16 Οκτ 2011

Η Αιγείρα τον πρώτο λόγο

Τι κι αν αγωνιζόταν εκτός έδρας, τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στις αρχές του β' ημιχρόνου, τι κι αν αδικήθηκε από την τύχη και τη διαιτησία. Ο Παναιγειρατικός, ο αληθινός Παναιγειρατικός, απέδειξε περίτρανα -ελλείψει Ντοά και Τσιμπούρη- ότι η πεποίθηση των αντιπάλων για την αξία του δεν άγγιζε και τόσο την πραγματικότητα και πήρε ένα σπουδαίο διπλό με 6-7 στο "Campeon" του Αμαρουσίου και πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση κατάκτησης του τροπαίου του Attica Cup. Πρωταγωνιστής του αιγειράτικου θριάμβου ο Τάκης Φιριππής, που πέτυχε ένα πρωτόγνωρο χατ-τρικ, αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα (!), "τιμώρησε" με γκολ το φίλο του Μιχάλη Σειραδάκη ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος, ένταση στο τέλος με Παρτσαλάκη Κρεκούκια και Μάριο. Κόσμια φιλοξενία σε ένα εορταστικό περιβάλλον από την ομάδα της Ολυμπιάδας, χωρίς παρατράγουδα και αντεγκλήσεις.

Με συνταγή Ιουλίου

Η αρχική σύνθεση του Παναιγειρατικού δε διέφερε καθόλου από εκείνη του φιλικού κόντρα στην Ολυμπιάδα τον περασμένο Ιούλιο στο ίδιο γήπεδο. Ο Πέτρος Παπανικολάου, που ήθελε όσο τίποτα τη νίκη, εμπιστεύθηκε τα ίδια πρόσωπα και παρέταξε την ομάδα με τον Διονύση Μάντζο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Πάτση, Λάμπρου και Φιριππή, ενώ στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ήταν ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος στα αριστερά του είχε τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη και στα δεξιά του τον Φίλιππο Κρεκούκια. Στην "αιχμή του δόρατος" τοποθετήθηκε ο Χάρης Ερμείδης.

Αδίκως πίσω στο ημίχρονο

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησαν αρκετές απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή του αντίπαλου πορτιέρο. Όλα έδειχναν πως το γκολ για τους φιλοξενούμενους Αιγειράτες ήταν θέμα χρόνου και η πραγματικότητα το επιβεβαίωσε. Μετά από γύρισμα του Ερμείδη και ασφυκτική πίεση του Κρεκούκια στη μικρή περιοχή, ο αρχηγός της Ολυμπιάδας Μιχάλης Σειραδάκης έσπρωξε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1 υπέρ του Παναιγειρατικού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και απάντησαν με κοντινό πλασέ για την ισοφάριση σε 1-1 ενώ εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε η πλήρης ανατροπή με παρόμοιο τρόπο. Ο Παναιγειρατικός δεν ήταν δυνατό να αφήσει έτσι την κατάσταση και ισοφάρισε σε 2-2 με κοντινή κεφαλιά του Φιριππή έπειτα από σέντρα ακριβείας του Πάτση. Το ημίχρονο έδειχνε ότι θα κυλούσε ως το τέλος με τις δύο ομάδες ισόπαλες, ωστόσο ήρθε το 3-2 για την Ολυμπιάδα από στημένη φάση και κεφαλιά στα δίχτυα του Σάκη μετά από λανθασμένη συνεννόηση των αμυντικών του Παναιγειρατικού. Ο Πέτρος Παπανικολάου δοκίμασε να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας και πέρασε στον αγώνα στη θέση του Σαραντουλάκη τον νεοαποκτηθέντα Μητρούση, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει τον ΑΟΠ να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη "Βασίλισσα" προηγούμενη, γεγονός άδικο με βάση την εικόνα του αγώνα. Παράλληλα, ο διαιτητής του αγώνα, παρότι έδειχνε πως είναι ιδιαίτερα καλός, έκανε ορισμένα λάθη που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν και το αποτέλεσμα, κάτι που επαναλήφθηκε και στο β' μέρος.

Ψυχρολουσία...

Ο Πέτρος Παπανικολάου δε θέλησε να αλλάξει κάτι στο βασικό σχήμα του ΑΟΠ και παρακίνησε τους παίκτες του να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν πέρασαν ούτε τρία λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να έρθει το 4-2 από καθαρή τύχη των αντιπάλων, καθώς μακρινό σουτ έστελνε την μπάλα στα χέρια του Διονύση Μάντζου, ωστόσο εκείνη κόντραρε στα σώματα και άλλαξε εξ ολοκλήρου πορεία για να αναπαυθεί στα δίχτυα του Παναί.

