14 Ιουλ 2012

Αυτοί μας έφεραν στον τελικό!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ
Ο 26χρονος τερματοφύλακας της ομάδας μας κατάφερε να ανταπεξέλθει σε μία δύσκολη χρονιά για εκείνον, καθώς η παραλληλία αγώνων και επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Πύλο τον έφερναν κοινώς... "πέρα-δώθε". Παρά την έλλειψη παιχνιδιών κατάφερε να υπερασπίσει επάξια με την εμπειρία και την τεράστια αξία του την εστία της "Μαύρης Αρμάδας" φέρνοντας μαζί με τον Φώτη Τριβιζά τον ΑΟΠ στον τελικό.

ΦΩΤΗΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος αντικαταστάτης του Σάκη από τον "Φωτάρα". Ο 22χρονος τερματοφύλακας ήταν εκεί όποτε του το ζήτησε η ομάδα, αλλά όχι μόνο για να αγωνιστεί. Έβγαλε πολύ δύσκολα παιχνίδια και πολλά ντέρμπυ κατά τη διάρκεια της σεζόν, πραγματοποιώντας καίριες επεμβάσεις. Βοήθησε τα μέγιστα και με την παρουσία του στα ματς που έπαιζε ο Σάκης, ενώ στον προημιτελικό επιστρατεύτηκε για μία και μοναδική φορά σε ρόλο δεξιού εξτρέμ! 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
Ο ιστορικός αμυντικός του Παναιγειρατικού έδωσε το "παρών" σε πολλές φετινές αναμετρήσεις της ομάδας, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά στα γήπεδα της Αθήνας. Πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, βοηθώντας τα μέγιστα και δίνοντας ανάσες σε σημαντικές μονάδες της ομάδας. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Όσο να 'ναι και μόνο ηθικά η παρουσία του "Πετράν" λέει πολλά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ
Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή του αρχηγού του Παναιγειρατικού στο χώρο του κέντρου της ομάδας. Σε πολλά παιχνίδια ξεκίνησε βασικός, ενώ και σε αυτά που πέρασε αλλαγή χρειάστηκε να κάνει "βρώμικη" δουλειά στη μεσαία γραμμή και τα κατάφερε. Κάθε χρονιά και καλύτερος ο "Captain8".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΗΣ
Διένυσε με διαφορά την καλύτερή του σεζόν με τα χρώματα του Παναιγειρατικού. Οι επιδόσεις του ήταν εξαιρετικές στην πλειοψηφία των αγώνων του ΑΟΠ, ενώ χρειάστηκε να παίξει τόσο αριστερό μπακ, όσο και αριστερό χαφ, αλλά και αμυντικός μέσος και κεντρικός αμυντικός! Πολυσύνθετος, ε; Όπου κι αν έπαιξε, παρέδωσε... μαθήματα στους αντιπάλους του και αποτελεί έναν από τους υποψήφιους για το βραβείο του MVP της φετινής χρονιάς.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΡΕΚΟΥΚΙΑΣ
Από τους πρώτους ανθρώπους που έθεσαν στόχο της φετινής ομάδας τον τελικό και το πρωτάθλημα. Ο ιστορικός "Ναύαρχος" του ΑΟΠ με περίσσιο πάθος στο παιχνίδι του και με θέση στα χαφ κυρίως της ομάδας δημιούργησε παιχνίδι για τον Παναιγειρατικό. Στα μέσα της σεζόν ταλαιπωρήθηκε πολύ από προβλήματα στη μέση, και παρόλο που πονούσε πολύ τα έδωσε όλα και ήταν παρών σε πολλά ματς, με αποκορύφωμα το 2-2 με τους Μεϊβάντ. Ταλαιπώρησε πολύ τους αμυντικούς και με τον χαρακτήρα του Αιγειράτη leader οδήγησε τον ΑΟΠ στον τελικό της διοργάνωσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Απίστευτη δουλειά από τον "Johhny". Ήταν φανταστικός στα αμυντικά του καθήκοντα και ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Οι ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις του... έκοψαν τη σεζόν στη μέση και τον έστειλαν στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό αριθμό αγώνων. Η επιστροφή του έγινε στον ημιτελικό της Κυριακής και πραγματικά η παρουσία του Λάμπρου ήταν σα να μην πέρασε μία μέρα από τότε που έφυγε. Δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τους Μεϊβάντ. Ή μάλλον, οι Μεϊβάντ ποτέ τον Λάμπρου. Σημαντικότατη επιστροφή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ
Ο αφανής ήρωας του Παναιγειρατικού. Πάρα πολύ καλή και καίρια δουλειά από τον "Τσίμπο" τόσο στο κέντρο, όσο και στα άκρα. Έριξε πολύ τρέξιμο κι έφαγε και πάλι "ξύλο" από τους αντιπάλους, ωστόσο το πάθος του τον έκανε να μην καταλαβαίνει τίποτα. Ένας αληθινός ΑΟΠτζής που πάλεψε και ήταν παρών σχεδόν σε όλα τα ματς της ομάδας.

ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ
Πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλη χρονιά. Επιστρατεύτηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ήταν ιδιαίτερα φιλότιμος. Προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του και τα κατάφερε σε πολλά παιχνίδια με βάση το πάθος του και την αγάπη για τον ΑΟΠ. Ξεπέρασε σε αρκετό βαθμό το άγχος τον περασμένων ετών. Είχε νεύρα σε αρκετά παιχνίδια, κάποιες φορές και αδικαιολόγητα.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
Πέτυχε φέτος περισσότερα γκολ από όσα είχε πετύχει συνολικά στις δύο πρώτες του σεζόν με τον ΑΟΠ και είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναί που έχει αγωνιστεί φέτος σε ΟΛΑ τα επίσημα παιχνίδια. Πρωταγωνιστής σε πολλά ματς με αστείρευτο πάθος, που εκδηλωνόταν και με νεύρα κάποιες φορές. Ακούραστος, έτρεχε πάνω-κάτω και "όργωνε" σα... ρομπότ το γήπεδο. Τρομερός εμψυχωτής κυρίως στο pre-game κομμάτι κάθε αγώνα. Σκόραρε και τα δύο γκολ με τους Μεϊβάντ στο 2-2 του α' γύρου. Λέτε να το ξανακάνει απόψε;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ
Ο πρώτος σκόρερ του Παναιγειρατικού στο φετινό πρωτάθλημα. Βοήθησε τα μέγιστα στη φετινή πορεία της ομάδας, ενώ μεταξύ της φυγής του Ερμείδη και του ερχομού του Ατματζίδη τραβούσε μόνος του το... λούκι της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Βρίσκει τρόπους να κάνει το γκολ, κάτι που βοήθησε πολύ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Καθοριστική η συμμετοχή του στον ημιτελικό, όπου με χατ-τρικ οδήγησε τον Παναιγειρατικό στην πρόκριση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΑΣ
Το μέλλον του στη φετινή σεζόν, όταν ξεκινούσαν όλα τον Οκτώβρη, έμοιαζε κάπως δυσοίωνο καθώς τον Αύγουστο ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία. Παρά ταύτα, κατά τη διάρκεια αυτής κατάφερε να είναι παρών σε πολλά ματς της ομάδας, ενώ μετά την απόλυσή του ήταν απλά ο Ντοάς! Τρομερός στο κέντρο της άμυνας, πολύ καλύτερος από την περσινή σεζόν, αποτέλεσε αποφασιστικό παράγοντα της πορείας του ΑΟΠ προς τον τελικό. Ήταν μόνος του στο κέντρο της άμυνας όσο έλλειπε ο Λάμπρου.

ΤΑΚΗΣ ΦΙΡΙΠΠΗΣ
Μεγάλη η συμβολή του "Τάκαρου" στη μεγαλειώδη πορεία προς τον τελικό της διοργάνωσης. Βοήθησε τα μέγιστα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά με "όπλο" του τις στημένες φάσεις όπου νίκησε πολλάκις την αντίπαλη άμυνα. Σκόραρε και κάποια καθοριστικά γκολ, ενώ στην άμυνα ήταν άκρως αποτελεσματικός. Είχε κάποιες απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά πάντα πάλευε για να είναι παρών και τις περισσότερες φορές τα κατάφερνε. Απόδειξη της μεγάλης του αγάπης για τον ΑΟΠ.

