14 Ιουν 2012

Quarter-final | Latest AOPnews

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στις τάξεις του Παναιγειρατικού 48 ώρες πριν από τον μεγάλο προημιτελικό μεταξύ των "Φρουρών της Αχαΐας" και της Όασης. Τόσο οι ποδοσφαιριστές μας, όσο και ο Πέτρος Παπανικολάου ζουν σε ρυθμούς play-off, ωστόσο διατηρούνται σιωπηλοί και προτιμούν να μη λένε μεγάλα λόγια, αλλά αντιθέτως να περιοριστούν μόνο στις πράξεις, όπου συναντάται και η ουσία των πραγμάτων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Όπως εξάλλου φανέρωσαν και οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριου Μάντζου, στο "στρατόπεδο" του Παναιγειρατικού υπάρχει ένα συναίσθημα αισιοδοξίας σε έναν άκρως ελεγχόμενο βαθμό, όμως. Οι ποδοσφαιριστές μας γνωρίζουν πολύ καλά πόσο εύκολα μπορεί να γίνει η ζημιά, αν δεν προσέξουν, και πόσο ύπουλο μπορεί να αποβεί το προβάδισμα της μιας νίκης, εφόσον δεν το διαχειριστούν σωστά. Κι επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια όλων μας, δε θέλουν να κάνουν δώρο στην Όαση και να "παίξουν με τη φωτιά", αλλά να τσεκάρουν το εισιτήριο για τους "4" από το ερχόμενο κιόλας Σάββατο. Οι "μελανόλευκοι" δείχνουν να έχουν τεράστια πίστη στην πρόκριση και προπαντός στους εαυτούς τους και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα "όπλα" που διαθέτει ο Παναιγειρατικός.

Πιστεύει στη νίκη ο Παπανικολάου

Την πίστη του στην πρόκριση και στην ανωτερότητα του Παναιγειρατικού έναντι της Όασης εκφράζει σε συζητήσεις στα ενδότερα της ομάδας ο Πέτρος Παπανικολάου. Ο προπονητής του Παναί, που έχει μπει για τα καλά στο Hall of Fame του Ελαιώνα, εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές του και τους τονίζει επανειλημμένα ότι με σωστή και προσεγμένη δουλειά η πρόκριση θα είναι δική μας. Ο Αιγαλεώτης coach επισημαίνει το καλό επίπεδο της Όασης, ωστόσο δεν το θεωρεί αρκετό να κερδίσει τον καλό Παναιγειρατικό.

Τρελαμένος ο Ατματζίδης

Κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος δείχνει ο νεοαποκτηθείς Μιχάλης Ατματζίδης. Ο πολυτάλαντος παίκτης του ΑΟΠ καθημερινά δένεται όλο και περισσότερο με την ομάδα, ενώ το περασμένο Σάββατο, πριν και μετά τον αγώνα με τους Εν Λευκώ, είχε ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο στα "πηγαδάκια". Γίνεται έτσι φανερό ότι, μπορεί μεν η οικογένεια του Παναιγειρατικού να κάνει το αυτονόητο και να τον αγκαλιάζει, αλλά και το ότι η επιθυμία του να ενταχθεί για τα καλά στο κλίμα της ομάδας είναι τεράστια. Αυτό γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τους ανθρώπους και τους φίλους της ομάδας, που τον βλέπουν να είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον ΑΟΠ. Να είναι βέβαιος πως είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που είναι μαζί μας.

Φανέλα βασικού ο Σάκης - Στην αποστολή και ο Τριβιζάς

Το πνεύμα συσπείρωσης κάθε παναιγειρατικής ψυχής ενόψει προημιτελικού φανερώνεται και από την επιστροφή του Διονύση Μάντζου κάτω από τα γκολπόστ του Παναιγειρατικού. Ο Πατρινός τερματοφύλακας βρίσκεται και πάλι στην αποστολή της ομάδας έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα, με την τελευταία του συμμετοχή να χρονολογείται στις 12 Μαΐου με αντίπαλο τους Μεϊβάντ (0-3). Το καταπιεσμένο επαγγελματικό του πρόγραμμα τον άφησε για αρκετό καιρό μακριά από την Αθήνα, ωστόσο ο Σάκης επιστρέφει "πανέτοιμος και ορεξάτος", όπως ο ίδιος είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας.
Οφείλει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Παναιγειρατικός θα πρέπει το Σάββατο να αισθάνεται πλήρη εγγύηση για τη θέση του τερματοφύλακα, καθώς, παρόλο που ο Διονύσης Μάντζος θα πάρει φανέλα βασικού, στον πάγκο θα βρίσκεται με αθλητικά (επομένως και στην αποστολή) ο Φώτης Τριβιζάς για παν ενδεχόμενο (τραυματισμού ή αποβολής του Σάκη).

Εκτός και πάλι ο Μητρούσης

Εν μέσω όλων των θετικών, ο Γρηγόρης Μητρούσης μας τα... "χαλάει" καθώς δεν θα καταφέρει ούτε το ερχόμενο Σάββατο να αγωνιστεί. Το διάστρεμμα που υπέστη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας απαιτούσε περίπου είκοσι ημέρες ξεκούρασης και δυστυχώς ο "Greg" ούτε με θαύμα δεν προλαβαίνει το "τρένο" της αποστολής. Παρά ταύτα, ο πρώτος σκόρερ του Παναιγειρατικού στη φετινή σεζόν αναμένεται με πολιτικά στον πάγκο της ομάδας για να στηρίξει την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Το απόγευμα τα σπουδαία για Φιριππή

Όσον αφορά στην περίπτωση του Τάκη Φιριππή, ο θηριώδης αμυντικός του Παναιγειρατικού, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, θα είναι ένας από τους παίκτες που επιστρέφουν και πάλι στη διάθεση του Πέτρου Παπανικολάου. Οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον άσο του ΑΟΠ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν κι επομένως η οριστικοποίηση της συμμετοχής του στον προημιτελικό του Σαββάτου δια στόματος του ιδίου παίρνει αναβολή για σήμερα το απόγευμα, όταν και θα υπάρξει νέα απόπειρα επαφής με τον παίκτη. Οι πιθανότητες και η λογική πάντως λένε ότι ο Φιριππής επιστρέφει στην αποστολή.