23 Οκτ 2011

Πεντάστερο καράβι

Με μία επιβλητική εμφάνιση στο "Γήπεδο 4" ο Παναιγειρατικός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Barceliosa και πήρε μία σπουδαία νίκη με σκορ 5-1, μπαίνοντας με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Αρμάδας" δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα ότι το ματς θα μπορούσε να μην είναι νικηφόρο και με την ψυχολογία στα ύψη έβαλαν στο σακούλι της ομάδας τους πρώτους δύο βαθμούς. Το πρώτο επίσημο γκολ του Μητρούση, τα δύο τέρματα του Σαραντουλάκη και τα σουτ των Τσιμπούρη κι Ερμείδη ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη με διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα μας. Ντεμπούτο για τον Φώτη Τριβιζά και ιστορική επιστροφή του Πέτρου Κατσούρη στα μετόπισθεν μετά από ενάμιση χρόνο.

Η αρχική 8άδα

Η καθυστέρηση της άφιξης του Φίλιππου Κρεκούκια ανάγκασε τον Πέτρο Παπανικολάου να ανακατέψει λίγο την τράπουλα, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, ωστόσο καμία επιλογή για την άμυνα δεν προκάλεσε έκπληξη. Ο Τριβιζάς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του κατά σειρά από δεξιά προς τα αριστερά τους Φιριππή, Λάμπρου και Πάτση. Ρυθμιστής του κέντρου ο Τσιμπούρης, με τον Σαραντουλάκη σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τον Ερμείδη σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Ως στράικερ τοποθετήθηκε ο Μητρούσης. Εναλλακτικές λύσεις για τον "Παπ" οι Δημήτρης και Μάριος Μάντζος, ο Κατσούρης και λίγο αργότερα ο Κρεκούκιας.

Καταιγισμός πυρών στο α' μέρος

Ο Παναιγειρατικός μπήκε ιδιαίτερα ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μητρούση έδειξε αποφασιστικότητα για τη νίκη από το πρώτο λεπτό. Στο πρώτο δεκάλεπτο η μπάλα δεν μπορούσε με τίποτα να μπει στα δίχτυα με τον Μητρούση, τον Ερμείδη και τον Σαραντουλάκη να αστοχούν από ευνοϊκές θέσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Παναί θα έπρεπε ήδη να έχει πετύχει τουλάχιστον ένα-δύο τέρματα από πολύ νωρίς. Οι χαμένες ευκαιρίες πολλές, αλλά μη αρκετές για να στοιχίσουν. Εκτός βέβαια από την πληθώρα επιθετικών προσπαθειών του ΑΟΠ, η άμυνα-γρανίτης με Πάτση, Λάμπρου και Φιριππή δεν άφηνε τίποτε να περάσει και ήταν εξαιρετική τόσο στο ψηλό παιχνίδι, όσο και στις φάσεις με την μπάλα κάτω.
Έπειτα από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Τσιμπούρης προχώρησε προς τα δεξιά και με εξαιρετική σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου με ένα απλό χάδι στην μπάλα ο Μητρούσης σημείωσε το 1-0, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΑΟΠ.
Η συνέχεια ήταν επίσης καταιγιστική με τον Παναιγειρατικό να δημιουργεί ευκαιρίες, τον Μητρούση να τραντάζει με βολίδα το οριζόντιο δοκάρι και τους παίκτες μας να κρύβουν την μπάλα λίγα λεπτά μετά το 1-0, με τον Μητρούση και τον Ερμείδη να συνδυάζονται υπέροχα στη δεξιά πλευρά και τον δεύτερο να πραγματοποιεί παράλληλη σέντρα για τον Σαραντουλάκη που σκόραρε από κοντινή απόσταση για το 2-0 του Παναιγειρατικού (τελευταίο του γκολ στις 6/6/10 στο 4-1 κόντρα στα Νέα Λιόσια).
Δεν άργησαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και ήρθε και τρίτο γκολ από τους Αχαιούς με έξυπνη σέντρα-σουτ του Τσιμπούρη από τα δεξιά. Τα πράγματα είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται λιγότερο δύσκολα για τους παίκτες της "Μαύρης Αρμάδας" ωστόσο γνώριζαν όλοι πως τίποτα δεν είχε τελειώσει.
Γι' αυτόν το λόγο, και ιδιαίτερα μετά την σωτήρια απόκρουση του Τριβιζά σε βολέ αντιπάλου σε τετ-α-τετ οι Αιγειράτες δεν επαναπαύτηκαν και πίεσαν για το τέταρτο γκολ, το οποίο ήρθε με πολύ ωραίο σουτ από τον Ερμείδη. Ο Κρεκούκιας εν μέσω χειροκροτημάτων πέρασε στη θέση του σκόρερ αμέσως μετά την επίτευξη του 4-0.
Το γκολ της Barceliosa ήρθε να υπενθυμίσει στους παίκτες του Παναί ότι οφείλουν στο β' μέρος να μην δείξουν χαλαρότητα λόγω της έκβασης του σκορ. 4-1 σκορ ημιχρόνου.

