14 Ιουν 2012

Παναιγειρατικός-Όαση | Προϊστορία (vid)

25/02/12 Παναιγειρατικός-Όαση 5-3
Ο εις διπλούν σκόρερ Ζαχαρίας κοντρολάρει την μπάλα
Κάποιες φορές οι αριθμοί και η παράδοση λένε την αλήθεια, ωστόσο στην περίπτωση του Παναιγειρατικού και της Όασης δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, παρά μόνο να ευχηθείς πως όντως λένε την αλήθεια. Κι αυτό, διότι κατά την αναδρομή στο παρελθόν βρίσκει κανείς μόλις μία συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων.
Όπως θα θυμόμαστε οι περισσότεροι, αλλά και για όσους δε γνωρίζουν, η Όαση αποτελεί την ομάδα που αντικατέστησε τους Ναυτόμπατσους, οι οποίοι για προσωπικούς τους λόγους αποχώρησαν πρόωρα από τη διοργάνωση. Ο ΑΟΠ είχε ηττηθεί από εκείνους τον Ιανουάριο στο ματς του α' γύρου με 1-3, επομένως την Όαση θα την αντιμετώπιζε μία φορά.
Η τύχη έμελλε να φέρει τη "μάχη" τους στο πρώτο παιχνίδι της Όασης στο πρωτάθλημα. Εν μέσω αποκριάς, στις 25 Φεβρουαρίου, και με τον Παναιγειρατικό να έχει ένα γεμάτο απουσιολόγιο, οι Αχαιοί απαγόρευσαν στους νεοεισελθόντες να μπουν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους, επικρατώντας με 5-3 στο "Γήπεδο 1".
Ας θυμηθούμε παρέα τι έγινε στο πρώτο και μοναδικό ματς μεταξύ των δύο συλλόγων.

25 Φεβρουαρίου 2012
ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ-Όαση 5-3, Γήπεδο 1
Φαίδων, Σαραντουλάκης (2), Πάτσης (πεν.), Φιριππής

Στις 25 Φεβρουαρίου ο Παναιγειρατικός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Όαση, ανοίγοντας έτσι την αυλαία για εκείνη στο πρωτάθλημα του Ελαιώνα, την ώρα που ο ΑΟΠ έπαιζε το δωδέκατο ματς πρωταθλήματος. Τα προβλήματα πολλά για τον Πέτρο Παπανικολάου, καθώς ο Παναιγειρατικός δοκιμαζόταν για πρώτη φορά χωρίς το Γιάννη Λάμπρου που λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα προσγειώθηκε στην Ελβετία, ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείτο η οριστική παραμονή του Ερμείδη στη Δράμα. Εκτός αυτού, ο Κρεκούκιας ήταν και πάλι απών για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η θέση του αμυντικού χαφ παρέμενε "ορφανή" μιας και Δημήτρης Μάντζος και Τσιμπούρης δεν ήταν στην αποστολή. Στους απόντες και ο Διονύσης Μάντζος, τον οποίο όμως κάλυψε ο έτερος τερματοφύλακας του ΑΟΠ Φώτης Τριβιζάς.
Team talk πριν τον αγώνα με την Όαση
Κάτι από Euro μας θυμίζει το πρώτο και μοναδικό μέχρι το Σάββατο ματς μεταξύ Παναιγειρατικού και Όασης, τουλάχιστον στην αρχή του. Οι Αιγειράτες έκαναν ανάλογο ξεκίνημα με εκείνο της Εθνικής Τσεχίας στον αγώνα με την Ελλάδα και προηγήθηκαν μόλις στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα με 2-0. Τρεις πάσες χρειάστηκαν για να ανοίξει το σκορ χάρη στο πείσμα του ο Φαίδωνας και να φέρει τον Παναιγειρατικό σε θέση οδηγού μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο της συνάντησης, με το γκολ του νεαρού μεσοεπιθετικού να χρίζεται ως το πιο γρήγορο του ΑΟΠ στην Αθήνα. Δευτερόλεπτα μετά το 1-0 ήρθε νέο τέρμα υπέρ της "Μαύρης Αρμάδας" με τον Σαραντουλάκη να αξιοποιεί υπέροχα την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου πορτιέρο στο σουτ του Μητρούση.
Δυστυχώς, όμως, το 2-0 δεν κράτησε για πολύ και μέσα στο επόμενο επτάλεπτο η Όαση κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα μετά από ολιγωρία στην άμυνα της "Μαύρης Αρμάδας" και στις δύο περιπτώσεις και να θέσει το ματς σε νέα βάση.
Κάπου εκεί ωστόσο ήρθε ένα τραγικό λάθος και ανόητο χέρι αντίπαλου αμυντικού στην περιοχή της Όασης και πέναλτι υπέρ του Παναιγειρατικού με τον Πάτση να ευστοχεί πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ από πέναλτι του ΑΟΠ στην Αθήνα, μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες!
Το ημίχρονο βρήκε τον Παναιγειρατικό προηγούμενο με 3-2, ενώ στην επανάληψη οι Αιγειράτες είχαν τον πρώτο λόγο και έφτασαν το ματς στο 5-2 με κεφαλιά-γκολ του Φιριππή από σέντρα ακριβείας του Πάτση και με κοντινό σουτ του Σαραντουλάκη από έξοχη ασίστ του Μητρούση. Το γκολ της Όασης δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές μας, που διατήρησαν το ματς στο δικό τους ρυθμό και πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη που "επούλωσε" τις πληγές που άφησε η ήττα από τους Εν Λευκώ με 2-4 το προηγούμενο Σάββατο.
Στο ματς αγωνίστηκαν οι: Τριβιζάς, Ντοάς (c), Μάριος, Φιριππής, Πάτσης, Φαίδων, Σαραντουλάκης, Μητρούσης, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Κατσούρης.
Κάνε κλικ ΕΔΩ για να δεις το match report εκείνου του αγώνα.

Δείτε σε βίντεο τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του ΑΟΠ στο ματς