24 Μαΐ 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Χάρης Ερμείδης

Οι άνθρωποι του Παναιγειρατικού τον γνώρισαν από τα ουκ ολίγα φιλικά της ομάδας μας με τους Φίλους Τσιμπούρη. Φορώντας μία φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε πολλές περίτεχνες ενέργειες και πέτυχε αρκετά γκολ με αποτέλεσμα να "τραβήξει" τα βλέμματα των Αιγειρατών. Όταν ο ΑΟΠ βρέθηκε στο αποκορύφωμα της κρίσης του και ήταν ένα βήμα από την παραίτηση, ο Χάρης Ερμείδης πήρε τον δρόμο που χάραξε ο Τάκης Φιριππής το περασμένο καλοκαίρι κι έδωσε ώθηση και πίστη στους "μελανόλευκους". Από τον Φεβρουάριο αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναιγειρατικού και αποδεικνύεται τη σήμερον ημέρα ως μία από τις κορυφαίες μετεγγραφές στην ιστορία του ΑΟΠ.

Το ιστορικό της μεταγραφής

Το σφύριγμα της λήξης ακούγεται στο "Γήπεδο 2" στις 21 Ιανουαρίου. Τα Κουτσά Άλογα έστειλαν τον Παναιγειρατικό από τον παράδεισο στην κόλαση του 4-5. Κεφάλια κατεβασμένα, μάτια δακρυσμένα, δράμα! Η... "κάτω βόλτα" δεν έχει τέλος και οι άνθρωποι του ΑΟΠ σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης από το πρωτάθλημα. Ο Κώστας Πάτσης επιμένει: "Μία μεταγραφή και είμαστε 'ντάξει". Τα λόγια του ακούγονται αστεία εκείνη την ώρα.
Εν τέλει όμως, μετά από πολλές συζητήσεις, οι παίκτες της ομάδας αποφασίζουν παρέα με τον Πέτρο Παπανικολάου να παλέψουν μέχρι τέλους παρά τη σωρεία προβλημάτων, ενώ προκρίνεται και η ανάγκη απόκτησης ενός επιθετικού με έφεση στο σκοράρισμα, που αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για τον ΑΟΠ του α' γύρου.
Ο Κώστας Πάτσης αποκαλύπτει στο κρίσιμο meeting ότι ο Χάρης Ερμείδης θα ήταν θετικός στο να παίξει με τη φανέλα του Παναιγειρατικού. Ο Πέτρος Παπανικολάου είχε μόνο καλά να θυμάται από τις επιδόσεις του στα φιλικά, το ίδιο και οι παίκτες του ΑΟΠ. Ο "ναύαρχος" Φίλιππος Κρεκούκιας μεσολαβεί και αποσπά το "ναι" από τον Ερμείδη, που επρόκειτο να δοκιμαστεί στο επόμενο επίσημο ματς.

Το ντεμπούτο

Στις 5 Φεβρουαρίου στο "Γήπεδο 3" ο Παναιγειρατικός αντιμετώπισε τα Τσεκούρια, που εκείνη την περίοδο βρίσκονταν σε μεγάλη φόρμα και φιγούραραν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τελικό 2-2 άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους του συλλόγου, αφού εκτός του βαθμού της ισοπαλίας και της παλικαρίσιας εμφάνισης, ο Χάρης Ερμείδης άφησε άριστες εντυπώσεις, ενώ έκανε και αυτό που ξέρει πολύ καλύτερα από το οτιδήποτε. Σκόραρε.

Αιγειράτης και με τη βούλα

Κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος με την απόδοση του Ερμείδη ήταν ο Πέτρος Παπανικολάου, ο οποίος έδωσε αμέσως το σύνθημα για την επικύρωση της μετεγγραφής του παίκτη στον ΑΟΠ. Πράγματι στις 17 Φεβρουαρίου η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ο "Ermidao" έγινε παίκτης της ομάδας μας.

Η αξέχαστη θυσία

Στο α' ημίχρονο του ντέρμπυ με την Ατλέτικο Πετραλώνων στις 11 Φεβρουαρίου (1-1), ο Χάρης Ερμείδης δέχεται δολοφονική κλωτσιά από τον αντίπαλο αμυντικό στην ποδοκνημική και σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο του "Γηπέδου 3". Ο γιατρός της διοργάνωσης έκανε λόγο ακόμη και για την πιθανότητα κατάγματος. Ο Ερμείδης βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου σφαδάζοντας από τους πόνους, ωστόσο λίγο αργότερα ζητά από τον Πέτρο Παπανικολάου να ξαναμπει. Ο coach αμήχανος αναρωτιέται τι είναι σωστό να κάνει, αλλά η επιθυμία του Χάρη τον επέστρεψε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι στον πάγκο κρατούσαν το κεφάλι τους και τρόμαζαν μόλις έβλεπαν τον 24χρονο στράικερ να διεκδικεί την μπάλα. Ήταν μία αληθινή θυσία, που συγκίνησε τους πάντες και σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.

Τα "καμώματα" του Χάρη

Μ' αυτά και μ' αυτά, μετά από 11 συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΟΠ, ο Χάρης Ερμείδης έχει ήδη πετύχει 13 γκολ. Έχει σημαδέψει 4 (!) φορές το δοκάρι, είναι ο πρώτος του ΑΟΠ που ευστόχησε σε πέναλτυ στα γήπεδα της Αθήνας, ενώ έχει αντικρίσει την κόκκινη κάρτα μία φορά.
Ο ίδιος είπε σε συμπαίκτη του: "Θέλω να βάζω 6 γκολ σε κάθε ματς. Μπορώ;"

Τι λένε οι συμπαίκτες του γι' αυτόν

Δημήτρης Μάντζος: "Ο Χάρης πέρα από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής είναι και πολύ καλό παιδί. Δεν άργησε καθόλου να μπει στην παρέα του ΑΟΠ και όλα τα μέλη της ομάδας έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον χαρακτήρα του. Αν υπάρχει ένα κριτήριο για να γίνει κανείς κομμάτι αυτής της ομάδας είναι να είναι σωστός σαν άνθρωπος κι ο Ερμείδης πληροί και με το παραπάνω αυτήν την προϋπόθεση. Όσο για την ποδοσφαιρική του αξία τι μπορώ να πω; Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Με την προσθήκη του Χάρη η "περιστεριώτικη παροικία" του Παναιγειρατικού αποκτά τον νέο της ήρωα και η ομάδα παράγει περισσότερο θέαμα και εντυπωσιακά παραγωγικό ποδόσφαιρο".

Φίλιππος Κρεκούκιας: "Βρήκαμε στο πρόσωπο του Χάρη καλό, γρήγορο και τεχνίτη επιθετικό. Μας έλειπε ένας τέτοιος παίκτης. Με αυτόν στην ομάδα, ανεβήκαμε επίπεδο".

Μάριος Μάντζος: "Ο παίκτης από τη Δράμα, που μας έσωσε από το δράμα. Είναι μεγάλος παίκτης, μα κυρίως εξαιρετικό παιδί. Τον λατρεύω".