ο οποίος επίσης συγκαταλέγεται στους παίκτες που γυρίζουν στην παναιγειρατική αγωνιστική δράση.
Στο "σπίτι" του γυρίζει στις 20:30 ο ιστορικός τερματοφύλακας του Παναιγειρατικού Διονύσης Μάντζος που θα πάρει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της "Μαύρης Αρμάδας", λαμβάνοντας τη θέση του Φώτη Τριβιζά, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δε θα παρευρεθεί στο γήπεδο.
Με τη γνώριμη... "μπέμπα" του θα κάνει απόψε την εμφάνισή του και πάλι ο Κώστας Πάτσης. Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής του Παναιγειρατικού αναμένεται να αγωνιστεί ξανά βασικός και να βοηθήσει στο έπακρο την ομάδα να πάρει το διπλό.
Σημαντικότατες σαφώς οι επιστροφές στην αποστολή του ΑΟΠ του Χάρη Ερμείδη και του Τάκη Φιριππή. Ο "Ermidao" ετοιμάζεται για να εκτελέσει την αποστολή του, η οποία είναι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ολυμπιάδας, και ο Τάκης Φιριππής που συμπλήρωσε πριν από ένα μήνα ένα χρόνο με τη φανέλα του Παναί αναμένεται να ξεκινήσει το ματς στην αμυντική γραμμή.
Στο αυτοκίνητο του Κώστα Πάτση θα επιβιβαστεί και ο Πέτρος Κατσούρης, που απουσίασε από το κυριακάτικο φιλικό, ενώ ο αναγεννημένος Άρης Μπούρας, όπως αναμένεται, αυτή τη φορά δε θα λείψει.

Αμφίβολος ο Φαίδων

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή θα κριθεί το εάν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Φαίδων Πατερομιχελάκης. Ο 18χρονος πλέον μεσοεπιθετικός του Παναιγειρατικού θα κάνει ο,τι μπορεί για να παρευρεθεί στο Μαρούσι απόψε, ωστόσο τίποτε δε θεωρείται βέβαιο κι αναμένεται να ενημερώσει ο ίδιος περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη του ματς.

Παρόντος "JSP"

Στο γήπεδο του "Campeon" θα βρεθεί απόψε ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ του ΑΟΠ και αντιπρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος. Ο "JSP" ενημέρωσε χθες ότι θα δώσει το "παρών" για να στηρίξει την προσπάθεια της "Μαύρης Αρμάδας" στα βόρεια προάστια.