21 Οκτ 2011

Π. Παπανικολάου: "Όλοι μαζί να δούμε τον ΑΟΠ όσο πιο ψηλά γίνεται"

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πρίν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου προχώρησε χθες το απόγευμα ο προπονητής του Παναιγειρατικού Πέτρος Παπανικολάου. Ο "Παπ" κάλυψε πλήρως τους ανθρώπους επικοινωνίας του επίσημου ιστολογίου της ομάδας, κάνοντας αναφορά στην προετοιμασία του ΑΟΠ, την επιστροφή στο γνώριμο πρωτάθλημα του Σαββάτου, ενώ μίλησε με κολακευτικά σχόλια για όλες τις νέες προσθήκες στο ρόστερ, εκφράζοντας παράλληλα και τον προβληματισμό που του δημιουργουν η απουσία του Γιώργου Ντοά και οι άγνωστης διάρκειας απουσίες των Φιριππή και Πάτση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πέτρος Παπανικολάου στη χθεσινή συνέντευξη τύπου:

- Πέτρο, ολοκληρώθηκε η περίοδος προετοιμασίας του Παναιγειρατικού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αισθάνεσαι ότι εξήγαγες τα συμπεράσματα που ήθελες; Είστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά;

Π.Π.: "Και ναι και όχι. Η φετινή προετοιμασία ήταν κάπως περίεργη καθώς άλλη ομάδα έπαιζε στα φιλικά προετοιμασίας και άλλη θα αγωνίζεται εν τέλει στο πρωτάθλημα λόγω του θέματος που προέκυψε με την ημέρα. Ωστόσο, με τα παιδιά που ενσωματώθηκαν στην ομάδα φέτος γνωριζόμαστε από παλιά, είναι καλοί παίκτες κι έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι φέτος θα τα πάμε πολύ καλά".

- Μετά από συζητήσεις μηνών η ομάδα επέστρεψε στο γνώριμο πρωτάθλημα του Σαββάτου. Υπάρχουν και συν και πλην από το γεγονός αυτό. Πώς νιώθεις που γυρίζετε εκεί;

Π.Π.: "Σίγουρα η ημέρα του Σαββάτου φέρνει στο μυαλό πολύ ωραίες αναμνήσεις, αλλά η φετινή χρονιά δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της αγωνιστικής περιόδου 2009/10. Φέτος ξεκινάμε μία καινούργια προσπάθεια, με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ μας αλλά και μεγάλη αισιοδοξία. Το αρνητικό είναι ότι τα παιδιά που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν σημαντικές μονάδες του ΑΟΠ και είχαν μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες της ομάδας, φέτος δε θα τα έχουμε όσο θα θέλαμε μαζί μας λόγω των υποχρεώσεών τους την ημέρα του Σαββάτου, επαγγελματικών και μη. Έχουμε εμπιστοσύνη όμως στην ομάδα μας και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο.

- Γνώριμο πρωτάθλημα, αλλά άγνωστο το όνομα των αντιπάλων, ε;

Π.Π.: "Έτσι είναι. Δε γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, δε μας γνωρίζουν κι αυτοί όμως. Περιμένουμε έναν δύσκολο αγώνα αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη".

- Επιστροφές Διονύση Μάντζου και Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την παναιγειρατική οικογένεια;

Π.Π.: "Είναι δύο παιδιά που μας έλειψαν πολύ πέρυσι. Αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν αυτά τα παιδιά για την ομάδα. Σπουδαίοι παίκτες και χαρακτήρες, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Παναιγειρατικού".

- Ο Φώτης Τριβιζάς και ο Γρηγόρης Μητρούσης είναι οι δύο νέες προσθήκες στο ρόστερ του συλλόγου. Ωστόσο με την επιστροφή του Άρη Μπούρα στο έμψυχο δυναμικό του ΑΟΠ και του Πέτρου Κατσούρη στην αγωνιστική δράση του Παναί, ουσιαστικά οι μεταγραφές του Παναιγειρατικού φτάνουν τις τέσσερις. Τι έχεις να μας πεις γι' αυτές;

Π.Π.: "Με τις αλλαγές που έγιναν φέτος στην ομάδα χρειαζόμασταν κάποιες προσθήκες και πιστεύω ότι έγιναν οι καλύτερες κινήσεις. Είναι παιδιά που είτε έχουν περάσει από την ομάδα είτε βρίσκονταν κοντά της, οπότε γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει κι εμείς ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τον καθένα τους. Εγώ εύχομαι να είναι υγιείς ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

- Μέσα σε όλο το ντεμαράζ επιστροφών, υπάρχει η στρατιωτική θητεία του Γιώργου Ντοά και του Τάκη Φιριππή, με τον δεύτερο να έχει κάποια ελαφρυντικά και να βρίσκεται αρκετές φορές στη διάθεσή σου. Αυτό συνεπάγεται και αλλαγές ως προς την άμυνα.

Π.Π.: "Όπως είπα και πιο πριν, φέτος η προετοιμασία ήταν περίεργη. Άλλη ομάδα έπαιζε στα φιλικά, άλλη θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πιθανόν άλλη να το τελειώσει. Για παράδειγμα, η αμυντική μας γραμμή έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές. Μετά τις στρατεύσεις του Ντοά και του Φιριππή και την, άγνωστο για πόσο, απουσία του Πάτση έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας στο χώρο της άμυνας. Μια πρώτη αλλαγή ήταν η μετατόπιση του Λάμπρου από τα δεξιά στο κέντρο της άμυνας. Αποκτήθηκαν ο Μπούρας και ο Κατσούρης, οι οποίοι μαζί με τον Μάριο θα καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας. Ωστόσο, ευελπιστούμε σε σύντομη επάνοδο και των προαναφερθέντων για να δυναμώσουμε αρκετά περισσότερο".

Ο Πέτρος Παπανικολάου παρέθεσε και τον δικό του επίλογο λίγο πριν μας αποχαιρετήσει:

"Μιας και βρισκόμαστε παραμονές της πρώτης αγωνιστικής για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα ήθελα να καλέσω όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα να σταθούν δίπλα της σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Παλαιοί και νέοι παίκτες, προπονητής, διοίκηση και φίλοι. Όλοι μαζί με έναν κοινό στόχο. Να δούμε τον ΑΟΠ όσο πιο ψηλά γίνεται".