"Καθάρισε" ο Ζαχαρίας

Οι παίκτες Barceliosa μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο μεμεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στο πρώτο πεντάλεπτο ο Παναιγειρατικός βρισκόταν κυρίως σε παθητικό ρόλο, με την άμυνα να εξουδετερώνει τις μπαλιές των αντιπάλων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια τελική προσπάθεια που να απειλήσει σημαντικά τον Φώτη Τριβιζά.
Μετά το πέρας της πολιορκίας των αντιπάλων, ξεκίνησε και πάλι το ντεμαράζ επιθέσεων από τους παίκτες της "Μαύρης Αρμάδας", οι οποίοι έχασαν και πάλι κάποιες σημαντικές ευκαιρίες (οριζόντιο δοκάρι από τα δύο μέτρα για τον Κρεκούκια) να διευρύνουν το προβάδισμά τους και να σιγουρέψουν τη νίκη. Αυτό όμως πραγματοποιήθηκε περίπου δεκατρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, όταν και πάλι ο Ερμείδης έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα από τα αριστερά και με νέα παράλληλη συρτή σέντρα βρήκε εκ νέου τον αμαρκάριστο Σαραντουλάκη για το 5-1, σε μία φάση σχεδόν καρμπόν με εκείνη του δεύτερου γκολ.
Αμέσως μετά, ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος πέρασε στη θέση του Τσιμπούρη.

Επέστρεψε ο Αιγειράτης Κατσούρης

Η νίκη με 6-3 ενάντια τους Mustang στις 9/1/10 ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Πέτρου Κατσούρη με τη φανέλα του ΑΟΠ. Χθες όμως ο "Πετράν", ο ιστορικός αριστερός αμυντικός της ομάδας μας επέστρεψε στην ενεργό δράση και επιβραβεύτηκε για την καλή του εμφάνιση στην προετοιμασία αλλά και για την προσήλωση που δείχνει στην ομάδα μας και μπήκε για τα τελευταίο δεκάλεπτο στον αγωνιστικό χώρο του "Γηπέδου 4" στη θέση του Πάτση προκαλώντας συγκίνηση ιδιαίτερα στους Αιγειράτες της ομάδας.
Την ίδια ώρα, ο Μάριος Μάντζος έπαιρνε τη θέση του Φιριππή.

Η λήξη και τα χαμόγελα

Παρά το γεγονός ότι το ματς είχε καθαρίσει, οι παίκτες του ΑΟΠ συνέχισαν να πιέζουν και για ένα έκτο τέρμα, ωστόσο ο Σαραντουλάκης βρήκε άτσαλα την μπάλα σε εξαιρετική πάσα του Δημήτρη Μάντζου ενώ ο Ερμείδης δεν τα κατάφερε σε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, φάση που σήμανε και τη λήξη του χθεσινού αγώνα.
Παναιγειρατικός-Barceliosa 4-1. Οι παίκτες του Παναί έδειξαν ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας στην πρεμιέρα, που δίνει μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Χαμογελαστός και ο Πέτρος Παπανικολάου, που συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και ζήλο και στις επόμενες αγωνιστικές.

Τη νίκη του Παναιγειρατικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2011/12 "υπέγραψαν" οι: Τριβιζάς, Πάτσης, Λάμπρου, Φιριππής, Τσιμπούρης, Ερμείδης, Σαραντουλάκης, Μητρούσης, Κρεκούκιας, Δημ. Μάντζος (c), Κατσούρης, Μ. Μάντζος.

Τα "μελανόλευκα" γκολ πέτυχαν οι: Μητρούσης, Σαραντουλάκης (2), Τσιμπούρης κι Ερμείδης.

Ο Τάσος Οικονόμου, γνωστός φίλος της ομάδας, ήταν παρών για να παρακολουθήσει τον πρώτο φετινό αγώνα πρωταθλήματος του Παναιγειρατικού.