"Φιλί ζωής" από τον αρχηγό - Έντονες διαμαρτυρίες για καθαρό πέναλτυ

Το 4-2 "πάγωσε" τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού αλλά οι παίκτες είχαν το σθένος να κυνηγήσουν και πάλι τον αγώνα. Το κόρνερ του Φίλιππου Κρεκούκια έφερε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και οι κόντρες την μπάλα μπροστά στο Δημήτρη Μάντζου, που με πλασέ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων για να μπει και πάλι ο ΑΟΠ για τα καλά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.
Στη συνέχεια, ακολούθησε σκανδαλώδης απόφαση του διαιτητή της συνάντησης που έκλεισε τα μάτια σε καθαρό τακλιν (!!!) αντιπάλου εντός της αντίπαλης περιοχής πάνω στον Μητρούση. Πέναλτυ που δεν υποδείχτηκε ποτέ!
Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το 5-3 με δυνατό κοντινό σουτ, έπειτα από αδυναμία των αμυντικών του Παναιγειρατικού να διώξει την μπάλα μακριά σε φάση διαρκείας της Ολυμπιάδας.

"Μύρισε" Αιγείρα. Ολική ανατροπή σκηνικού!

Η επίτευξη του πέμπτου γκολ από τους Χανιώτες έδειχνε να τους χαροποιεί ιδιαίτερα και να τους ανακουφίζει, ωστόσο ο Παναιγειρατικός πολλοί θα γνώριζαν ότι δεν τα παρατά εύκολα. Έτσι οι Αιγειράτες πήραν για τα καλά τα ηνία του αγώνα και ξεκίνησαν ένα ασταμάτητο σερί για να φτάσουν στην κατάκτηση της εκτός έδρας νίκης.
Με υπέροχο τελείωμα ο Φίλιππος Κρεκούκιας έδωσε το έναυσμα για τη "μελανόλευκη" αντεπίθεση, για να έρθει λίγο αργότερα ο Χάρης Ερμείδης με ονειρώδες σουτ εκτός περιοχής να φέρει το ματς στα ίσια και να δώσει εξ ολοκλήρου νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Παναιγειρατικού δεν αρκέστηκαν στην ισοπαλία, που βάσει του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ τους ευνοούσε, και σε συνδυασμό με τις εντολές του Πέτρου Παπανικολάου πίεσαν κι άλλο για να φτάσουν στο προβάδισμα. Δεν άργησε το έκτο γκολ. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Κρεκούκια στον Ερμείδη που βγαίνει τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που αποκρούει το πλασέ του "Ermidao". Στην επαναφορά η μπάλα φτάνει στον Φιριππή, που με αφοπλιστική ψυχραιμία βάζει τον Παναιγειρατικό στη θέση του οδηγού. Την εκτός έδρας τεράστια νίκη του ΑΟΠ "κλείδωσε" με ασύλληπτο γκολ ο "Τάκαρος" με φάουλ από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, με την μπάλα να αιφνιδιάζει τον τερματοφύλακα της Ολυμπιάδας. Στο παιχνίδι ο Μάριος στη θέση του Ερμείδη. Εξαιρετικό σουτ από παίκτη των αντιπάλων που έδωσε στους γηπεδούχους ελάχιστες ελπίδες νίκης. 6-7.

Ένταση με Παρτσαλάκη

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή του αγώνα εξελίχθηκε ο... ομιλητικότατος Μανώλης Παρτσαλάκης. Ο στράικερ των γηπεδούχων μετά την επίτευξη του τελευταίου γκολ, εξύβρισε σύσσωμη την ομάδα του Παναιγειρατικού, κάτι που εξόργισε τον Φίλιππο Κρεκούκια που ζήτησε το λόγο, ωστόσο η κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής στον παίκτη της Ολυμπιάδας ανάγκασε τα πνεύματα να ηρεμήσουν. Ο Παρτσαλάκης κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο τα έβαλε για ανεξήγητο λόγο και με τον νεοεισελθόντα Μάριο Μάντζο, με τον τελευταίο να τον κοιτά μονίμως απορημένος.

Συγκρατημένα πανηγύρια

Δεν μπορούσαν σαφώς να κρύψουν τη χαρά τους και το αίσθημα δικαίωσης οι ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού μετά τη λήξη του αγώνα, ωστόσο όλοι μαζί γνώριζαν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ως προς την υπόθεση Attica Cup. Έχει γίνει μόνο η μισή δουλειά και τώρα η προσοχή θα στραφεί πρώτα στην αναμενόμενη έναρξη του πρωταθλήματος του Σαββάτου σε πέντε μέρες και στη συνέχεια στον δεύτερο τελικό στου Ρέντη.

Το μεγάλο διπλό στο Μαρούσι "υπέγραψαν" οι: Διον. Μάντζος, Φιριππής, Λάμπρου, Πάτσης, Δημ. Μάντζος (c), Κρεκούκιας, Σαραντουλάκης, Ερμείδης, Μητρούσης, Μ. Μάντζος και Μπούρας, που έμεινε στον πάγκο.

Τα αιγειράτικα γκολ πέτυχαν οι: Φιριππής (3), Δημ. Μάντζος, Κρεκούκιας, Ερμείδης και Σειραδάκης (αυτ.)

Τον αγώνα κόντρα στην Ολυμπιάδα παρακολούθησαν από κοντά ο αντιπρόεδρος του Ομίλου και πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ του ΑΟΠ Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος και η σύντροφος του αρχηγού Δημήτρη Μάντζου Άννα Παναγιωτίδου.