22 Μαΐ 2011

Κουτσά στραβά στην 6η θέση...

Μετά από μία επεισοδιακή αναμέτρηση, στην οποία από θαύμα αποφεύχθηκε η σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών, ο Παναιγειρατικός τιμώρησε τα Κουτσά Άλογα για την αναπάντεχη ήττα στον α' γύρο με πρωταγωνιστή τον Χάρη Ερμείδη, που πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε με τέσσερα γκολ στη νίκη με 4-3 στο "Γήπεδο 2" και στην οριστική κατάληψη της 6ης θέσης.



Αιγειράτικο α' ημίχρονο

Η σύνθεση της ομάδας δεν έκρυβε καμία έκπληξη και ήταν ακριβώς εκείνη που ο κόσμος περίμενε, δεδομένης της απουσίας του Φίλιππου Κρεκούκια. Ο Παναιγειρατικός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με τον Χάρη Ερμείδη να έχει... "διαβολικές" διαθέσεις και να πετυχαίνει πολύ νωρίς το 1-0 με ένα καταπληκτικό βολέ λίγο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής προς τα πλάγια. Η συνέχεια μπορεί ως προς την εικόνα των δύο ομάδων να ήταν η ίδια, ωστόσο ως προς την ουσία δεν ήταν η ανάλογη, καθώς παρά τις αρκετές απειλητικές καταστάσεις που δημιούργησαν οι "μελανόλευκοι", το σφύριγμα της λήξης του α' μέρους βρήκε τον ΑΟΠ προηγούμενο με 1-0.

Ξύπνησαν μνήμες α' γύρου

Στις αρχές του β' μέρους ο Χάρης Ερμείδης πήρε και πάλι το όπλο του και σημείωσε το 2-0 με πλασέ εντός περιοχής, ωστόσο η έλλειψη οργάνωσης κυρίως στην επίθεση λίγο έλειψε να στοιχήσει στον ΑΟΠ καθώς μετά από λάθος του Φιριππή, τα Κουτσά Άλογα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1. Ο Ερμείδης όμως λίγο αργότερα ήταν και πάλι εκεί για να πετύχει το 3-1 με ανύποπτο σουτ από πλάγια θέση και να αποβάλλει προς στιγμήν το άγχος από τα πόδια των παικτών μας. Άγχος, που έκανε για τα καλά την εμφάνισή του μετά από ένα 3λεπτο αδράνειας, στο οποίο οι αντίπαλοι ισοφάρισαν (!) σε 3-3.

Το πολυσυζητημένο πέναλτυ

Η φάση όμως που έκρινε τον αγώνα ήρθε δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Από μακρινή μεταβίβαση του Λάμπρου, ο Χάρης Ερμείδης γύρισε την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή από τη γραμμή του άουτ. Η μπάλα έφτασε σε αντίπαλο αμυντικό, ο οποίος πίστευε πως η μπάλα είχε περάσει άουτ, κάτι το οποίο δε συνέβη ποτέ, και έπιασε την μπάλα με τα χέρια σαν να ήταν στο... σαλόνι του, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Φιριππής. Ακολούθησε μεγάλη ένταση και θύελλα διαμαρτυριών από τους αντιπάλους προς το διαιτητή του αγώνα, που ορθά έδειξε "βούλα". Ο αντίπαλος τερματοφύλακας σε συνεννόηση με τους συμπαίκτες του αρνήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του, θεωρώντας ότι η ομάδα του αδικήθηκε, και ο Χάρης Ερμείδης πλάσαρε σε κενή εστία για να ευστοχήσει και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Παναιγειρατικού.

Παρολίγο χαμός

Τα αίματα άρχισαν σιγά-σιγά να "ανάβουν", ήδη από την τελευταία φάση του ημιχρόνου, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ των αντιπάλων, γεγονός που προκάλεσε την "έκρηξη" του Πέτρου Παπανικολάου, που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κεντρικό αμυντικό των αντιπάλων.
Μνήμες Ατλέτικο ξύπνησαν μετά το 4-3, όταν ο Χάρης Ερμείδης δέχτηκε άνανδρη κλωτσιά σε διεκδίκηση της μπάλας από αντίπαλο, με τον οποίο ήρθε στα χέρια πριν τους χωρίσουν οι ψυχραιμότεροι. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας πάντως δε γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον ΑΟΠ με 7 παίκτες για το τελευταίο λεπτό της συνάντησης.
Ο κεντρικός αμυντικός των αντιπάλων έδειχνε ιδιαίτερα προκλητικός, αποφέροντας την αντίδραση του αρχηγού Δημήτρη Μάντζου, αλλά η νέα φάση επεισοδίων διεκόπη με την επέμβαση του μάνατζερ του Βασίλη Μάνδυλα και των άλλων ψυχραιμοτέρων.

Οριστικά 6οι - Αδιάφορο ματς με Κεραυνό

Μετά την 13η νίκη του στο πρωτάθλημα ο Παναιγειρατικός, σε συνδυασμό με το ανεπανάληπτο πάρτυ της Πόρτο Χάλι έναντι των Τσεκουριών (νίκη 20-2!!!), εγκαταστάθηκε οριστικά στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, που πιθανότατα θα είναι η Χιονάτη, που αντικατέστησε την Ατλέτικο Πετραλώνων.
Την επόμενη Παρασκευή 27/05 ο Παναιγειρατικός θα αντιμετωπίσει τον ουραγό Κεραυνό σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, που θα αποτελέσει πιθανότατα ευκαιρία για δοκιμές ενόψει play-off, αλλά και για τους νεαρούς εξεταζόμενους των Πανελλαδικών ώστε να είναι πανέτοιμοι για τα προημιτελικά.

Τη νίκη του Παναιγειρατικού "υπέγραψαν" οι: Μάνδυλας, Λάμπρου, Ντοάς, Φιριππής, Πάτσης, Δημ. Μάντζος (c), Τσιμπούρης, Ερμείδης.
Στον πάγκο έμεινε ο Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Το ματς παρακολούθησαν παρέα ο πρόεδρος του Ομίλου Χάρης Πλούμης, που βρίσκεται με άδεια στην Αθήνα και αποθεώθηκε, ο Μάριος Μάντζος με πολιτικά, ο Γιάννης Παπαϊωάννου με τη σύντροφό του, ο μάνατζερ του Βασίλη Μάνδυλα, Βασίλης Παρασκευοντρίγκεζ και η σύντροφος του τερματοφύλακα του ΑΟΠ.