ΧΑΡΗΣ ΕΡΜΕΙΔΗΣ
Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Παναιγειρατικού έκλεισε. Ο Χάρης Ερμείδης αποχώρησε από την ομάδα σχεδόν με τη συμπλήρωση ενός χρόνου παρουσίας σε αυτήν, καθώς έκτακτες επαγγελματικές υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να φύγει για τη Δράμα. Μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας, χαρίζοντας με την ποιότητά του δημιουργικότητα στο χώρο της επίθεσης και πολλά γκολ. Έδειχνε πολλάκις το παναιγειρατικό του πρόσωπο, ενώ και τώρα από τη Δράμα εξακολουθεί να παρακολουθεί τα νέα της ομάδας και να στηρίζει και να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του. Σε ευχαριστούμε για όλα Χάρη! Δε σε ξεχνάμε!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ
Μία από τις πιο μεγάλες μετεγγραφές στην ιστορία της ομάδας. Πολύ σημαντική μονάδα, ήρθε στον ΑΟΠ σε καίριο timing. Πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι και ενωμένος μαζί τους τους οδήγησε στον τελικό, όντας πρωταγωνιστής στον προημιτελικό με χατ-τρικ, ενώ το γκολ της ισοφάρισης που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στον ημιτελικό απλά... δεν υπάρχει! Πάρα πολύ καλός, δείχνει να δένει με την υπόλοιπη ομάδα και να αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων "όπλων" του ΑΟΠ στο σημερινό ματς.

ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΤΕΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς. Ήταν παρών όποτε χρειάστηκε και είχε πολύ καλή απόδοση. Σκόραρε αρκετές φορές, πετυχαίνοντας και το πιο γρήγορο γκολ με την Όαση (18''). Κάλυψε επάξια κάθε κενό στα εξτρέμ και έδειξε πιο ώριμος από ποτέ, τόσο αγωνιστικά, όσο και εκτός γηπέδου. Ένα σημαντικό κεφάλαιο στον φετινό ΑΟΠ και μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
Αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι (0-1 ήττα από Κολομβιανούς) λόγω έλλειψης ρόστερ. Ο "Double Th" έχει δηλώσει την επιθυμία του να μην έχει αγωνιστική δραστηριότητα με τη φανέλα του Παναιγειρατικού, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και ΑΟΠτζής. Παρών σε πάρα πολλά παιχνίδια της ομάδας, εμψυχώνει τους συμπαίκτες του μόνο και μόνο με την παρουσία του, αποδεικνύοντας έτσι τη μεγάλη του αγάπη για την ομάδα.

ΑΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ κ' ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν έκαστος από ένα παιχνίδι. Ο Μπούρας στο ματς του β' γύρου με το Κουρδιστάν, ενώ ο Διακογιάννης στον αγώνα του α' γύρου με την ίδια ομάδα. Η συμβολή του τερματοφύλακα Στέλιου ήταν βασικός παράγων για τη νίκη με 3-1 έναντι του τότε Ιράκ, ενώ ο Μπούρας επιστρατεύτηκε για να καλύψει το κενό στην άμυνα στην ήττα με 6-7 από το Κουρδιστάν.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο μέγιστος Αιγαλεώτης coach είναι ένας από τους πιο μεγάλους παράγοντες των επιτυχιών της ομάδας. Τεράστιος γνώστης ποδοσφαίρου, αναγνωρισμένης αξίας, σε κάθε παιχνίδι βοηθά με το στήσιμο της ομάδας, τις συνεχείς οδηγίες και τις κατάλληλες αλλαγές να την οδηγεί στη δόξα. Με τη δική του μαεστρία έφερε τον ΑΟΠ για δεύτερη φορά στην καριέρα του ως προπονητής στον τελικό του πρωταθλήματος.